Sestre Bronte Posted October 9, 2019 Posted October 9, 2019 dunja za rakiju je po vojvodini, ispod bg teško se nađe kraj gde ima dovoljno šećera u plodu ima par kafana gde je dunja dunja, ali da, sigurnije je zaobići
Vila Šindivila Posted October 9, 2019 Posted October 9, 2019 4 hours ago, foto said: Samo treba premeriti u mne Plantazine vinograde i zamisliti da su 100% pod vrancem i da radja rekordno svake godine i matematika ce reci da se nesto tu ne poklapa. Нема се рашта мерити, имају 2.300 хектара и десет милиона чокота. Највећи појединачни виноград у Европи. У Шипчанику је смештено у сваком тренутку два милиона литара вина. Математика каже да би свака куповина вранца од стране Плантажа била кап у мору онога што сами производе на Ћемовском пољу, пошто је укупни капацитет Црне Горе четири хиљаде хектара под виновом лозом, укључујући и традиционалне, малене винограде.
foto Posted October 9, 2019 Posted October 9, 2019 Ja se zaista izvinjavam Plantažama ako su u igri ove brojke. Nisam želeo da im namesem duševnu štetu, naročito jer su im vina za toliko veliku proizvodnju sasvim OK. Plantaže, izvinite još jednom. Samo još jedno malo pitanjce, jel Ćemovsko polje gaji i ostale brendove osim Vranca. Ako pokriva, onda im zaista svaka čast.
Vila Šindivila Posted October 10, 2019 Posted October 10, 2019 (edited) Нису ми Плантаже из очију испале, а мислим да ће прихватити овако срдачно извињење. Дакле: сорте су у питању а не бренд. Бренд вина некада носи име сорте винове лозе, а понекад и не. Вранац, или у Македонији вранец, је сорта винове лозе од које се прави истоимено вино. Вранац се тамо се гаји на половини капацитета винограда, остатак су друге сорте - мерло, каберне совињон, сирах (или шираз), крстач, шардоне, совињон блан...и тиме мислим да је покривен готово цео њихов сортимент. Ипак, вранац је далеко најзаступљенији и прошле године су убрали девет милиона килограма. Брало је хиљаду радника. Ћемовско поље је дивовски пројекат који је могао да буде спроведен само у ранијој епохи: тле је, за иригацију и узгој, седамдесетих година припремала војска, а за подрум су искористили стари војни аеродром. Квалитет вина данас је врло висок, што нарочито важи за Вранац који је, и у својој основној верзији, доста бољи него што цена сугерише. Edited October 10, 2019 by Vila Šindivila
Frank Pembleton Posted October 10, 2019 Posted October 10, 2019 Ajd prebacite ovo na topik "Domaća vina" ili kako se već zove [emoji4]... Shiit has hit the fan...
maheem Posted January 5, 2020 Posted January 5, 2020 Ortać ne voli peated viskije pa sam pazario ovaj, nisam imao visoka očekivanja al je zaista lep i pitak. Preporuka ako nekom treba lakši ukus od japanskih single maltova.
banecare1 Posted January 7, 2020 Posted January 7, 2020 meni su odlicni svi suntory proizvodi koje sam probao. kafa, pivo, viski... kirin isto ja sam pre par dana otkrio novo pice, sa mojim alko stazom to je dogadjaj koji moram da postujem setajuci se sa porodicom po moskovskim patrijarsim prudam slucajno smo sreli poznanike. muz se vratio sa puta po juznoj americi i srecom nije stigao ni da nacne flasu ruma koju je doneo iz gvajane. ima dana kada se sve potrefi kako valja. rum je pitak i veoma ukusan. nista kola, nista chasers kao sto obicno biva kada se konzimira rum. meni je izuzetak samo zacapa koju cepam neat, ali ovaj el dorado mnogo bolji. obraticu paznju po free shopovima, nadam se da ga ima i da nije preskup.
Ravanelli Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 Nije bas zestina, al ajd Zna li neko gde ima da se kupi ovo?
banatjanin Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 Merkator, Idea, svaki bolji diskont pića, vinoteke...
Ravanelli Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 Nema merkator, ni idea. Svake nedelje gledam u njima po policama Pogledacu po vinotekama
banatjanin Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 Ovo su uvoznici, cimni ih telefonom http://comp-comerc.com/practice/amaro-montenegro-vecchia-romagna/
TdEII Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 4 hours ago, Ravanelli said: Nema merkator, ni idea. Svake nedelje gledam u njima po policama Pogledacu po vinotekama Ima(o) Cash&Carry (u tržnom centru Zmaj)
maheem Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 Videh danas u univeru Dubliner i jos jednog irca, ime mu zaboravih al je u istom cenovnom rangu oko 3000rsd. Probao neko?
Ravanelli Posted January 19, 2020 Posted January 19, 2020 Negooooo.. Ste pricali o ovome? https://belgrade-distillery.com/ Napravili destileriju. Za neku kintu mozes da dodjes i napravis svoje bure sa rakijom, koliko sam razumeo.
Recommended Posts