January 11Jan 11 Hasarius Adanson, imala sam u sobi jednog, vrlo aktivan lovac. Kad bi džabalebario, skakao bi mi po knjigama i stolu dok sam čitala. Nekad bi sate proveo na zvučniku sa kog je išao džez. Ljupko bezopasno stvorenje.Uglavnom, zvala sam ga Tomislav.— Okej, Tomislave, ne skači više po meni i po stolu, ometaš me.— Gdeeee si, Tomi, šećeru!— Ajme, kako to skačeš i plešeš, Tomi, prava si seksi zver.— Laku noć, Tomislave.Moji su mesec dana bili ubeđeni da pričam sa dečkom i hteli da ga upoznaju. A ono:Mjau
February 8Feb 8 Video sam ovu istu divlju golubicu i danas (prvi put kad je pao onaj sneg i uspeo da je ufotkam), izgleda da je sama tu doletela. Kažu deca da ima neki štek u ogromnom kedru koji je prerastao zgradu otkad ga zasadismo. Bio sam ubeđen do skoro da je ariš ali nisam bio u pravu.
February 8Feb 8 To je golub grivnaš. Za razliku od u našim krajevima uobičajnijeg goluba pećinara koji se kao što mu ime kaže gnezdi u pećinama (po tavanima, ispod streha, i gde god već može da nađe mesto na tvrdom tlu a da je zaštićeno od vremenskih neprilika i grabljivaca) koji je predak domaćim pitomim golubovima i praktično se ne razlikuje od običnih uličarskih golubova-divljaka, grivnaš uglavnom živi u šumskim područjima i gnezdi se na drveću. Ovo ga čini sličnijim grlicama koje se isto tako gnezde ali grivnaš je značajno veći i teži od grlice.
February 8Feb 8 1 hour ago, Radoye said:To je golub grivnaš. Za razliku od u našim krajevima uobičajnijeg goluba pećinara koji se kao što mu ime kaže gnezdi u pećinama (po tavanima, ispod streha, i gde god već može da nađe mesto na tvrdom tlu a da je zaštićeno od vremenskih neprilika i grabljivaca) koji je predak domaćim pitomim golubovima i praktično se ne razlikuje od običnih uličarskih golubova-divljaka, grivnaš uglavnom živi u šumskim područjima i gnezdi se na drveću. Ovo ga čini sličnijim grlicama koje se isto tako gnezde ali grivnaš je značajno veći i teži od grlice.Radoye, ti si moj idol 😍
March 27Mar 27 vako ću isto, sve da vas zovem jednog dana, da se pohvalim kako sam uzeo novi Ćaomi Redmi Ultra S Extra Vrh.
April 26Apr 26 On 19. 4. 2026. at 18:19, Serena said:Dabas u gradskom parkuOvakvu scenu sam video na jezercetu u parku Borgeze kad sam bio u Rimu.Ove kornjače toliko dugo mogu da budu nepomične da sam mislio da su skulpture...😉
April 26Apr 26 1 hour ago, Frank Pembleton said:Ovakvu scenu sam video na jezercetu u parku Borgeze kad sam bio u Rimu.Ove kornjače toliko dugo mogu da budu nepomične da sam mislio da su skulpture...😉E da, pa jos ispruze i dignu u vazduh zadnju nogu i tako je nepomicno drze dok golubovi setaju po njima
May 21May 21 Kobre dabre Bio se lepše namestio, izronio skoro skroz, ali dok sam ja sišao s bicikla i namestio telefon ispalo je ovako. Al bolje išta nego ništa.