slepa živana Posted June 20, 2022 Posted June 20, 2022 On 16.6.2022. at 11:31, Milošica said: Ja imam nekretninu u BNV. čuvaj se! izbegavaj lift makar kad silaziš 1
Milošica Posted June 20, 2022 Posted June 20, 2022 1 hour ago, slepa živana said: čuvaj se! izbegavaj lift makar kad silaziš Ne spustam se liftom. Skocim u Savu pa izadjem. 2
jorma shparga Posted June 20, 2022 Posted June 20, 2022 4 hours ago, Milošica said: Ne spustam se liftom. Skocim u Savu pa izadjem. pazi samo da izadjes pre Dunava, pisu da je situacija zitka... 1 1
mraki Posted June 20, 2022 Posted June 20, 2022 12 hours ago, slepa živana said: čuvaj se! izbegavaj lift makar kad silaziš I fasade kad izadjes napolje.
BarryWhite Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 Pre par dana sedeo u Ljubljani sa nekim prijateljima građevincima i pričaju mi za dve lokacije gde stanovi prodaju za 10 000 i 7500 evra po m2. Na moje pitanje ko ima tolike pare da toliko plati stan kažu da su kupci uglavnom osiguravajuće kuće, penzioni fondovi i investicioni fondovi. Kumovi koji žive u Frankfurtu su nam pre par godina pričali da stan koji oni plaćaju 1700 evra mesečno vredi oko 800k evra i da oni nemaju šanse da ga kupi. Ne znaju ko su vlasnici ali tad su mi pričali da ti koji kupuju znaju da će za par godina vredeti milion evra (sad verovatno vredi više od toga). Takvo tržište se može uskoro očekivati i u Beogradu gde više većina ljudi neće moći da priušti da kupi sebi stan već će ga iznajmivati.
morgana Posted June 25, 2022 Posted June 25, 2022 (edited) ja stvarno ne znam ni kako ce ga iznajmljivati, cijene su duplirane u par mjeseci, a domaca traznja nije dozivjela nikakvu promjenu. pritom zakupnina ne varira u odnosu na lokaciju u istom procentu kao prodajna cijena. Edited June 25, 2022 by morgana
đorđe geprat Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 (edited) pitah na drugom mestu. koliki je porez kada se kupinov stan? I koliki na "polovan"? Edited June 29, 2022 by djordje geprat
Filozof manijak Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 Mislite na porez na imovinu, ili na porez na prenos apsolutnih prava prilikom kupovine stana?
Desmond Bojčinski Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 On 19.6.2022. at 7:57, Zverilla said: te pare su većinski iz nelegalnih izvora, ko sto svi i sumnjaju Nelegalne su sigurno, ali i tu ima nijansi. Znači od kokainskog nelegalnog, preko frilensujem a pare mi u singapurćanskoj banci (a redovno se javljam na NSZ), do prodajem lešnike od iza kuće na fb grupama, useravam se od para a ne plaćam porez.
đorđe geprat Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 51 minutes ago, Filozof manijak said: Mislite na porez na imovinu, ili na "porez na prenos apsolutnih prava" prilikom kupovine stana? imovina je ona za šta plaćaš godišnje. kada kupiš nešto plaćaš. zašto se to zove "porez na prenos apsolutnih prava" uopšte a ne PDV? mislim na boldovano
Filozof manijak Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 E, to već ne bih znao. Po meni, to su dva sasvim različita poreska nameta. 1
Frank Pembleton Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 imovina je ona za šta plaćaš godišnje. kada kupiš nešto plaćaš. zašto se to zove "porez na prenos apsolutnih prava" uopšte a ne PDV? mislim na boldovanoZnaće pravnici ali mislim da je naziv/opis "prenos prava svojine" pa se na to plaća taj jednokratni porez.....shiit has hit the fan. 1
đorđe geprat Posted June 29, 2022 Posted June 29, 2022 (edited) na to mislim. odem u west ili BNV kupim stan za neke pare i treba da platim nešto državi. Koliko je to u %? ili koliko % od cene plaćam državi ako od nekoga kupim stan? Edited June 29, 2022 by djordje geprat
Recommended Posts