jms_uk Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 A i zasto bi? Nema granica unutar EU,ne udaraju se stambilji, pa ko i kako moze da proverava(izuzev ovih policijskih prijava,ali ni to ne postoji) da li si bio u Rotterdamu,Luxemburgu ili Hamburgu?ok, ja to sa aspekta nekog ko boravi u UK, odakle se u vecinu Sengen zemalja ide avionom. A posto UK nije deo toga, obavezna je pasoska kontrola na ulasku, a samim tim i pecat. Pa se onda iz toga moze videti da se nije boravilo u zemlji za koju se trazila viza.
Teja Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 ok, ja to sa aspekta nekog ko boravi u UK, odakle se u vecinu Sengen zemalja ide avionom. A posto UK nije deo toga, obavezna je pasoska kontrola na ulasku, a samim tim i pecat. Pa se onda iz toga moze videti da se nije boravilo u zemlji za koju se trazila viza.Mislim da onaj ko je postavio pitanje i ne ide u UK.A UK valjda nije ni pristupila ovom Shengen sporazumu.Ili jeste, a ja nisam to registrovala?
jms_uk Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Mislim da onaj ko je postavio pitanje i ne ide u UK.A UK valjda nije ni pristupila ovom Shengen sporazumu.Ili jeste, a ja nisam to registrovala?ne, nije UK pristupila Sengenu :lol:nego kazem da se odavde u Sengen ide najcesce avionom, a onda postoje i pasoske kontrole i pecati, pa se moze lakse videti u koje se Sengen zemlje islo. Za razliku od [cesceg] puta kolima/busom/vozom iz Srbije, gde ce pecat uvek biti Madjarska/Slovenija i sl. i ako se ide npr u Nemacku ili Francusku.
Grunf Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 sta se desava sa vazecim multisengen vizama koje su u starom pasosu, a on je istekao? da pojasnim: plavi pasos prestane da vazi, a viza ne. sta onda? nova viza ili postoji nacin da se prenese u novi pasos?
jms_uk Posted November 18, 2008 Posted November 18, 2008 sta se desava sa vazecim multisengen vizama koje su u starom pasosu, a on je istekao? da pojasnim: plavi pasos prestane da vazi, a viza ne. sta onda? nova viza ili postoji nacin da se prenese u novi pasos?obavezno proveriti sa ambasadom/konzulatom zemlje koja je vizu izdala - nekima je ok da putujes sa novim pasosem i vizom u starom, neke ne dozvoljavaju.
Dina Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 imam slicno pitanje - da li neko zna proceduru za nemacki sengen multi, nedavno je izdat i vazi jos dugo dugo, sta se desava sa tom vizom kada se promeni plavi pasos u crveni? hvala (:
luba Posted November 21, 2008 Posted November 21, 2008 za nemacku vazi pravilo da nosis stari pasos sa sobom. provereno vise puta, u konzulatu i u zivotu.za francuze takodje, za ostale ne znam.
jms_uk Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 za nemacku vazi pravilo da nosis stari pasos sa sobom. provereno vise puta, u konzulatu i u zivotu.za francuze takodje, za ostale ne znam.kazu da rusi ne dozvoljavaju.
Parsons Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 jel se desilo nekom da ostane u emiratima duze nego sto traje viza?navodno, placa se samo neka kazna.
Lale Gator Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Kako napreduje ulazak na BšL, uki? Ja bih za srpsku novu godinu u Prag.
Tresko Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Kako napreduje ulazak na BšL, uki? Ja bih za srpsku novu godinu u Prag.Zavisi za koju novu godinu. Ako si planirao za 2011, moguće i da ti neće trebati viza.
Recommended Posts