Jump to content

Politika

Featured Replies

Samo da podsetim: cena PLTK deonica 2007. - oko 2500 din. Danas ? 40 din. Objektivno - "Politiku" ostaviti pored kontejnera i zakačiti 100e da neko odnese.

bila 600 din., ako se ne varam 1996, u trenutku kupovine, Struja odredio minimum akcija koji je zaposleni morao da kupiedit:duša me boli za tu Politiku

Edited by kud u maglu Simovicu

:isuse:
Utorak, 17. jul 2012.20:52 | PolitikaDS: Optužbe SNS i URS opasne po demokratijuAutor: BetaDemokratska stranka (DS) osudila je i odbacila današnje tvrdnje Srpske napredne stranke (SNS) i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) da DS i njeni funkcioneri stoje iza promene vlasništva novinske kuće "Politika".URS je danas ocenio da je promena vlasnika novinske kuće "Politika"netransparentna i da je jedan od najtežih udaraca na slobodu medija iza to optužila DS Takođe, i SNS je promenu vlasnika "Politike" povezala sa DS i ocenila skandaloznim i sramotnim to što je najstarija novinska kuća u Sbiji "preko noći i bez ičijeg znanja" promenila vlasnika.DS saopštava da su "današnji navodi i optužbe SNS i URS opasni podemokratiju u Srbiji i veoma indikativni, posebno imajući u vidu činjenicu da su najveći tajkuni uticali da se ovakva parlamentarna većina i formira"."Vladajuća većina koja se ovih dana formira i koja pretenduje da upravlja Srbijom, kontinuirano i pre stupanja na dužnost, pokušava da obmanom građana Srbije i skoro svakodnevnim napadima na DS napravi odstupnicu za eventualne političke neuspehe sa kojima ce se suočitinakon formiranja Vlade Srbije", piše u saopštenju DS.DS ukazuje da se vladajuća većina tek sada suočava sa svomkompleksnošću situacije u kojoj je Srbija."Mlađan Dinkić koji je glavni kreator ekonomske politike Srbije u poslednjih 12 godina, tvorac i autor Zakona o informisanju i SNS čiji je v.d. predsednika bio autor ozloglašenog i nedemokratskog Zakona oinformisanju, danas optužuju DS da sa tajkunima guši slobodumedija", piše u saopštenju.DS ukazuje da se više od 22 godine bori za demokratiju u Srbiji, za poštovanje svih građanskih sloboda i za modernizaciju Srbije. "Od tog velikog cilja, kakvi god napadi na nas budu bili, nikadanećemo odustati!", poručuju iz DS-a.Moskovska Ist medija grupa (East Media Group) preuzela je 50 odsto preduzeća Politika novine i magazini od bečkog Ost holdinga,objavljeno je danas na sajtu Agencije za privredne registre.Promena vlasništva u "Politici" registrovana je 16. jula.
podaci o tirazima govore drugacije.
Nedeljna "Bolikita" se štampa u oko 100.000 primeraka, ali zanimljivije bi bilo saznati koliki su stvarno prodati tiraži. ABC ne objavljuje javno podatke o stvarno prodatim tiražima, ali oni obrađuju većinu važnijih dnevnih novia i časopisa. Ima li neko ove podatke za neko skorašnje razdoblje?

vidim da se kao pozadina igre pominju bogićević i DuPe. sad na b92 se pominje izvesni aleksandar trbović a men's' čini da bogićević ima vrlo bliskog rođaka pod tim imenom i prezimenom. možda su u sns-u već povezali tačkice...

Edited by buffalo bill

podaci o tirazima govore drugacije.
Tiraž se jeste smanjio ali gomila ljudi čita blic, pres, kurir i novosti na netu.

da tako je, ali ni svetski giganti štampanih medija tipa NY Times i dalje glavne prihode od oglašivača imaju na osnovu tiraža. Konkretno NYT ti šalje pretplanički broj svakoga dana iako pretplatu ne plaćaš i po nekoliko meseci. Na osnovu prodatog tiraža i broja čitaoca papirnog izdanja raznorazne agencije formiraju cenu zakupa prostora u novinama, od kojih se ove izdržavaju. Svojevremeno je ta Politika imala celu službu Prodaje koja se izmedjuostalog bavila remitendom(vraćenim primercima) gde se težilo da ta brojka bude oko 7%, sada ne smem da zamislim kolika je, ne bih se iznenadio da je oko 20-30%.Ta Politika je prsla odavno, pa samo Struja je uspeo da raskrčmi onu zgradurinu od 17 spratova u Makedonskoj, plus okolne zgrade u Cetinjskoj 1 i 3. Ostala im je samo zgrada u 29om. Žali bože sto i kusur godina tradicije.edit:i ulaz u Makedonskoj 31 je bio Politikin

Tiraž se jeste smanjio ali gomila ljudi čita blic, pres, kurir i novosti na netu.
Uplatiš 10 sati mesečno via dial-up, budeš načitan. Odvratno.
Uplatiš 10 sati mesečno via dial-up, budeš načitan. Odvratno.
Čekaj, pa u pitanju je isti sadržaj. Što bih kupovao Press ako isto to mogu da pročitam online?
da tako je, ali ni svetski giganti štampanih medija tipa NY Times i dalje glavne prihode od oglašivača imaju na osnovu tiraža. Konkretno NYT ti šalje pretplanički broj svakoga dana iako pretplatu ne plaćaš i po nekoliko meseci. Na osnovu prodatog tiraža i broja čitaoca papirnog izdanja raznorazne agencije formiraju cenu zakupa prostora u novinama, od kojih se ove izdržavaju. Svojevremeno je ta Politika imala celu službu Prodaje koja se izmedjuostalog bavila remitendom(vraćenim primercima) gde se težilo da ta brojka bude oko 7%, sada ne smem da zamislim kolika je, ne bih se iznenadio da je oko 20-30%.Ta Politika je prsla odavno, pa samo Struja je uspeo da raskrčmi onu zgradurinu od 17 spratova u Makedonskoj, plus okolne zgrade u Cetinjskoj 1 i 3. Ostala im je samo zgrada u 29om. Žali bože sto i kusur godina tradicije.edit:i ulaz u Makedonskoj 31 je bio Politikin
po mojim podacima remitenda je visa od 40% radnim danima, ali se tiraz ne smanjuje zbog visih poslovnih interesa.

...greska

Edited by Marko M. Dabovic

40% pa tu neće ni dugmići da ostanuedit:prva šljaka za more preko omladinske bila mi je u Politikinoj ekspediciji, bila je neka nagradna igra i tiraž je bio 1,100.000 primeraka

Mi smo pre par meseci radili neku insertaciju. Pitali Politiku koliki je tiraž oni rekli nešto tipa 80.000 cela Srbija od čega 50.000 Beograd. MI odštampali 80.000 letaka i poslali im i platili 80.000 insertacija. Realno, nema šanse da proverimo da li je stvarno 80.000 Politika distribuirano tog dana.

Čekaj, pa u pitanju je isti sadržaj. Što bih kupovao Press ako isto to mogu da pročitam online?
Naravno, upravo o tome se i radi. Nepodnošljiva lakoća dostupnosti tog đubreta.Da ne zaboravimo i prepričavanje. Uvek se nađe neki baja™ koji prvi pročita neku glupost i onda je raširi kao veneričnu bolest. U firmama i ispred zadruge se to redovno dešava. U kontaktu sam s ljudima, nažalost, tako da sam se, silom prilika, naslušao raznih nebuloza "kvalitetno" informisanog puka. Recimo, moj komšija je ubeđen da je Đinđića ubio ledeni metak jer mu je kolega s posla detaljno obrazložio biser srpskog "istraživačkog" novinarstva. I tako, taj nesrećnik nije taknuo "Kurir" ali ga je ovaj uprkos tome odredio po tom pitanju za ceo život. Koliko je samo takvih u Srbiji ne smem ni da pomislim...
40% pa tu neće ni dugmići da ostanuedit:prva šljaka za more preko omladinske bila mi je u Politikinoj ekspediciji, bila je neka nagradna igra i tiraž je bio 1,100.000 primeraka
Eeee zlatna vremena...Secam se ja klinac dole , kad ono panika svi ko bez glave trce.Ja Posle u Sumi cujem od ljudi iz prodaje, skandalozno remitenda za neki merni period bila 10-12%.I to pricaju da ce neko da plati radnim mestom zbog toga...Nije to kukanje za "kraljem titom".Jednostavno ljudi su bili od zanata...BTW ja sam i prestao da gledam kolike su cene akcije...