Jump to content
IGNORED

Now drinking

Gonzo

Recommended Posts

Posted (edited)

post-6305-0-20757900-1504614178_thumb.jpg

Podseca na neki stari Navipov vinjak sa flasom koja lici na drveno burence.Prelepa boja,aroma kafe,cokolade,malo vanile.Nema mirisa suvog voca.Pice koje bas trazi cigaretu,drustvo i tesko stati sa jednim.

Edited by askeladden
Posted (edited)

jel tripujem da je kafa ukusnija ako je solja porcelanska, a vino bolje ako je casa od kristala?

optuzuju me da sam snobina, a meni stvarno ima razlike <_<

Edited by Sara
Posted

naravno da ne tripujes, nisu dzaba posudja od odredjenih materijala na ceni

Posted

tacno, nije mi palo napamet da potegnem taj argument

Posted

Sabio 3 baltike od 9%.

Dal da otvaram belugu, popije belobog rakiju ili idem u tri lepe pičke materine :huh:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted

Sabio 3 baltike od 9%.

Dal da otvaram belugu, popije belobog rakiju ili idem u tri lepe pičke materine :huh:

Sent from my iPhone using Tapatalk

trbonja kako deta?

• 4 weeks later...
Posted (edited)

irish_kil7.jpg
Prvi put se srecem sa ovim brandom,volim irske viskije (tja..ona dva druga sto mogu ovde da kupim) oseti se cistoca destilacije pri prvom gutljaju.Sladak miris,slatkoca i na nepcima plus aroma koja lepo vuce na badem.Vrlo zadovoljan ,odo da locem

Edited by Haralampije
Posted

irish_kil7.jpg

Prvi put se srecem sa ovim brandom,volim irske viskije (tja..ona dva druga sto mogu ovde da kupim) oseti se cistoca destilacije pri prvom gutljaju.Sladak miris,slatkoca i na nepcima plus aroma koja lepo vuce na badem.Vrlo zadovoljan ,odo da locem

De si uzeo ovo?
  • 2 weeks later...
Posted

post-6305-0-09769400-1508496962_thumb.jpg

Mesavina Laproheiga i jos po necega.Hvale ga bas onako.Trebalo bi da ga u Nemackoj ima u velikim lancima.Probao takodje i neki Irski single malt peated,jako dobro pice.Nisam neki fan dima,al aj da probam Islay Mist buduci da kosta smesnih 22e u Frishopu.

Posted (edited)

Samos-vin-doux-bottle_1024x1024.jpg?v=14

Uzivam grickajuci lepe kruske ispracenje ovom bogovskom tekucinom.Nisam neki ljubitelj slatkih dezertnih vina ali ovo....beli muskat sa Samosa,osvaja na prvi gutljaj.Intenzivan cvetni miris ti odmah zagolica nozdrve a ukus je carolija,Puno divne slatkoce,vocni ukus koji malo vuce na dinju a kraj vuce na agrume.Perfektno vino za svaki luksuzni komad kolaca ili neko lepo voce.Samos je poznat po muskatnom grozdju do te mere da najveci deo grozdja koje se proizvede zavrsi u Francuskoj (vazan segment proizvodnje Dom Perignona) a drugi deo je takodje nezaobilazan u proizvodnji Metaxe.Sreca pa nesto mala zadruga pretoci i u flase.Zahvalan sam im zbog toga

Edited by Haralampije
Posted (edited)

Fin je Sanos, jedino što ne znam odakle iskopa to za Dom Perignon, jer je apsolutna neistina. U Šampanji se koristi samo grožđe iz Šampanje, kao i u svakom drugom francuskom i evropskom vinskom regionu koji primenjuje sistem zaštite geo porekla. Usput, u bilo kom šampanjcu može da bude samo sorti pino menije, pino noar, šardone i vrlo retko pino blan. Da ne ulazim sada u druge detalje zašto je nemoguće da samoski muskat završi tu.

Nego, muskat sa Samosa smatra se jedom od najstarijih sorti na svetu, koja u ovom obliku postoji preko 2 hiljade godina. Intrnacionalno se zove muscat blanc a petit grains, odnosno, tamjanika u u Srbiji.

Ako ti se Samos dopada, pred tobom je čitav univerzum slatkih vina za otkriti.

Edited by banatjanin
Posted

Ma sve ja to znam,ali tako kazu domacini  :) Mozda su mislii na tip penusavog vina u tipu sampanjca koje nije bas iz te regije a tu se vec blendiranju grozdja daje velika sloboda