Lancia Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Velikan :( maltene u nedelju dana ode kad i Arturo Pomar.
Quizmaster Posted June 7, 2016 Author Posted June 7, 2016 (edited) Karpov je praktično tri puta bio poslednja prepreka Korčnoju do titule, jer ga je 1974. godine pobedio u finalnom meču kandidata (3:2 uz 19 remija), koji je prethodio Fišerovoj abdikaciji. Pored toga, moglo se dogoditi da Korčnoj i četvrti put odmeri snage protiv Karpova, jer je Kasparov 1983. godine već bio odustao od polufinalnog meča kandidata u Pasadeni. Tada je, da podsetim, hladni rat između SAD i SSSR bio na vrhuncu, bile su bojkotovane i olimpijske igre. Ipak, Korčnoj nije hteo takvu pobedu bez borbe i pristao je da odigra u Londonu. Na kraju smo umesto četvrtog meča Karpov - Korčnoj dobili pet mečeva za titulu između Karpova i Kasparova i jedno od najvećih rivalstava. Edited June 7, 2016 by Quizmaster
Milogled Bluff Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 (edited) RIP legendo Edited June 7, 2016 by Milogled Bluff
Milogled Bluff Posted June 7, 2016 Posted June 7, 2016 Nikad nije postao prvak sveta, ali za mene je uvek bio ispred dosadnog Karpova koji ga je dva puta pobedio u mečevima za titulu. Ovakvu izjavu bih ocekivao od nekog laika, ali nikad od tako jakog igraca :)
Jean-Luc Picard Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 Naleteh sad slučajno na netu na ovaj problem retrogradne analize koji mi se mnogo dopao. U poziciji na dijagramu ( nema značaja ko je na potezu ) jedan beli pešak je slučajno pao sa ploče. S obzirom da su protivnici bili mortus pijani ( što se jelte da i zaključiti na osnovu pozicije :D ) nisu bili u stanju da se sete na kojoj poziciji se pešak nalazio. Ako znamo da nijedan od kraljeva nije igrao, na kojoj poziciji se nalazio beli pešak. Naravno da se podrazumeva i neko objašnjenje uz "pešak se nalazio na tom polju" :)
Milogled Bluff Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 Cekaj bre, beli pesak na h3 je ocigledno uzeo crnog topa sa a8, posto je to jedina figura koja nedostaje crnom (g2xh3). Kako je taj top dospeo na h3 kad crni ima sve pesake? Ispada da su crni pesaci na b6 i c6 tu dospeli unakrsnim uzimanjima (b7xc6 i c7xb6). Znaci da je na b6 uzet beli crnopoljni lovac, a na c6 bel top sa h1. Znaci da je pre pomeranja tog belog topa uzet crni top sa a8. Sto opet znaci da je pre svega toga uzet beli lovac sa c1. Sto znaci da... jebem li ga, ne znam. Nista mi sve ovo ne govori, pesak je mogao biti i na c2 i na c3 i na c4.
Milogled Bluff Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 Nesto mi govori da nije ni c4 ni c3 jer bi onda zatvarao put topu i lovcu, ali, opet, mogao je tu doci nakon sto su top i lovac uzeti...
Milogled Bluff Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 (edited) Jebi se bre, ovo je za clanove MENSE a ne menze Edited June 10, 2016 by Milogled Bluff
Jean-Luc Picard Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 Odlično si krenuo...još samo malo da profiniš za kraj :D
Jean-Luc Picard Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 hint: Ako se beli top nalazi na A1...to ne znači da je to isti onaj top koji se u početnoj poziciji nalazio na A1
Milogled Bluff Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 Opet, sta znaci jebenom topu na a8 sto je uzet lovac na b6? Opet nema kud da izadje...
Milogled Bluff Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 (edited) Aaaa, onda je pesak morao biti na c4, jel tako? Ali ko bi, dokurca, pretpostavio tako nesto. To je monstruozno jebote Edited June 10, 2016 by Milogled Bluff
Recommended Posts