le petit nicolas Posted July 22 Posted July 22 (edited) svaka disaljka radi posao za snorkeling. ali, ona ide s maskom, ne s naocarima jer treba da ti je zatvoren nos. naočari (goggles) su za plivanje. disaljka se prodaje sa dvostrukim prstenom, kroz koji proturis kais maske. tako stoji uz glavu. kad bi ronio u dubinu, peraja bi ti trebala. za snorkeling ne. poz Edited July 22 by le petit nicolas 2 1
bradilko Posted July 22 Posted July 22 3 hours ago, le petit nicolas said: svaka disaljka radi posao za snorkeling. ali, ona ide s maskom, ne s naocarima jer treba da ti je zatvoren nos. naočari (goggles) su za plivanje. disaljka se prodaje sa dvostrukim prstenom, kroz koji proturis kais maske. tako stoji uz glavu. kad bi ronio u dubinu, peraja bi ti trebala. za snorkeling ne. poz hvala, nista, moram onda kupim i masku i disaljku. sutra cu da potrazim. valda ima u intersportu. ne znam ovde gde bi drugo trazio.
le petit nicolas Posted July 22 Posted July 22 imas specijalizovane radnje sa ronilackom opremom u pg, baru. ja koristim talijanske maske, skuplje su ali traju godinama. poz
Venom Posted July 23 Posted July 23 Imaš i ovakve maske, deluje mi da je lakše za korišćenje, da disaljka teže ide pod vodu. Ali moguće da je teže naći neku koja odgovara, ne znam.
le petit nicolas Posted July 23 Posted July 23 (edited) disaljka ladno ide pod vodu. postoje modeli sa lulom i poklopcem koji se zatvori, ali za to treba zaroniti potpuno vertikalno. lakse je jezikom zatvoriti otvor i izduvati kad se izroni. ev, izbaciti usni deo iz usta, ali onda disaljka "landara" i daje otopor. nije strasno, ali ipak. a ovaj muva dizajn mi je brrrr. sta nece smisliti. poz Edited July 23 by le petit nicolas
Shan Jan Posted July 23 Posted July 23 14 minutes ago, Venom said: Imaš i ovakve maske, deluje mi da je lakše za korišćenje, da disaljka teže ide pod vodu. Ali moguće da je teže naći neku koja odgovara, ne znam. Probao. Cenim da je lakse nekom ko ranije nije isao na snorkling al ako si vec koristio klasiku, ovolika plastika samo smeta.
JozoMujica Posted July 23 Posted July 23 Full face maska se meni uopšte ne sviđa, ima veliku količinu vazduha u sebi pa otežava zaranjanje, dobra je eventualno za snorkeling dok ne zamagli. Što se tiče ronilačke maske, danas svi prave solidne, meni je favorit Aqua Lung Technisub Ventura, ne mogu da prežalim jednu srebrnu što mi ostade u Zaovinskom jezeru, ali kod maske pre svega gledam da mi dobro leži i čvrsto stoji na licu i bez zakačenog kaiša, da nema providan okvir jer prelamanje sunca kada si blizu površine i da je single lens jer double lens sužavaju vidno polje - bar meni. Znači @bradilko, nema ništa sa naočarima, one su za plivanje, nego lepo tu Cressi disalicu i može maska iste marke pa na uživanje! Što se peraja tiče, slobodno uzmi kraća, sa dužima bi se ako nemaš iskustva samo više zamarao. 1 1
bradilko Posted July 23 Posted July 23 23 hours ago, le petit nicolas said: imas specijalizovane radnje sa ronilackom opremom u pg, baru. ja koristim talijanske maske, skuplje su ali traju godinama. poz u pg? znas li bar ili adresu? ima nesto kod sportskog centra.
le petit nicolas Posted July 23 Posted July 23 (edited) ukucaj u gugl: ronilacka oprema. ja sam pre x godina kupovala u bd, u starom gradu. poz Edited July 23 by le petit nicolas 1 1
bradilko Posted July 24 Posted July 24 22 hours ago, le petit nicolas said: ukucaj u gugl: ronilacka oprema. ja sam pre x godina kupovala u bd, u starom gradu. poz naci cu vec. hvala. nego sad nesto pricam sa ortakom. blejali po oglasima, ima onih kajaka na naduvavanje ili gumenih camaca za 200 eura. uzmem jedan taj, stavim ga u auto i samo da se izmestis 200 metara sam si u nekoj uvali ili tako nesto. pre hteo da kupujem camac, motor a ne znam ni gde bi ga drzao preko zime a da ne placam. ovako ,nije ovo losa ideja, instant ali i ne treba mi nesto drugo. vikend ili tako 1 dan da odem tuda negde, skadarsko ili more a bez vriske. buljim malo u ribice i jezeve i to je to.
Eleniko Posted August 17 Posted August 17 On 22.7.2024. at 15:23, bradilko said: ajde @Eleniko samo se smijuljis, pricaj ako znas, evo me cekam 3 d injekciju za ledja sa nekim babetinama a onda u prodavnicu da kupim disaljku i na more. brte bradi bio sam banovan na duže ova nova moderacija radi ozbljno ne zaebava se kao brt trojka
bradilko Posted August 17 Posted August 17 On 23. 7. 2024. at 19:16, le petit nicolas said: ukucaj u gugl: ronilacka oprema. ja sam pre x godina kupovala u bd, u starom gradu. poz kupio pre neki dan u radanovicima, una ili uno montenegro se zove trgovina. narucio online a koleginica mi donela. cressi se zove firma. malo me u pocetku uhvatila panika zbog nosa/ disanja ali posle se to manje vise normalizovalo. treba mi i malo navike. peraja moram da probam da bih kupio. sup ce da saceka jos par nedelja jer su mi rekli da ce tad biti nesto jeftiniji zbog kraja sezone a pratim i online oglase. (jedan mi je pobegao za 200 eura a ove godine kupljen) ortak ce da mi pokloni ronilacko odelo ( kaze nije se siskiri piskiri u njega sto mu ne verujem ali nema veze, poklonu se u zube ne gleda 🤣), moze se kupiti raznih odela u ovoj istoj prodavnici. danas topla voda, 3 sata sam bio u moru u jednom cugu a posle jos sat. rashladio se posle jucerasnjeg dana arbajta, znoja i bire. sutra popodne promena vremena, par dana pljuskovi i grmlj ali onda jopet rast i leto se nastavlja. 1 1
Frile Posted August 18 Posted August 18 šta će ti ronilačko odelo, sačekaj da vidiš prvo da li ti se sviđa i koliko ćeš uopšte ronjati... ronilačko odelo je plovno, pa na njega moraju tegovi da se to kompenzuje. sve je to nepotrebna jebada za apsolutnog početnika u ronjenju na dah ako ti krene ronjenje, pa počne da te nervira što te svako malo na 5m dubine preseče ledena voda, e onda razmišljaj o odelu u svakom slučaju izabrao si pravu stvar, uživaj! 1
JozoMujica Posted August 18 Posted August 18 23 hours ago, bradilko said: cressi se zove firma. Quote ortak ce da mi pokloni ronilacko odelo ( kaze nije se siskiri piskiri u njega sto mu ne verujem ali nema veze, poklonu se u zube ne gleda 🤣), moze se kupiti raznih odela u ovoj istoj prodavnici. Nije pišao samo ako ga nije koristio. Ne treba ti bre odelo za ronjenje na dah, kao što je Frile napisao, onda ti trebaju i tegovi (ako želiš da zaroniš a ne samo da plutaš na površini) a to već za početnika može da bude nezgodno, čak i opasno. Jedino za šta može da ti bude korisno je da se kupaš u aprilu, maju, oktobru i novembru. Ako baš želiš odelo, možeš da razmisliš o nekom šortiju od 3 mm.
le petit nicolas Posted August 18 Posted August 18 (edited) ja sam ga uzela za plivanje, tanje, bas za prolece i jesen. sad razmisljam da li mi treba i kapa, nisam isla bas u novembru. poz Edited August 18 by le petit nicolas
Recommended Posts