Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted

Jesi video mouse slip :(

Posted

bas ti je opako slipnuo mis, sa sve lovcem. :D

• 2 weeks later...
Posted

gleda li iko chess tour final? 

ajde, klasicne partije, realno dosadne, sve remiji, ali blic i rapid je bas sevalo, posebno magnus protiv mvl-a.

• 3 months later...
  • 5 weeks later...
Posted

Gledao sam, a igrali su pre nedelju dana preko 200 1+0 partija, alireza pobedio. 

Posted

igra magnus skoro svako vece posle ponoci ove bullet partije.

zanimljivo da alireza zaostaje gotovo sto peona u medjusobnom duelu protiv pingvina...

• 9 months later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
Posted (edited)

velimir ivic se plasirao u 1/8 fide world cupa

Edited by Кристофер Лумумбо
  • 3 months later...
Posted
On 17.9.2019. at 20:34, vathra said:

Занимљив текс, радили су анализе колико калорија троше врхунски шахисти на турнирима. 

Запањујуће, резултати су слични врхунским атлетичари а - једном су измерили 560 калорија за само два сата, а процене иду да током дана турнира може да се потроши и до 6 хиљада калорија. 

https://www.espn.com/espn/story/_/id/27593253?fbclid=IwAR0Sx5N3FN-fW7a95ZtMNuCLaibavH4jdbTYtBgDSUb_R4zLv9qhaI3fZtE

Причало се да мозак може да срче пуно чорбе, али да гута као 40-50 кила мишића је ВТФ. 

Турнирски дан у Србији изгледа обично овако, доручак у 8:00, турнирска партија од 9:00 до 13:00, у 14:00 ручак, турнирска партија од 16:00 до 20:00 , па ако даш максимум из себе то је пуних 8 сати игре и рачунања дневно. Ја дајем више од максимума јер се у 99% партија  борим са играчима много веће снаге од мене. И много човек буде гладан после свега тога. 

• 2 weeks later...
Posted
On 14.11.2021. at 12:57, Duhovnost, ljubav i med said:

Турнирски дан у Србији изгледа обично овако, доручак у 8:00, турнирска партија од 9:00 до 13:00, у 14:00 ручак, турнирска партија од 16:00 до 20:00 , па ако даш максимум из себе то је пуних 8 сати игре и рачунања дневно. Ја дајем више од максимума јер се у 99% партија  борим са играчима много веће снаге од мене. И много човек буде гладан после свега тога. 

Покушаваш да нам кажеш да си и на шаховским турнирима, као и овде, најглупљи?

Како уопште можеш да играш у 99% партија са много јачим од себе?

Кад изгубиш једну партију од јаког, следећу играш са слабијим и тако даље.

Да би у 99% партија играо са пуно јачим од себе, па рецимо да није уопште лако...

Плус 4 сата по партији је за врхунске турнире.