Jump to content
IGNORED

šah je šah

Quizmaster

Recommended Posts

Posted
Ne znam, meni bi bilo logicnije i pravednije da se odmah ide na razigravanje.
to bi voleo samo zbog dodatnih partija, priznaj :D
Posted

Znaš kako ti je. Rapid ti je u šahu isto što su i penali u fudbalu. A baš sa namerom da se izbegnu penali u fubal su uvedena raznorazna pravila tipa "gol u gostima", "zlatni gol" i slično. Najrealnije bi bilo da se igra nova utakmica ali je objektivno neizvodljivo, baš kao što je u šahu najrealnije da se igra neki novi mini meč ( ali ne rapid ) ali to je isto jako teško ukalkulisati. Mislim da karlsen ima i bolji "odnos prema pobednicima" kriterijum tako da jeste realno da on bude proglašen za pobednika, u nedostatku nekog mini meča.

Posted
baš kao što je u šahu najrealnije da se igra neki novi mini meč ( ali ne rapid ) ali to je isto jako teško ukalkulisati.
Eh, gde su ona vremena kada su Bronstajn i Boleslavski posle podele prvog mesta na turniru kandidata mogli da igraju dodatni mec od, koliko bese, 12 ili 14 partija da bi se dobio Botvinikov izazivac... Danas, pak, Kramnika vec krajem meseca ceka novi turnir.
Posted

Da. Sta ti mislis o tome? Jel moguce da nije varao? Moze li igrac na MK/FM nivou da tuce velemajstore?

Posted

Po meni nije pitanje da li vara, nego kako to radi?Nije uopšte pitanje da li MK/Fm može da tuče Velemajstore. Naravno da može. Kad te krene sve gaziš.Jednostavno je nemoguće da čovek produkuje isto što i najsavršeniji programi i da to radi konstantno iz poteza u potez, iz partije u partiju. Iz turnira u turnir. To ne mogu ni Karslen i kompanija.

Posted

Da, vidis, smetnuo sam s uma to da su mu se potezi podudarali sa onim sto su predlagali programi.

Posted

Nego, Svidler je izgleda svojski zalegao za ortaka, ali Kramnik po svoj prilici nece dobiti Ivancuka.

Posted

Au, kakav cajtnot Karlsena

Posted

Tesko moze izvuci vise od remija.

Posted

Karlsen je nekako izvukao poteze, ali je izgubljen. Nazalost, i Kramnik je.

Posted

Neverovatno, na kraju će obojica da izgube.

Posted (edited)

Mora sada da pod hitno izvuce skakaca.

Edited by bergasa19
Posted

Ma nema tu leba, cist pesak manje protivu lovackog para. Vece sanse za remi ima Kramnik, po meni.

Posted

Tačno, ali i to više govori o Karlsenovim nego o Kramnikovim šansama :D