189- Posted March 1, 2018 Posted March 1, 2018 evo vezbe https://lichess.org/practice/checkmates/piece-checkmates-ii/Rg2cMBZ6/dkyqC39B mat u 19. ;D
Jean-Luc Picard Posted March 1, 2018 Posted March 1, 2018 (edited) Nikad u životu nisam seo da ovo naučim do automatizma kao druge bazične matove...što je jako dobro, pošto mi nikad u životu nije ni zatrebalo, ali bukvalno nikad nisam trebao da matiram lovcem i konjem. Bila je jednom turnirska partija gde je postojala realna opasnost da se to desi, ali to je bilo pre nego su kompjuteri zavladali na turniru gde su se partije prekidale, pa mi je rezon bio "Ok, igramo, ako već uđemo u to, a on ne preda, prekinuću pa ću naučiti preko noći " Edited March 1, 2018 by Jean-Luc Picard pravopis
Milogled Bluff Posted March 1, 2018 Posted March 1, 2018 Ja sam to naucio i imao u nekim partijama (ne turnirskim naravno), ali zato mislim da damom protivu topa ne bih dobio ni da mi zivot od toga zavisi. Sve ja to znam teoretski, potiskujes ih ka ivici table, pa u cosak gde ih teras da se razdvoje i onda osvajas topa sah-suhom, ali da izvedem to u praksi, nema sanse.
Milogled Bluff Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 Sutra pocinje turnir kandidata. Ja navijam za Kramnika, ali izazivac ce biti Aronian, mmw.
189- Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 jel qa4 bas toliki blunder da je gotovo zbog toga izgbuio. nakon toga i sledeci potez sa lovcem. bas cudno takve greske za super gm-a kramnik odigrao sve najbolje poteze. https://lichess.org/0F9b829V#35
Milogled Bluff Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 Pa dobro, odavno je poznato da Kramnik bolje igra Berlin kao crni nego kao beli Juce drljavi remi protiv Karjakina, a danas ovaj masakr... Ali kakav start jebote. Samo da starac izdrzi 14 kola (ipak je covek moje godiste, ozbiljne godine su to), pa da na jesen gledamo mec milenijuma.
Milogled Bluff Posted March 12, 2018 Posted March 12, 2018 Nego, jel video neko ovo? http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1910990&m=29 Meni partija deluje kao dobra zajebancija. Ne samo da je tesko poverovati da prvak sveta ne vidi mat u dva u 29. potezu (bez obzira sto je rapid, igraci tog nivoa takve stvari vide u blicu u pola noci), nego igra i belog i crnog od 14. do 20. poteza izgleda kao da su se trudili da povlace najgluplje poteze koji im padnu na pamet. Inace nisam paranoican, ali ovo je nekako previse ocigledno.
189- Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 i rapport je pre neki dan poceo sa a3, ne znam sta je ovde fora... nego, jel prati neko kramnik-caruana, ludilo od partije.
Jean-Luc Picard Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 Kako da ne. Otprilike kao da gledam pozorišnu predstavu na mandarinskom jeziku. Toliko sam razumeo.
Milogled Bluff Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 (edited) +1 Razumeo sam samo da danas moze da se igra bukvalno sve. Mislim, ova varijanta Ruske, sa izmenom dama... Nekada bi se to smatralo precutnom ponudom remija, a sada iz toga rutinski nastaje haos na tabli. Btw, Aronian posle one katastrofe od prekjuce nabio Karjakina kao magare u blatu. Edited March 14, 2018 by Milogled Bluff
Recommended Posts