Mr.Smith Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Situacija je sledeća -Vaš posao se širi, pare počinju da se prelivaju, uložili ste malo u nekretnine, malo u akcije, ali je ostalo i za investicionu 'nadgradnju'. Vaš prijatelj, inače trgovac umjetninama, kaže da ima nekoliko slika koje mogu biti odlična investicija. Pokazuje vam slike, kaže da su originali i pita koliko bi uložili u njihov otkup na sledećoj aukciji. Vaš odgovor bi bio:A. Taman kolko košta kafa u Starbaksu, ni centa višeB. Pa recimo 1000-2000 evraC. Hteo sam da kupim nova kola ženi/mužu, ali, ajde, do 50000 evra za komplet od pet komadaD. Tja, jedno 100 evra, ako bude bilo više kupiću štafelaj i dati mom klincu da naslika još bolje od togaE. Bilo koju do milion evra, za komplet dajem 3 milionaF. Beži bre budalo, mene si našoNećemo da otkrivamo ko je autor u sledećih sedam dana, da damo svima priliku da nezavisno procene koliko je ko dobar investitor (uživanje u umetničkom delu nema cenu, to ostavljam svakome ponaosob da si proceni).
morgana Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 (edited) there is no such thing as a good painting about nothingcenta ne dam Edited November 14, 2008 by morgana
Mr.Smith Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 A di je poooool?nije bitan kvantitet ;) ... drugo, bice josh dilema posle ove prve
Mr.Smith Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Jel moze u dinarima?poshto si postavio to pitanje, gospodin na prijavnici te je pitao 'Kuvajtskim?', na shta si ti odgovorio 'Ne, srpskim'. Gospodin ti je zatim rekao da malo sachekash, i, gle, za tren su se pojavila dvojca velikih momaka koji su te otpratili do vrata...tvoja duhovitost ti se nije isplatila, i ti si sa tugom gledao kako se za tobom zatvaraju vrata...
UrosDC Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Gospodin ti je zatim rekao da malo sachekash, i, gle, za tren su se pojavila dvojca velikih momaka koji su te otpratili do vrata...Srpska privatizacija all over again <_< Posto se u umetnost razumem ko i u nuklearnu fiziku prilazem starbucks kafu.
hazard Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Starbucks kafa je preskupa, ali, u poredjenju sa ponudjenim delima, ima upotrebnu vrednost. Posto i 99? Wednesday special Cheeseburger iz Meka takodje ima vecu upotrebnu vrednost, dajem otprilike 50% te sume...
Muwan Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Prva slika podseća na logo Societe Generale. Za banku koju je jedan skrnavi trader nižeg ranga izložio riziku od 50 milijardi evara prošavši pri tome kroz šest sistema zaštite kao kroz puter, bio bih spreman da platim nešto manje od suhog lista. Stoga se dvoumim između A i F, ali manira radi neka bude A.
Tabasko Pit Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 (edited) Hajde da svima lupim kontru. Pa nek puknem kad ne kockam svojim novcem - E. 3 milke maxedit: mada je u pitanju verovatno slika nekog deteta Edited November 14, 2008 by Tabasko Pit
đorđe geprat Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 nisam nikakav investitor, nemam viška para ali mislim da mi nikada ne bi palo na pamet da neki višak investiram u slike. najradije bih investirao u znanje. ranije svoje, sada juniora.
Lezilebovich Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 nisam nikakav investitor, nemam viška para ali mislim da mi nikada ne bi palo na pamet da neki višak investiram u slike. najradije bih investirao u znanje. ranije svoje, sada juniora.To se valjda podrazumeva da je namireno...
Mr.Smith Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 To se valjda podrazumeva da je namireno...tako je...poshto vidim da se nakupilo neochekivano mnogo ponuda, necemo chekati nedelju dana - rezultati sutra, pa da vidimo kako je ko proshao ... dakle, poslednjih 24 chasa da zaradite ili izgubite !!!
Recommended Posts