Jump to content
IGNORED

Kusturica


korindjar

Recommended Posts

  • Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Indy

    15

  • 3opge

    12

  • ToniAdams

    10

  • kim_philby

    10

Top Posters In This Topic

  • 4 weeks later...
Kusturica na Kubi-bez master klasaIzvor: TanjugReditelj Emir Kusturica otkazao je master klas najavljen za 1. mart u 11.00 sati koji je trebalo da održi u okviru 39. Međunarodnog filmskog festivala u Sava centru, saopštila je pres služba 39. FEST-a.Foto: BetaFoto: BetaNa najavljenom, a neodržanom master klasu reditelja Emira Kusturice, u okviru programa 39. FEST-a, danas, 1. marta se u Sava centru okupilo tridesetak posetilaca, uglavnom studenata filmskih akademija.Umetnički direktor Festa Borislav Anđelić uputio im je izvinjenje i rekao da je Direkciju festivala jutros Kusturičina služba obavestila da je on, posle jučerašnjeg boravka u Višegradu, otišao na Kubu.Anđelić je podsetio da je Kusturičin festival Kustendorf posvećen upravo mladim autorima iz celog sveta i da je zato FEST želeo da pruži priliku i beogradskim studentima filma da čuju predavanje, kakvo je Kusturica svojevremeno održao i na festivalu u Taormini (Italija)."Ovim poslom se bavim već 40 godina, ali eto i ja sam stekao jedno novo iskustvo", primetio je Andjelić.On je dodao da će drugi najavljeni master klas svakako biti održan kako je i planirano - 5. marta, takođe u 11 sati u pres centru "Sava centra", kada će se studentima obratiti jedan od najuglednijih francuskih filmskih kritičara Mišel Siman (73), uz prisustvo srpskog reditelja Dušana Makavejeva.
:D
Link to comment
  • 6 months later...

Opet nam turci kroje kapu. Poznati reditelj Emir Kusturica počinje u sredu, 28. septembra u Trebinju snimanje filma o pravoslavlju.Kusturica je prilikom posete Trebinju potvrdio da je reč o projektu koji se snima na svetskom nivou i govori o sedam svetskih religija."Pravoslavlje je segment filma i taj deo je poveren upravo meni da snimim. Svi lokaliteti na kojima će se film snimati biće pažljivo pregledani i odabrani. Moja ekipa obišla je sve značajne pravoslavne lokalitete od Ljubinja do Trebinja", izjavio je Kusturica.Prema još uvek nezvaničnim informacijama, režiser u Trebinju planira i realizaciju projekta po ugledu na Andrićgrad.

Link to comment
  • 2 months later...

jebote, to potezanje tita kao nekog arhetipskog zla za svaku priliku je već stvarno degutantno. još kad to radi emir-nemanja koji se pod tiletom onoliko propatio onda mi dođe da pojedem tastaturu.

Edited by Gonzo
Link to comment

Hmm... meni se cini da iza Kustinog prividnog "bundzijstva" stoji 1 veliko prezrenje za nas obican svet (koji gotivimo Tileta i Andjelinu)... 1 svojevrsan elitisticki paradoks. Vidi npr "Ljudi danas većinom žive pod anestezijom i ne aktiviraju svoj duh koji onda luta svemirom nošen nepoznatim akordima." Naravno, on aktivira duh. Smartass.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...