jms_uk Posted December 25, 2024 Posted December 25, 2024 7 minutes ago, noskich said: Nije lista, samo primeri... Znam, nego se samo poklopilo da sam u par od tih bio. 1
Shan Jan Posted January 7 Posted January 7 Kompanija za koju radim nam omogucava jednom godisnje da radimo mesec dana iz bilo koje zemlje gde imaju predstavnisvo (a hvala Bogu imaju po celom svetu). Tako da sam razmisljao da to iskoristim da posetim konacno rodjake u Kanadi koji su tamo jos od rata 90tih. Dakle, ja bih tamo isao kod bliskih rodjaka (ujak i tetka i njihove familije) a istovremeno bih nastavio da radim za kompaniju u kojoj sam. Koji je najbolji nacin da se podnese zahtev da se dobije viza? Mislim da je @Radoye iz Kanade, ne znam za druge. 1
Radoye Posted January 7 Posted January 7 @Shan Jan vidi ovde: https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/work-canada.html Ti bi imao "Temporary Foreign Worker" status, to je vremenski orocena radna dozvola (ima dve vrste - opsta sa kojom mozes da radis gdegod, i ogranicena koja navodi konkretnog poslodavca -sto verujem da bi bio tvoj slucaj) koja se izdaje on top or regularne turisticke vize. Mada sad je politicka frka oko ovih dozvola (i studentskih viza) jer se pod Trudoom program poceo masovno zloupotrebljavati kao back door za permanentnu imigraciju u Kanadu sto je izazvalo gomilu socio-ekonomskih problema sto je medju ostalom i razlog zasto su mu Liberali poslali svilen gajtan, koliko sam cuo program je trenutno na moratorijumu. Mada nisam bas pomno pratio situaciju. 2
Mel Posted January 8 Posted January 8 On 7. 1. 2025. at 5:52, Shan Jan said: Kompanija za koju radim nam omogucava jednom godisnje da radimo mesec dana iz bilo koje zemlje gde imaju predstavnisvo (a hvala Bogu imaju po celom svetu). Tako da sam razmisljao da to iskoristim da posetim konacno rodjake u Kanadi koji su tamo jos od rata 90tih. Dakle, ja bih tamo isao kod bliskih rodjaka (ujak i tetka i njihove familije) a istovremeno bih nastavio da radim za kompaniju u kojoj sam. Koji je najbolji nacin da se podnese zahtev da se dobije viza? Mislim da je @Radoye iz Kanade, ne znam za druge. Mozda ti je bolja turisticka viza nego radna. Imas rodjake tamo, imas stalni posao, i dobra primanja... to je valjda dovoljno? 1
Recommended Posts