Jump to content

šah je šah

Featured Replies

• Author

Da, u ovom raspletu, kad top slabije strane stoji iza pešaka, šahira crnog kralja ako pokuša da ode do b2.

• Replies 2.7k
  • Views 159.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• "Hans nije varao, jer varanje ne postoji, samo je koristio neke metode na granici dozvoljenog, i to ne stalno, samo par poteza, a to je manje od 3% poteza u partiji, što mnogi smatraju dozvoljenom pom

• Stigao sam na četvrto kolo i prošetao sam salom prvih 25 minuta, na metar od Magnusa i ostalih velikana. A pre kola naleteh u prolazu na naše šahistkinje, pa im dobacih "Napred, Srbija!" (valjda nisam

• Sa olimpijskim šampionom  

Posted Images

Predao Bugarin napokon... 

Kako je dođavola Topalov ovo uspeo? Sad je verovatno izgubljeno.

• Author

Mislio sam da će Ivanišević igrati Ta6 i tako ometati napredovanje pešaka, odostrag, čime bi ograničio mogućnosti protivniku. To je neko pravilo u topovskim završnicama.

• Author

U jednoj od ranijih poruka greškom sam napisao da je selektor i kapiten naše šahovske reprezentacije Boško Abramović, umesto Slavoljub Marjanović. Ovo sam čak i znao, nego sam više po nekom automatizmu umesto Marjanka spomenuo ranijeg selektora reprezentacije. Moje izvinjenje na ovom propustu  :blush: 

taj Abramovic je nesto dugo bio selektor ili mi se cini? Aj vi upuceniji malo, sta je sa Ljubojevicem, igra li covek, odrzava li se onaj turnir u Monaku jos uvek, igrao se na slepo i po ubrzanom tempu, Ljuba je bio redovni ucesnik, mislim da ga je jednom i osvojio. I bilo bi dobro da izbacite link sa Olimpijade i da bude na svakoj strani a ne da stalno kucamo onu 43.stranicu :D i svaka cast nasima, odlicni su

kako je lose caruana odigrao juce, strasno. videla sam da ima lepu poziciju i onda vise nisam gledala. sad sam odgledala drugu polovinu meca. nije magnus nista spektakularno odigrao, ali mu je ovaj poklanjao inicijativu iz poteza u potez. 

Bogami, na izlasku iz otvaranja ne deluje mi da će biti dobro za naše. 

zene dobro stoje. belima imaju bolje pozicije za igranje, crnima su ok za sad. 

• Author

Meni je tako delovalo i kad smo igrali protiv Čeha, da ne stojimo baš sjajno nakon otvaranja... S tim što su Česi bili protivnik po našoj meri, dok je malo teže u središnjici popravljati pozicije protiv Kineza, koji su čvrsti kao stena.

Na prvoj tabli nema Ivaniševića, što je logična odluka nakon dva uzastopna poraza, pogotovo posle jučerašnjeg kiksa u završnici. Nadam se da to nije previše uzdrmalo tim, jer juče su zaslužili pobedu, a u sportu je tako nešto teško izbaciti iz glave i nastaviti borbu kao da se nije ništa desilo.

pogledajte saric-lupulescu. saric zrtvovao 3 pesaka za inicijativu, zabavna pozicija. 

Edited by paculla

• Author

Naši danas gube od Kine sigurno. Nemamo taj kvalitet da izdržimo bez iskusnog Ivaniševića na prvoj tabli, a pored toga, ovo je težak meč u psihološki nezgodnom trenutku.

Edit: Ovo bi čak moglo biti i 0:4... Bilo bi dobro da sutra dobijemo malo lakšeg protivnika i da uz motivisanog Ivaniševića stignemo do neke lepe pobede, koja bi nam omogućila dobru poziciju uoči finiša takmičenja.

Edited by Quizmaster

kakvi previdi kod zena.... od blage prednosti u mecu ispade 3.5:0.5. rakic u odlicnoj poziciji previdela najvaznijeg pesaka. vojinovic umesto da zarobi lovca krenula da igra pasivno (doduse, bila je nezgodna pozicija, bez rokade, opasnost od otvorenog kralja). andjelija u cajtnotu izgresila. steta. 

• Author

Ruskinje pred velikom pobedom protiv Kine, što im otvara put ka zlatnoj medalji.

Česi senzacionalno vode 2:0 protiv Rusije i trebalo bi da dobiju meč sa 3:1, a Bugari, pošto su se juče izvukli protiv nas, danas će otkinuti Holandiju možda 3,5:0,5. Stvarno šteta što ono juče nismo pobedili, ali nema šta da zamerimo momcima, sve ove dane su se sjajno borili protiv odličnih ekipa, danas im je bio loš dan i natrčali su na veoma nezgodne Kineze.

Edited by Quizmaster

Valjda će Sedlak izdržati ovo, ružno deluje 0-4.