John Coltrane Posted January 16, 2018 Posted January 16, 2018 Jos se nisam opasuljio od smrti Pregraga Lucica (iako sam znao da je bolestan), a onda me je i smrt Dolores totalno razjebala. Sto neko napisa "lepsa strana devedestih", mocna pojava i neponovljiv (a posle prvog slusanja prepoznatljiv) vokal. Mozda bi Bet Gibons mogla da se meri sa parcetom u mom srcu koje zauzima. Slusao sam ih 2012. na Novom Beogradu i malo je reci da sam bio odusevljen. Jedino sto mi je ostalo nedokucivo je kako li su tek mocno zvucali kad su bili na vrhuncu. Uvek je zracila nekom ludackom energijom i meni se svidjao taj njen "bes". Cak sam toliko pristrasan da mi je svaka njena (stilska) faza bila prelepa. Nikad nisam imao omiljenu pesmu, ali su me uvek neke pesme pogadjale kao maljem u glavu (Ode to my family kad mi je tata umro, When your gone posle raskida, Animal instinct dok gledam sina kako raste, Zombie i Sarajevo uz misao "dokle cemo se ubijati", Dreams melanholija kao takva... Priznajem, sve pomenuto je klise, ali fuck it, meni je znacilo.
Hippie Posted January 16, 2018 Posted January 16, 2018 nikad nisam bila fan.. i oduvek me nervirao njen stil pevanja, ali svako nadze put do svojih fanova..... da je zalosno, jeste zalosno- 46 godina zivota je malo - i kad god bih slucajno naletela na performans tog benda, Dolores mi je delovala kao jako fina devojka rip
Delija67 Posted January 16, 2018 Posted January 16, 2018 Bas me je skenjala ova vest. Kao da mi je umrla neka drugarica iz detinjstva. Jos od osnovne skole njen glas je uvek tu negde.
Indy Posted January 17, 2018 Posted January 17, 2018 5 hours ago, Hippie said: i oduvek me nervirao njen stil pevanja Baziran je na irskom folku ("lilt"), sto moze npr da se cuje u ovom videu, negde od 40-te sekunde. (Sto kazu ono kod nas, "lepo ti pevas, no te je tesko slusati"... zezam se.) R.I.P. Dolores :(
Hella Posted January 17, 2018 Posted January 17, 2018 nikad nisam gotivio krenberise ali nekim curama sam tolerisao da ih slušaju kući ako zasluže
Recommended Posts