April 23, 201311 yr kinezi za biznis ili turizam obicno ne prave probleme. nisam cuo da su nekoga odbili (osim 2008 zbog olimpijade). dolazis nam u beijing?Beijing od 5-11 maja, prvi put :).
April 23, 201311 yr Beijing od 5-11 maja, prvi put :). posle invazije japana forumasi se bacaju polako na kinu. mislim da ce i ravanelli tokom maja do nas. izdrzo je mujo i gore :P
April 24, 201311 yr ~1 3% aktivnog foruma ce biti u kini u maju :D. da smo svi tamo 1.maja, mogli smo uranak da organizujemo :)
April 24, 201311 yr prema mojim podacima 1 maja nece biti ni jedne forumske duse u pekingu, tako da od uranka nista, ali cemo organizovati vec nesto. ja do 4. necu biti u kini, 6-9 u sangaju, 10. sam u pekingu sigurnoon topic: ameri su mojima dali vizu na 3 godine, ja svoju tek danas pokupio i vidim da su me pocastili sa 10 godina
April 24, 201311 yr on topic: ameri su mojima dali vizu na 3 godine, ja svoju tek danas pokupio i vidim da su me pocastili sa 10 godinaDa, razlikuje se po zemljama. Do pre godinu/dve i srpskim pasosima su davali na 3, sada isto na 10.
April 25, 201311 yr ali cemo organizovati vec nesto. ja do 4. necu biti u kini, 6-9 u sangaju, 10. sam u pekingu sigurno Da, razlikuje se po zemljama. Do pre godinu/dve i srpskim pasosima su davali na 3, sada isto na 10.da negde od min pre dve godine, moja US turisticka/biznis visa je iz 2011. na 10 godina., pre toga sam je obnavljala na svake 2-3 godine.
July 24, 201311 yr Sa KPS:Trogodisnja odiseja se blizi kraju, zvanicno, pocev od 17. avgusta 2013., ugovor o ukidanju turistickih viza izmedju Srbije i Brazila stupa na snagu. Pocev od tog datuma, Brazilci mogu slobodno u Srbiju i Srbi u Brazil. To "slobodno", podrazumeva boravak do 90 dana, uz mogucnost produzenja u Brazilu na jos 90, maksimalno 180 dana u period od 365 dana. Takodje, kao i u slucaju sengensih viza, vazno je napomenuti da prilikom kontrole ulaska u zemlju, carinici imaju pravo da traze povratnu kartu, dokaz o finansijskim sredstvima da pokrijete svoj boravak, kao i potvrdu smestaja, osiguranje i slicno.Izvor, sajt ambasade Brazila u Beogradu:http://belgrado.itamaraty.gov.br/sr/vizni_rerim_-_saoprtenje_za_javnost.xml Edited July 24, 201311 yr by jms_uk
July 31, 201311 yr jel bio neko u jordanu skoro?kakva je bezbednosta situacija u delu koji nije neposredno uz granicu sa sirijom.viza na aerodromu, kao za egipat?
July 31, 201311 yr jel bio neko u jordanu skoro?kakva je bezbednosta situacija u delu koji nije neposredno uz granicu sa sirijom.Ne + nemam pojma. viza na aerodromu, kao za egipat? Da.
July 31, 201311 yr hvala jms,nemci strogo odvracaju od puta u granicnu zonu sa sirijom, ostali deo je navodno ok
July 31, 201311 yr Ja sam bio u Jordanu u jesen 2011, kad je u Siriji tek pocinjalo da se kuva. Vidi sta kazu i FCO i State Dept.
July 31, 201311 yr jel bio neko u jordanu skoro?kakva je bezbednosta situacija u delu koji nije neposredno uz granicu sa sirijom.Nisam ja, ali drugarica iz USA je bila u martu u Amanu i Petri. Nije bilo nikakvih problema, planira ponovo sledece godine.
August 1, 201311 yr Jemse, ti si svetski putnik pa računam da ćeš najpre znati odgovor... U tranzitu kroz AUH nije potrebna viza ukoliko se ne napušta aerodrom? I da li može bez vize da se pređe sa Terminala 3 na Terminal 1?
September 2, 201311 yr http://belgrado.itamaraty.gov.br/sr/vazno_obavestenje_u_vezi_sa_vizama.xml Ambasada Brazila u Beogradu sa žaljenjem obaveštava da je dobila nove instrukcije od Ministarstva inostranih poslova u Braziliji u kome se navodi da zbog birokratskih poteškoća i dalje je na snazi vizni režim za srpske gradjane koji putuju u Brazil.U cilju umanjenja ove neprijatne situacije, Ambasada Brazila u Beogradu objavljuje da će izdavati besplatne vize za boravak do 90 dana.Ambasada Brazila u Beogradi očekuje da će ove poteškoće biti brzo prevaziđene, te da će turističke i poslovne vize definitivno biti ukinute.U slučaju nejasnoća pišite na [email protected].U hitnim slučajevima, koji se tiču ove teme možete zvati na broj +381 (0)65 323 9787.