Jump to content

Kardio i teretana

Featured Replies

Možete da pričate šta oćete, meni ovo ne izgleda baš nikako zdravo po bubrege.

Idem u teretanu iz zdravstvenih razloga 3-4x nedeljno, radim s trenerom, uživam u treninzima (iako često kukam i pretim mu da ću da ga gađam nečim). Krenuo u novembru, onda januar preskočio zbog bolesti, pa pola marta, april i maj zbog korone. Bez obzira na to, kondicija i snaga su mi nikad bolje. Ali moram još da smanjim unos kalorija da bih mršavio, vežbe def nemaju nikakvog više uticaja na to (smršao sam nekih 30kg u ovom turnusu, ali sad ide glacijalno sporo).

Jel probao neko ovaj novi proteinski krem bez secera Victus koji proizvodi Stamevski, imaju cetiri razlicita ukusa i veoma zanimljiv sastav:

- Mighty Almond I (izolat proteina surutke, aronija, badem i preliv od crne cokolade bez dodatog secera, sa prirodnim zasladjivacem na bazi agava sirupa)
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda: 319 kcal / 14g proteina / 12g ugljenih hidrata / 22,6g masti

- Mighty Almond II (izolat proteina surutke, badem, pomorandza i preliv od crne cokolade bez dodatog secera, sa prirodnim zasladjivacem na bazi agava sirupa)
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda: 302 kcal / 12,6g proteina / 12,7g ugljenih hidrata / 21,7g masti

- Classy Walnut I (izolat proteina surutke, orah, visnja i preliv od crne cokolade bez dodatog secera, sa prirodnim zasladjivacem na bazi agava sirupa)
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda: 332 kcal / 11,9g proteina / 16,6g ugljenih hidrata / 23,3g masti

- Delightful Hazelnut I (izolat proteina surutke, ribizla, lesnik, kokos i preliv od mlecne cokolade bez dodatog secera, sa prirodnim zasladjivacem na bazi agava sirupa)
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda: 343 kcal / 12,7g proteina / 10,8g ugljenih hidrata / 26,4g masti

Trazio sam ih u Maksiju i Orascu, ali ih nisam nasao, deluju mi kao zanimljiva opcija kad treba pojacati kalorije, stavicu slike u spojler :)

Spoiler

zT4hQ9Y.png

0EmDvfg.png

hI1vGU9.png

t18KUtR.png

On 17.7.2020. at 4:47, Бруклинский said:

Jel probao neko ovaj novi proteinski krem bez secera Victus koji proizvodi Stamevski, imaju cetiri razlicita ukusa i veoma zanimljiv sastav:

- Mighty Almond I (izolat proteina surutke, aronija, badem i preliv od crne cokolade bez dodatog secera, sa prirodnim zasladjivacem na bazi agava sirupa)
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda: 319 kcal / 14g proteina / 12g ugljenih hidrata / 22,6g masti

- Mighty Almond II (izolat proteina surutke, badem, pomorandza i preliv od crne cokolade bez dodatog secera, sa prirodnim zasladjivacem na bazi agava sirupa)
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda: 302 kcal / 12,6g proteina / 12,7g ugljenih hidrata / 21,7g masti

- Classy Walnut I (izolat proteina surutke, orah, visnja i preliv od crne cokolade bez dodatog secera, sa prirodnim zasladjivacem na bazi agava sirupa)
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda: 332 kcal / 11,9g proteina / 16,6g ugljenih hidrata / 23,3g masti

- Delightful Hazelnut I (izolat proteina surutke, ribizla, lesnik, kokos i preliv od mlecne cokolade bez dodatog secera, sa prirodnim zasladjivacem na bazi agava sirupa)
Nutritivne vrednosti na 100g proizvoda: 343 kcal / 12,7g proteina / 10,8g ugljenih hidrata / 26,4g masti

Trazio sam ih u Maksiju i Orascu, ali ih nisam nasao, deluju mi kao zanimljiva opcija kad treba pojacati kalorije, stavicu slike u spojler :)

Hide contents

zT4hQ9Y.png

0EmDvfg.png

hI1vGU9.png

t18KUtR.png

Pravio sam na bazi lesnika i whey sa ukusom chokolade.Zasladjivac dodavao nisam,whey bio sa steviom.Dodati malo ulja i mleka od badema ili lesnika ili obicnog mleka da bi se ubola gustina.

Kada sam posle 20 godina sedenja i lezanja rešio da idem u teretanu, ubrzo posle toga moj master plan za zdrav zivot sjebala je korona, pa mi je pala na pamet ideja da kupim neke sprave za vezbanje i da ih namestim u kući. 

Ima li neka korisna sprava koja bi mogla da se koristi u kućnoj varijanti za rekreativni trening? Prostor nije problem. 

Rastegljive trake i jedna ona mekana podloska :) eventualno ona lopta na napuhavanje. Zapanjio bi se koliko funkcionalnih vezbi moze da se odradi sa sopstvenom tezinom i par traka na rastezanje, a i tom loptom.

Dalje od toga ja bih uzeo vratilo za zgibove.

slazem se, sve. ima da bude zilav samo tako

Sprava za zgibove i propadanja bi ti resio program teretane.Na toj spravi ti radi bukvalno sve osim nogu.Ja to radim vec 3 meseca u gym nisam krocio a telo izgleda i bolje nego sto je bilo.Zakacis za zid i radis kad hoces.

+ 2 bučice i set tegova

Ja bih pazario one gimnasticarske karike da imam gde da ih obesim. 

Edited by Joe D

3 hours ago, Uskebasi said:

Kada sam posle 20 godina sedenja i lezanja rešio da idem u teretanu, ubrzo posle toga moj master plan za zdrav zivot sjebala je korona, pa mi je pala na pamet ideja da kupim neke sprave za vezbanje i da ih namestim u kući. 

Ima li neka korisna sprava koja bi mogla da se koristi u kućnoj varijanti za rekreativni trening? Prostor nije problem. 

Uzmi bučice, ne fiksno, nego šipku i ploče pa doziraj.

Vratilo i razboj su ok, ali ako godinama nisi ništa radio, teško da će to imati nekog efekta u početku. Ja sam sa 80 kg.na vratilu radio 5-6 serija od 6-8 ponavljanja, nebitno da li je uski ili široki hvat, da li šipka ide ispred ili iza vrata. Sa mojih 100 kg danas ne postoje nikakve serije.☺

Tako da,  praši sklekove, trbušnjake  bučice, pa kad se malo vratiš u formu montiraj vratilo i razboj i radi sopstvenom težinom.

Par bucica i sipka sa nesto tegova + trx traka i moze sve da se odradi.

bogami ona lopta teska je odlicna za trbusnjake. medicinka 

na ledjima si, lezis, savijena kolena, i onda se dizes kao trbusnjake da radis a nju bacas u vis i hvatas

Edited by mustang

12 hours ago, Uskebasi said:

Dobra je varijanta i ukoliko si u prilici da nabavis neki kvalitetan gladijator, narocito ako ti vec prostor nije problem.

Ima raznih modela i naravno cene dosta variraju, a recimo da je TYTAX T3-X Home Gym definitivno kvalitetan izbor :D

mFPcfRP.jpg

Prostor nije problem, ali 10k+ evra za gladijator jeste 😁

Imam neki utisak da bi gladijator bio koriscen 3 meseca, a onda bi samo zauzimao mesto. 

U vezi ovih traka, jesu li bolje one rastegljive, ili ova trx? I u vezi trx, ima li potrebe kupovati originalnu za 35k,ili ima neka od ovih domacih da je upotrebljiva? 

Ja sam kupio neku kopiju za 40 evra i skoro pola godine bez ikakvih problema sluzi.
Ne znam sta je bolje jer nemam rastegljive trake, verovatno oba pa kombinovati.