Lezilebovich Posted July 1, 2024 Posted July 1, 2024 (edited) Zar se patoka ne baca kod pecenja rakije ? To je ono prvo sto izadje ? @pbg12345 mi smo domacu rakiju, u luksuznom pakovanju Prolom vode, prodavali po 1000 rsd/l, ali to su male kolicine i poznanicima Edited July 1, 2024 by Lezilebovich 1
pbg12345 Posted July 1, 2024 Posted July 1, 2024 1 hour ago, triple_nippled said: nije problem ni da se razblazuje tom slabijom, tzv patokom...prosto treba odvajati cist destilat/ "srce" rakije...a moze se razblazivati i tom slabijom ako zadovoljava standarde. tj ako nije kisela, pokupila shtroku itd....to je do kazandzije, da pokupi ono sto valja. kakko god, cini mi se da i ova godina ne obecava sto se rakije tice da, to je to sigurnije je svakako ostaviti samo srce i razblaziti destilovanom vodom, nego nagadjati kakvog je sastava i ukusa onaj slabiji deo koji kasnije istice a niti imam uslove (opsremu) niti iskustva, za neka ozbiljnija testiranja, provere itd ma katastrofalna je godina za sve ubrzan je rast, vegetacija, zrenje, ali plod izuzetno nekvalitetan, govorim i o vocu i o povrcu jbg, klima je otisla u kurac, temperature em visoke, em velika kolebanja, padavine kada ih ima izuzetno obilne gomila sto voca, sto povrca truli, a da nije ni sazrela u potpunosti 9 minutes ago, Lezilebovich said: Zar se patoka ne baca kod pecenja rakije ? To je ono prvo sto izadje ? @pbg12345 mi smo domacu rakiju, u luksuznom pakovanju Prolom vode, prodavali po 1000 rsd, ali to su male kolicine i poznanicima ja sam tako nekako i zamislio, 1200(10e) na litar, a1000 na nesto vecu kolicinu medjutim ovi kontakti, koji su ponavljam iz specificnog kraja, kazu da je to preterano, kod njih je dobra rakija 700-800 din a kao sto rekoh, za beograd nemam konkretne informacije to je na ulozeni posao smesna cena u tom slucaju radije necu da se gnjavim sa svim tim i sacekati da se za koju godinu ispoklanja odredjena kolicina, pa onda ponovo peci, ako vocnjak pozivi do tad
Profesionalac Posted July 1, 2024 Posted July 1, 2024 Znam par ljudi koji uzimaju rakiju za tih 1000-1200, ali i meni je to malo previše. Mislim da nije dao max 1000 za neku koja mi baš leži. U poslednje vreme nabavljam preko tasta od njegovog drugara iz Milanovca/Takova za oko 700 din/l.
Recommended Posts