Jump to content
IGNORED

vize, vize, vize, ze, ze, ze...

Кристофер Лумумбо

Recommended Posts

Posted
A i zasto bi? Nema granica unutar EU,ne udaraju se stambilji, pa ko i kako moze da proverava(izuzev ovih policijskih prijava,ali ni to ne postoji) da li si bio u Rotterdamu,Luxemburgu ili Hamburgu?
ok, ja to sa aspekta nekog ko boravi u UK, odakle se u vecinu Sengen zemalja ide avionom. A posto UK nije deo toga, obavezna je pasoska kontrola na ulasku, a samim tim i pecat. Pa se onda iz toga moze videti da se nije boravilo u zemlji za koju se trazila viza.
Posted
ok, ja to sa aspekta nekog ko boravi u UK, odakle se u vecinu Sengen zemalja ide avionom. A posto UK nije deo toga, obavezna je pasoska kontrola na ulasku, a samim tim i pecat. Pa se onda iz toga moze videti da se nije boravilo u zemlji za koju se trazila viza.
Mislim da onaj ko je postavio pitanje i ne ide u UK.A UK valjda nije ni pristupila ovom Shengen sporazumu.Ili jeste, a ja nisam to registrovala?
Posted
Mislim da onaj ko je postavio pitanje i ne ide u UK.A UK valjda nije ni pristupila ovom Shengen sporazumu.Ili jeste, a ja nisam to registrovala?
ne, nije UK pristupila Sengenu :lol:nego kazem da se odavde u Sengen ide najcesce avionom, a onda postoje i pasoske kontrole i pecati, pa se moze lakse videti u koje se Sengen zemlje islo. Za razliku od [cesceg] puta kolima/busom/vozom iz Srbije, gde ce pecat uvek biti Madjarska/Slovenija i sl. i ako se ide npr u Nemacku ili Francusku.
Posted

sta se desava sa vazecim multisengen vizama koje su u starom pasosu, a on je istekao? da pojasnim: plavi pasos prestane da vazi, a viza ne. sta onda? nova viza ili postoji nacin da se prenese u novi pasos?

Posted
sta se desava sa vazecim multisengen vizama koje su u starom pasosu, a on je istekao? da pojasnim: plavi pasos prestane da vazi, a viza ne. sta onda? nova viza ili postoji nacin da se prenese u novi pasos?
obavezno proveriti sa ambasadom/konzulatom zemlje koja je vizu izdala - nekima je ok da putujes sa novim pasosem i vizom u starom, neke ne dozvoljavaju.
Posted

imam slicno pitanje - da li neko zna proceduru za nemacki sengen multi, nedavno je izdat i vazi jos dugo dugo, sta se desava sa tom vizom kada se promeni plavi pasos u crveni? hvala (:

Posted

za nemacku vazi pravilo da nosis stari pasos sa sobom. provereno vise puta, u konzulatu i u zivotu.za francuze takodje, za ostale ne znam.

Posted
za nemacku vazi pravilo da nosis stari pasos sa sobom. provereno vise puta, u konzulatu i u zivotu.za francuze takodje, za ostale ne znam.
kazu da rusi ne dozvoljavaju.
  • 2 weeks later...
Posted

jel se desilo nekom da ostane u emiratima duze nego sto traje viza?navodno, placa se samo neka kazna.

Posted

Kako napreduje ulazak na BšL, uki? Ja bih za srpsku novu godinu u Prag.

Posted
Kako napreduje ulazak na BšL, uki? Ja bih za srpsku novu godinu u Prag.
Zavisi za koju novu godinu. Ako si planirao za 2011, moguće i da ti neće trebati viza.