Saturday at 07:315 days 8 hours ago, Midžeta said:Ne znam koja je prikladna tema pa cu ovde da pitamImam neke likere od breskve i od dinje, a nemam ideju kako tj sa čim bi mogla da ih mešam i pijemDinju sam probala da umiksam sa votkom i soda vodom, našla neki recept ali mrka kapa i kapiram da može onaj fazon kao aperol/limoncello spritz sa Prosekom mada je meni malo preslatka za taj fazonTako da ako neko ima neki predlog/ideju, do tellMidori od dinje?Midori sour: 50ml vodka, 25ml midori, 25ml lemon juice, 10ml sugar sirup, 10ml egg white; sve u cocktail shaker, dodaj led i shake ko budala. Strain into a tumbler ili martini casu. Garnish with glace cherry. Optional garnish: wipe rim of the glas with a piece of lemon and dip the rim of the glass in sugar.Melon daiquiri: U blender sipaj 50ml white rum, 25ml midori, 15ml sugar sirup, 25ml lime juice, crushed ice i blend till smooth. Serve in martini glass, garnish with a small slice of melon.Isto mozes i sa peach likerom, samo zamijeni dinju breskvama za peach daiquiri.Peach margarita: 50ml tequila, 25ml peach liqueur, 25ml lime juice, 15ml sugar sirup. Shake over ice i serve in martini glass. No salt on the rim.
Saturday at 12:035 days Sibi dominacija , ali nije Midori nego Amalfi, evo ovaj Edited Saturday at 12:035 days by Midžeta
Saturday at 12:155 days Izgleda dobro, bice okej. Midori je zelen ali isto sranje. Iscijedi limun da je svjez i onda balansiraj sa secerom. Secerni sirup je 1:1 omjer secera i kljucale vode.
Yesterday at 02:531 day Ode cela flaša za dva sata zbog oblačnog vremena i celodnevne kiše, opet razgovori u simbolici devete kuće.
Yesterday at 05:361 day Kako otvaraš to vino, ne vadiš čep a samo bušilicom probušiš? Koja flaša viri otpozadi?
Yesterday at 11:251 day 8 hours ago, Marcus Wulffings said:Ode cela flaša za dva sata zbog oblačnog vremena i celodnevne kiše, opet razgovori u simbolici devete kuće.Sreća pa imaš ove konjukcije
Yesterday at 13:171 day 7 hours ago, mlatko said:Kako otvaraš to vino, ne vadiš čep a samo bušilicom probušiš?Koja flaša viri otpozadi?Mrzelo me je da skidam foliju pa ti izgleda kao bušilicom da sam otvarao.Čuj bušilicom da otvaram vino iz Pulje...samo kalifornijska mogu tako
Yesterday at 13:201 day 1 hour ago, Milošica said:Sreća pa imaš ove konjukcije Taaaako je, one najavljuju jednu ozbiljnu epohu
6 hours ago6 hr 22 hours ago, Marcus Wulffings said:Mrzelo me je da skidam foliju pa ti izgleda kao bušilicom da sam otvarao.Čuj bušilicom da otvaram vino iz Pulje...samo kalifornijska mogu takoja kada ne bih imao otvarac, okom bih ga otvorio. barem taj cep iz vina moze lako da se otvori, u smislu da ti se pije jako. znamo kako je dzoni rackovic uz pomoc stapa i kanapa otvarao vino. no..ovakoc.. upravo™ sam cuo ovo po prvi put i bas me zanima da li je neko mozda ekperimentisao ili isto tako nesto slicno cuo. elem.. kada je dobra rakija, sipas u casicu i kao ostavis casicu par sati ili bar neko vreme da cekicira tako i kao doci ce one male vocne musice i to je znak da je rakija vr'?