Verterdegete Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 (edited) Ja nemam nikakav sovjet, nego sam dosao da se kurcim da mi se sad vec sasvim lepo vide trbusnjaci. Pre koliko 9 meseci bio sam zadrigla mesina od stotinjak kila, a sad imam 85, lep sam i vitak. Dobro, ne mislim zaista lep, ali taj atribut nekako ide uz vitkost. Doduse, prilicno sam slabasan, ali jebiga, moze mi se. Eto, toliko. Pa ako mene pitas, teretana/rekreativno vezbanje su zbog zdravlja i izgleda. A onaj ko misli da je u teretani napucao istinsku snagu, grdno se vara. Gledao pre neki dan Drzavni posao. I kao Boskic se hvali snagom i teretanom, i jos se pohvali kako Torbicu moze da obori kad hoce. I onda ovi uzmu da se obaraju, i Torbica ga obori ko iz picke. E ja sam to na gradjevini gledao mali milion puta, kad ovi matori rese da se prave mangupi nad nama klincima sto smo dosli da fizikalisemo, a mislimo da smo mnogo jaki jer radimo zgibove ili dizemo sto kila. Jebote, gledas coveka od pedeset godina kako obara mladog krkana od 100 kila, sa bicepsima vecim nego ovog glava. Ili uzme jedan neku gvozdenu gredu da dedliftuje, i odradi to propisno. Neki matorac ustane, uzme je jednom rukom, digne je sebi do brade, i baci dva metra od sebe. Istinsku snagu imaju oni koji zive od nje. I jebote vidi se na kilometar ko sljaka, a ko je rekreativac. To je neka prirodna cvrstina koja se stice samo radom. Edited December 27, 2014 by Verterdegete
ToniAdams Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Vidis, glavoblaf ima smelu tezu kako obaranje ruku nema nikakve veze sa snagom
Milogled Bluff Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 (edited) Ima tu i do tipa treninga. Naravno da onaj ko se u teretani sprema za plazu i pumpa bicepse i listove nece imati pravu RL snagu. Ali onaj ko radi deadlift i military press svakako hoce. Ne mogu da zamislim fizicku aktivnost koja ne bi profitirala od te dve vezbe. Nego, izlgeda da je i Tonciju neko ukrao password :( Sve sto je napisano pod tim nikom u poslednjih par postova ima smisla. Jedino sto bih dodao na predlozeni program je neki vid cucnja, najbolje goblet. Zapravo, ne treba izmisljati centralno grejanje, kad je Dan John lepo rekao koje pokrete svaki program treba da sadrzi: Upper body pull Upper body push Hip hinge (citaj: deadlift) Cucanj (u nekoj formi, ne mora biti klacican barbell squat) Loaded carry (citaj: farmer walk) Edited December 27, 2014 by Milogled Bluff
ToniAdams Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 (edited) Jebo te don dzonson. Ne komplikuj. Pricamo o programu za apsolutnog pocetnika. Nek savlada prvo fundamente. Edited December 27, 2014 by ToniAdams
Milogled Bluff Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Pa sta je ovo ako ne fundament, zivota ti? Pet osnovnih pokreta, iz toga proistice sve drugo.
Ravanelli Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 (edited) Na vreme. Buduci da te ocigledno jebe razumevanje :)nije to za pocetnike nikako. pogotovo ce sjebati kicmu na dedliftom bez znanjapogotovo obzirom na godine. prvo masine idu Edited December 27, 2014 by Ravanelli
Milogled Bluff Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 Aj nemoj, zivota ti. Suvise dugo se bavis vezbanjem da bi pisao takve stvari
morgana Posted December 27, 2014 Posted December 27, 2014 (edited) Moze da pocne dedlift od starta ili vrlo brzo, sa malim tezinama, uz nadzor dok se ne nauci pokret, to je najnajbolja vjezba ikad. Ili da krene sa rumunjskim, ono je manje rizicno, opterecuje zadnju lozu dosta a ne samo donja ledja. Go Indi go! Edited December 27, 2014 by morgana
Aineko Posted December 28, 2014 Posted December 28, 2014 nije to za pocetnike nikako. pogotovo ce sjebati kicmu na dedliftom bez znanja pogotovo obzirom na godine. prvo masine idu nije to za pocetnike nikako. pogotovo ce sjebati kicmu na dedliftom bez znanja pogotovo obzirom na godine. prvo masine idu Pa ako neko hoce da nauci mrtvi dizanje, valjda treba da radi mrtvo dizanje, kakve masine... krene sa malim tezinama i uz trenera nekoliko puta, pa polako. Ako je sve sto se moze u pocetku 15-20kg, onda se to dize (a to moze svako ko je bar jednom spakovao kofer).
darling Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 cucanj 62,5 :0.6: mrtvo 72,5 :0.6: kakav trening. ko da sam sa nadrogirala.
Milogled Bluff Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 (edited) Djembele, dodje nova godina a mi ne izmerismo sise. To ti se racuna kao da si izgubio i dodjes mi jos 10 evra, pored onih 10 koje mi poodavno dugujes. Edited December 30, 2014 by Milogled Bluff
ToniAdams Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Ja te zvao ti proso pricu o vodjenju ozrena kod tvojih. Posalji mi postom.
Milogled Bluff Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 (edited) Aha, vazi, najbolje da cu da merim sise ispred Opstine Novi Beograd Da je Vracar ili Stari Grad, pa i ajde Edited December 30, 2014 by Milogled Bluff
ToniAdams Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Sise su svugde iste. Jer si se primio na pro padanja i de ih radis? Ocemo natjecaj? Skleci na brodu?
Recommended Posts