Jump to content
IGNORED

Vozovi bez granica

borris_

Recommended Posts

Posted
Paris-Lux, TGV-om [Est]: kakva je razlika izmedju 1. i 2. klase?
Sjedista su malo sira u prvoj klasi. Imas i prikljucak za struju (ne znam da li je ima u drugoj klasi).
  • 4 months later...
Posted (edited)

Da ozivim malo ovu temu.Ovo je projekcija vremenske razdaljine brzim vozovima za 2030 ako se svi projekti zavrse (sto se naravno nece desiti):

temps de parcours.JPG

Edited by borris_
Posted

jer trenutno radim na projektu Montpellier Nimes odakle sam skinuo ovu sliku :D

Posted (edited)

Cekaj, po ovome je Lyon Paris ispod 2 sata danas?? Nisam se odavno vozio TGV-om, u stvari dok jesam bio u Francuskoj, to mi je bilo jedino prevozno sredstvo na dugim relacijama. Ako jeste, onda :Hail: :ziga: Dok se avion nakani da poleti, da sleti, dok dobijes torbe i/ili stignes u centar grada (jednog ili drugog), eto ti sat i po +.A, takodje po ovome, 2030 godine i dalje isto ili ja pogresno tumacim ovu grafiku?Jos jedan edit: zar ce 2030 godine trebati duze vremena od Lyona do Zeneve?? Pa to je auto putem, sat i po u vrh glave.

Edited by dragance
Posted

Pozdrav svim zeljeznicarima :kralj:Jedno pitanje: Jel tacno da se od nove godine ukidaju međunarodni vozovi za Ljubljanu,Cirih, Zagreb itd.Recimo voz 414 koji ide iz BG.a za Cirih nece voziti vise itd.

Posted

Ostaje 1 voz dnevno za ZG (Beograd-ZG-LJ-Zurich), svi ostali (direktni iz BG ka Villachu i Ljubljani) se ukidaju.

Posted

hvala za info :lala:cujem da je kod hrvata nesto zapelo i da zato veliki broj vozova ne vozi.nista ostaje mi da furam ove lokalne putnicke i teretne za luku Koper

Posted

bas sranje ali navodno je kod hrvata problem. Letos su ukinuli VENEZIU koja je isla iz ZG a uvek bila puna ko sibica. I najbolji voz za voznju samo 2x stoji.

Posted (edited)
Sad ide samo onaj u 15h, sto dolazi u 23? :isuse:
Ne sad, ali od zimskog RV ce biti tako (od decembra)ostaje i ovaj, barem tako tvrdi sajt austrijskih zeleznica:IC 210 SAVABeograd (5.13) - (7.51) Šid (8.11) - (12.25) Zagreb GK (12.30) - (14.53) Ljubljana (15.05) - (16.50) Villach Hbf. Edited by Bat Bat
  • 6 months later...
Posted

beijing-shanghai za 4:50 (avionom 2:20)imam budzet za prvu klasu (koja je oko 110EUR, druga je 60ak), a srecom upao u VIP vagon, mislim da su karte oko 200opTPvW2.jpg

Posted

Je li bar klopa izgledala bolje nego ono sto smo mi jeli prosle godine? :D

Posted (edited)

edit: ubacio quote

Je li bar klopa izgledala bolje nego ono sto smo mi jeli prosle godine? :D
dele samo flasicu vode i snacks, isto kao u prvoj klasi. ali uvek je tu vagon - restoran sa onom klopom. kazem "onom" posto nismo bili sigurni koje meso jedemo :cry:za pppkolege da znaju o cemu pricamo, tipican kineski game, set, match:T1iJunXfJeXXbKO8.V_021602.jpg Edited by banecare1