Jump to content

Plivanje

Featured Replies

Posted

Ovo je više tema o bazenima u mestu u kome živite, nego o plivanju, ali mi je bilo lepše da dam naslov temi ''Plivanje'' nego ''Bazen'' :) Dakle, koliko često idete? Koliko isplivate, kojom tehnikom?I što se tiče uslova na bazenima, bilo bi dobro da uporedimo... Termini, cene karata, temperatura vode, svlačionice itd.?

• Replies 1.4k
  • Views 141.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bradilko spreman za posmatranje u plićaku     

• I*m with the pilots
    I*m with the pilots

Ispala sam malo iz kondicije jos prosle godine, onda ovaj korona-virus i zatvaranje bazena...i premda sam stalno na bajsu, mislila sam da ce biti mnogo gore. Juce konacno otidoh na bazen da plivam pos

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

overio bazen posle 6 meseci, nisam se udavio što je svojevrsan uspeh   1600m za 43min, posle 30 min sam napravio pauzu od minut. prvih 30 min sam uspeo da uzimam vazduh na 6 zaveslaju, a pos

Posted Images

Bio redovan na Banjici...dok se nisam navukao na trcanje :P Tamo sam kao klinac trenirao vaterpolo, pa sam na "domacem terenu", nisam ni probao druge bazene, osim Tasmajdana.Banjicu su kao sredili malo, ali i dalje imam taj osecaj kao da idem na fizicko u skoli, zajednicke svlacionice (m/ž), socijalni tusevi... ali, sam bezen je ok, to je najvaznije.Mislim da je trenutno 250 din po terminu.Sada idem povremeno, na svakih 10-ak dana, kao cross-training uz trcanje.

Ovde u Mitrovici ima samo jedan bazen,malo izvan grada. Isao sam samo par puta vikendom kad je velika guzva pa nije bas najzgodnije...pogotovo zato sto ne znam da plivam :D Nije los bazencic,ima zenske,ima sve...

Edited by Zli Gli

Idem na bazen u mom naselju (naselje broji oko 500 kuca i jos oko 300 stanova u par zgrada). Ima ih 4 ukuprno a ja biram onaj najveci jer nije samo za brckanje nego i za ozbiljno plivanje. Ulaz je naravno besplatan. Jos jedno nedelju - dve i otvoricemo kupalisnu sezonu.Plivam dok ne baldisem, tehnikom "sikirche" :P

Meni se čini da uslovi za plivanje u Bg nisu baš neki, s tim što nikada nisam bila na Banjici. Prvo sam išla na Vračar, ali je baš bila gužva, pa sam se preselila na 25. maj i tu mi je bilo ok dok nije zahladnelo (to sve prošle godine), jer je onda postalo neopisivo hladno i u vodi i van iste. Onda sam se preselila na Stari Dif i meni je tu bilo najbolje, jer više volim plitku vodu. Međutim, to nije baš za gadljive, jer je u sklopu bazena i sauna i dešava se da izvesni moržovi najbolje obožavaju da se rashlade tako što odmah iz saune ulete u bazen i podele sa nama sopstveni znoj i otrove. Sada ću opet da idem na Vračar jer preko škole u kojoj radim imamo besplatne termine.Inače, ja plivam red prsnog, red kraul, jer to jedino i umem... :blush:

• Author
Idem na bazen u mom naselju (naselje broji oko 500 kuca i jos oko 300 stanova u par zgrada). Ima ih 4 ukuprno a ja biram onaj najveci jer nije samo za brckanje nego i za ozbiljno plivanje. Ulaz je naravno besplatan. Jos jedno nedelju - dve i otvoricemo kupalisnu sezonu.
Čekaj, u naselju koje broji pretpostavljam ~3000 ljudi, ima 4 bazena!? :o Inače, ja idem na Tašmajdan 2-3 puta nedeljno. što se tiče uslova, ne mogu da kažem da sam skroz nezadovoljan, ali nezadovoljan jesam. Prvo, ''građanski termin'' traje samo od 16h do 17:45h radnim danima, vikendom je nešto duže, nisam siguran koji su termini jer ne idem vikendom. Gužva je prevelika i ko hoće komotno da pliva a da se nekoliko puta ne sudari sa nekim u bazenu, mora da dođe tamo u 15:50h i da čeka da uđe među prvima da bi ''uhvatio'' bar 15-20 minuta (možda i manje) dok se bazen ne napuni skroz. Svlačionice tj. kabine su relativno ok, temperatura vode je zadovoljavajuća, mada se dešava i da je voda ledena.Ono što im najviše zameram jesu tuševi. Naime, postoji 6 tuševa od kojih, čini mi se, 3 uopšte ne rade, na 2 je voda uglavnom hladna a na jednom je predviđena za šurenje, tako da taj tuš retko ko koristi (mada ja koristim taj jedan jer volim vrelu vodu) :) Takođe, cena karata uopšte nije mala - 250 dinara. Ko hoće da ide malo redovnije, imaće solidan izdatak. Dobra stvar su godišnje propusnice (ja npr. isplatim godišnju propusnicu za ~2 meseca).što se tiče stila plivanja, isključivo plivam slobodnim stilom. I još da dodam da sam primetio jednu zanimljivu stvar, a to je da leđni stil najviše koriste devojke sa velikim grudima :P

E ništa mi ne pričaj, mene su letos na moru usnimili kamerom kako u toplesu pokušavam da plivam leđno. To je jedan vrlo zanimljiv i poučan snimak. Do dana današnjeg me zajebavaju, a dobila sam i nadimak morska sisa. angry.png Inače, meni je Taš katastrofa, jer je užasna gužva i pliva se po širini.

E ništa mi ne pričaj, mene su letos na moru usnimili kamerom kako u toplesu pokušavam da plivam leđno. To je jedan vrlo zanimljiv i poučan snimak. Do dana današnjeg me zajebavaju, a dobila sam i nadimak morska sisa. angry.png
:lol: :lol: :lol:
Ono što im najviše zameram jesu tuševi. Naime, postoji 6 tuševa od kojih, čini mi se, 3 uopšte ne rade, na 2 je voda uglavnom hladna a na jednom je predviđena za šurenje, tako da taj tuš retko ko koristi (mada ja koristim taj jedan jer volim vrelu vodu) :) Takođe, cena karata uopšte nije mala - 250 dinara. Ko hoće da ide malo redovnije, imaće solidan izdatak. Dobra stvar su godišnje propusnice (ja npr. isplatim godišnju propusnicu za ~2 meseca).
Studentska cena je ~4500 za Tash za godinu dana pa se ne bunim!
E ništa mi ne pričaj, mene su letos na moru usnimili kamerom kako u toplesu pokušavam da plivam leđno. To je jedan vrlo zanimljiv i poučan snimak. Do dana današnjeg me zajebavaju, a dobila sam i nadimak morska sisa. angry.png Inače, meni je Taš katastrofa, jer je užasna gužva i pliva se po širini.
Na Tashu greju. Dodji obavezno!
  • Author
Je l` ima na Youtube? :naughty: Inače, što se tiče gužve, najmanja je leti (na zatvorenom bazenu) i tada mi je najlepše da idem. Leti je bazen otvoren dosta duže vremena, tako da se broj ljudi ''rasporedi'' na više sati, a i naravno dosta ljudi ide na Adu/Lido itd.
a dobila sam i nadimak morska sisa. angry.png
:lol: Sjajno. Ranije išla na bazen redovno jer sam trenirala sinhrono plivanje, ali godinamao nisam bila. Delom krivim i lekare koji su me tako naplašili nehigijenom na našim bazenima, da se prosto nisam usuđivala da odem.Međutim, u poslednje vreme razmišljam da konačno odem i da se pored plesa na još neki način aktiviram, tako da je ovaj topik otvoren u pravo vreme. :D Kakvo je stanje na Difu?

Edited by Linda Lee

• Author
Kakvo je stanje na Difu?
Na "Starom Dif-u"? Tamo je bazen duplo manjih dimenzija od olimpijskog.
Studentska cena je ~4500 za Tash za godinu dana pa se ne bunim!Na Tashu greju. Dodji obavezno!
Plivanje po sirini, pfff. Amaterski :P Bez razvucene staze ne ulazim u vodu.
Tamo je bazen duplo manjih dimenzija od olimpijskog.
?! znači 25 m ilitiga standardni zimski bazen? :) otkad sam u mizernoj plivačkoj kondiciji sve više cjenim zimske bazene, onaj okret na 25 je life-saver.sa plivanjem u zimsko doba je oduvik bio najveća gnjavaža taj peribazenski dio poslova (sušenje kose, prioblačenje, nošenje vunene kape nakon i sl.)kako i koliko plivate, ako vam da malo preciznije napisat, npr. neki zgodan trening od kilometra :D
  • Author
?! znači 25 m ilitiga standardni zimski bazen? :)
Pa sad... olimpijski bazen je dimenzija 50 x 20 metara, a da "standardni zimski" ima dimenzije 25 x 10, to je nova informacija za mene... :) Ne znam da li znate (možda je neko i plivao svojevremeno), ali u Republičkom zavodu za sport u Košutnjaku postoji zatvoreni bazen, koji je nekada bio funkcionalan a sada predstavlja ruglo, uostalom kao i ceo taj kompleks. Sada taj bazen služi kao skladište raznog otpada, a pločice su polupane jer su kuglaši u zimskom periodu bazen koristili kao bacalište!? (odgovarala im je ona kosina tako da nisu morali da se "cimaju" po kuglu)...Inače, ceo taj kompleks ima ogroman potencijal - sale, teretane, bazen, svlačionice, nalazi se u Košutnjaku (a tu su otvoreni tereni, trim staze i otvoreni bazen) ali predstavlja zarđalo i prljavo ruglo. Naravno, čeka se "spasilac" koji će za cca. 1 evro da kupi sve to i krene da "adekvatno" naplaćuje pomenute sadržaje... <_<

Edited by Lutador