Jump to content

Now drinking

Featured Replies

• Replies 3.8k
  • Views 329.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

zach galifianakis drinking GIF

Svako veče crno meče!

8 hours ago, Midžeta said:

Ne znam koja je prikladna tema pa cu ovde da pitam

Imam neke likere od breskve i od dinje, a nemam ideju kako tj sa čim bi mogla da ih mešam i pijem

Dinju sam probala da umiksam sa votkom i soda vodom, našla neki recept ali mrka kapa i kapiram da može onaj fazon kao aperol/limoncello spritz sa Prosekom mada je meni malo preslatka za taj fazon

Tako da ako neko ima neki predlog/ideju, do tell

Midori od dinje?

Midori sour: 50ml vodka, 25ml midori, 25ml lemon juice, 10ml sugar sirup, 10ml egg white; sve u cocktail shaker, dodaj led i shake ko budala. Strain into a tumbler ili martini casu. Garnish with glace cherry. Optional garnish: wipe rim of the glas with a piece of lemon and dip the rim of the glass in sugar.

Melon daiquiri: U blender sipaj 50ml white rum, 25ml midori, 15ml sugar sirup, 25ml lime juice, crushed ice i blend till smooth. Serve in martini glass, garnish with a small slice of melon.

Isto mozes i sa peach likerom, samo zamijeni dinju breskvama za peach daiquiri.

Peach margarita: 50ml tequila, 25ml peach liqueur, 25ml lime juice, 15ml sugar sirup. Shake over ice i serve in martini glass. No salt on the rim.

Sibi dominacija hail, ali nije Midori nego Amalfi, evo ovaj

meloncello-50-cl-rid.jpg

Edited by Midžeta

Izgleda dobro, bice okej. Midori je zelen ali isto sranje. Iscijedi limun da je svjez i onda balansiraj sa secerom.

Secerni sirup je 1:1 omjer secera i kljucale vode.