Jump to content
IGNORED

Problem sa kornjačom

Šumejker-Levi 9

Recommended Posts

Posted
  Ljuca said:
Moja sestra tvrdi da im treba mazati oči kamilicom. Ona to stavi na vatu pa ispira oči svojoj kornjači i kad je zdrava i kad ima neke tegobe. Ali nisam baš sigurna da je to lek, moguće da se istripovala nešto ...
Pa kamilica je i za ljuCke ochi ok.Zasto ne bi i za njihove.Ja sada sa aspekta ochiju jednog psa.Uvek se stavljaju kapljiceu ochi koje su iz humane medicine.Nema nekih posebnih za zivotinje.Tako je i za mace,kuce, al i za kornjache.
Posted

Mislim da su počinjene brojne greške.Prvo što je prano šamponom za pse-dermatološki je koža vodozemaca i sisara sasvim drugačija jer je i druga vrsta(pas je mamalia, a kornjača amphibia).Zatim i korišćenje nekih nedoličnih čajeva za oči jer su opet druge vrste životinja u pitanju.Treba na to uvek imati u vidu.I obavezno konsultovati veterinara ili više njih, a mogu se konsultovati drugi koji drže te životinje.

Posted (edited)

U posedu sam dve crvenouhe kornjace po imenu Kiza i Gile (od poslednjih izbora od miloste ih zovemo Krkobabici). Elem..u ranoj mladosti imale su problem sa infekcijom ociju. Resili smo taj problem tako sto smo ih drzali u malim posudama koje smo napunili hladnim cajem od kamilice,koji smo opet zacinili vodenim rastvorom AD3 kapi..a svakodnevno im kapke mazali troprocentnim rastvorom hidrogena. Upalilo je..danas su zive,zdrave i neverovatno brze..moguce zbog gorepomenutih medikamenata. Pustam ih u setnju po stanu,imaju neverovatan talenat da izaberu najzabacenije mesto za sakrivanje (jednom prilikom sam morao da razvaljujem orman da bih pobegulju izvukao na povrsinu) uz sve to,veoma su nevaspitane i ostavljaju "nagazne mine" za sobom povremeno. Inace,informacije radi,produkt defekacije vodozemaca ocajno smrdi.Toliko od mene,nadam se da sam bio od pomoci.

Edited by SNARC
Posted
  Jerry said:
Mislim da su počinjene brojne greške.Prvo što je prano šamponom za pse-dermatološki je koža vodozemaca i sisara sasvim drugačija jer je i druga vrsta(pas je mamalia, a kornjača amphibia).Zatim i korišćenje nekih nedoličnih čajeva za oči jer su opet druge vrste životinja u pitanju.Treba na to uvek imati u vidu.I obavezno konsultovati veterinara ili više njih, a mogu se konsultovati drugi koji drže te životinje.
Jako je teshko ( i ne samo u Srbiji) naci pravog veterinara koji se razumeu bolesti ptica ili gmizavaca. Mnogo je bolje uci na neki forum ( zavisno do jezikakoji znash)u USA,UK, ja naravno uvek u neki na nemackom jeziku.Mada, nemam kornjace, ali zato psa.