mlatko Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 - no bila je serija dokumentaraca o želez. nesrećama na discovery-u i u jednoj od njih je zakazao ovaj sistem, tačnije mašinovođa je zaglavio tu dead man switch pedalu, u toku vožnje mu je pozlilo i prošao je kroz crveno svetlo i sudario se sa drugim vozom- istraga je kasnije utvrdila da mnoge mašinovođe pribegavaju takvom onesposobljavanju ove sigurnosne mere jer ih smara da je stalno pritiskaju, pa su im uveli novi sistem budnosti, sada moraju da pritiskaju neke tastere ručno po određenom redosledu na svakih par minuta ^_^ Blackjack rulez
Roger Sanchez Posted July 29, 2013 Posted July 29, 2013 Pa baš sam se ja pitao onda kad je bilo ovo u Galisiji.. a počelo je u Parizu. Ako se računaju i autobusi, auh...
Zaz_pi Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 TRAIN INCIDENTS IN PAST WEEKS:-FRANCE 6 DEAD-SPAIN 78 DEAD-QUEBEC 47 DEAD-SWISS 44 INJURED-NOR DAKOTA 3 INJURED-NYC TRAIN FIRE NO INJ
Roger Sanchez Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Izgleda da je čovjek bio sa svojom švalerkom na telefonu ili tako nešto.
borris_ Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 Ovdje kazu da je bio na telefonu ali sa dispacerom. Koristio profesionalni telefon. Culi su kako razgovara preko crne kutije. Meni sve to malo cudno jer bi se ti razgovori trebali automatski snimati u kontrolnoim centru (mozda grijesim).
Roger Sanchez Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Nisam baš slušao pažljivo, pa sam opet ispao suradnik u pakovanju čovjeku. Ako je pričao s dispečerom, a sad sam i ja čuo nešto, onda zbilja..koji je to kurac dispečer radio, pa nije li imao informacije gdje je vlak nego je još zamajavao šofera? Mislim..
Parsons Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Ovdje kazu da je bio na telefonu ali sa dispacerom. Koristio profesionalni telefon. Culi su kako razgovara preko crne kutije. Meni sve to malo cudno jer bi se ti razgovori trebali automatski snimati u kontrolnoim centru (mozda grijesim).i meni je cudno, na staroj jugoslovenskoj zeleznici su se snimali svi razgovori (masinovodja - otpravnik, kasnije dispecer) jos sedamdesetih, cak i na industrijskim prugama.
borris_ Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 Hej Parsons, hoces li ti da ides u Saudijsku Arabiju posto vidim da ste dobili veliki posao na metrou u Rijadu?
jms_uk Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 Na BBc-ju je pisalo da mu je dispecer govorio o tome koju rutu treba da vozi do krajnje destinacije i da se na snimku cuje i neko listanje papira/mapa?
Peter Fan Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Na BBc-ju je pisalo da mu je dispecer govorio o tome koju rutu treba da vozi do krajnje destinacije i da se na snimku cuje i neko listanje papira/mapa? Ovo mi nije jasno, pa nije voz kamion pa da moze kojom god prugom mu se cefne?
Parsons Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Hej Parsons, hoces li ti da ides u Saudijsku Arabiju posto vidim da ste dobili veliki posao na metrou u Rijadu? (razmisli zasto)
MayDay Posted August 1, 2013 Posted August 1, 2013 Meni je stvarno muka od ovoga npr. http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/396552/Kupili-vozove-prebrze-za-nase-pruge-Ruske-lokomotive-se-kvare-ako-voze-30-km-na-satI sad ja uzela da vidim na google maps gde su ti Bikovo i Orom, kolika je ta deonica, a ono selo do sela! Pa jebote, tri čoveka bi istovarila taj tucanik i izlila i nove betonske pragove za tri nedelje dana.
Recommended Posts