Ros Posted November 28 Posted November 28 Od 30. studenog 2024. do 31. prosinca 2025. godine hrvatski državljani, nositelji običnih putovnica, mogu bez vize ulaziti u NR Kinu u svrhu turizma, poslovnih/ privatnih posjeta, studentskih razmjena i konferencija te tranzita na razdoblje do 30 dana. Osobe koje ne ispunjavaju te uvjete i dalje trebaju vizu za ulazak u NR Kinu.
jms_uk Posted December 12 Posted December 12 (edited) Evo jedna malo neuobicajena viza Edited December 12 by jms_uk 1 2 1
Shan Jan Posted December 13 Posted December 13 8 hours ago, jms_uk said: Evo jedna malo neuobicajena viza Ocemo izvestaj! Jel lud ko sto se prica?
papapavle Posted December 13 Posted December 13 Viza na 5 dana 😐 Ali dobro, pretpostavljam da im je frka od silnih ilegalaca iz UK... Meni je jedna od tužnijih uspomena iz tužnih devedesetih mađarska viza na 3 dana, dovoljno da se ode na Mejdene u Debrecen i vrati (pod uslovom da raspali autobus ne crkne)... Baš sam se osetio poniženo, bedan osećaj koji me i inače uvek obuzme kad vadim neku vizu (srećom, sve ređe mi trebaju). Sećam se i obaveštenja na sajtu danske ambasade od onomad, jedna rečenica tipa: "Za državljane Jugoslavije ne izdajemo vize". 1
Shan Jan Posted December 13 Posted December 13 Ja isto ne idem nigde gde mi treba viza (osim ako je ne vade agencije). Traume i ponizenje pre Sengena...
Mel Posted December 13 Posted December 13 17 minutes ago, papapavle said: Viza na 5 dana 😐 Ali dobro, pretpostavljam da im je frka od silnih ilegalaca iz UK... Meni je jedna od tužnijih uspomena iz tužnih devedesetih mađarska viza na 3 dana, dovoljno da se ode na Mejdene u Debrecen i vrati (pod uslovom da raspali autobus ne crkne)... Baš sam se osetio poniženo, bedan osećaj koji me i inače uvek obuzme kad vadim neku vizu (srećom, sve ređe mi trebaju). Sećam se i obaveštenja na sajtu danske ambasade od onomad, jedna rečenica tipa: "Za državljane Jugoslavije ne izdajemo vize". Pocetkom 2000toh imam pozivno pismo iz CH za intervju za doktorat dana tog i tog, ja lepo dajemo pozivno pismo u ambasadi, oni mi lepo izdaju vizu na jedan dan 1
jms_uk Posted December 14 Posted December 14 On 13.12.2024. at 7:50, papapavle said: Meni je jedna od tužnijih uspomena iz tužnih devedesetih mađarska viza na 3 dana, dovoljno da se ode na Mejdene u Debrecen i vrati (pod uslovom da raspali autobus ne crkne)... Baš sam se osetio poniženo, bedan osećaj koji me i inače uvek obuzme kad vadim neku vizu (srećom, sve ređe mi trebaju). Sećam se i obaveštenja na sajtu danske ambasade od onomad, jedna rečenica tipa: "Za državljane Jugoslavije ne izdajemo vize". To je se nastavilo i 2000-ih, do belog Sengena... Jednocifreni (3-5-7) odobreni dani boravka u vizama 2002-2009: Francuska, Holandija, Austrija, Madjarska (x2), Rumunija... 2 1
Eleniko Posted December 14 Posted December 14 Moja žena je 11 meseci živela u Srbiji 1999-2000 na vizi od 7 dana. Svakog ponedeljka u Savsku ... Situacija malo za sliku Mela Gibsona i krvavog Isusa.
Recommended Posts