Jump to content
IGNORED

Razna prakticna pitanja

yolo

Recommended Posts

Posted
11 minutes ago, adam said:

al mi ostalo ne moramo.

++

Najbolji zakljucak :D

Posted
56 minutes ago, adam said:

divim vam se. ja sam to probao u raznoraznim oblicima i inkarnacijama i najslicnije mi je pelikan gumici za brisanje koju sam aktivno grickao (i pljuckao) kad sam tek posao u skolu dok se nisam kolko-tolko navikao na dosadu i nasao druge nacine da se zabavim na predugim casovima. jedino gde tolerisem tofu je u miso supi gde pretpostavljam da ga stave tek da se nesto desava a da ne kvari ukus. ustvari lazem - kuvani tofu je kao gumica a przeni je kao sundjer. cak upija i mast i ukuse kao sundjer.

tofu je jako dobra zamena za meso zbog visokog procenta proteina a pri tom je zelig namirnica koja upija bas sve ukuse i mirise pa moze zameniti razno tako da ga masovno koriste vegani i vegetarijanci. al mi ostalo ne moramo.

dobro - sigurno ima ljudi koji zaista vole tofu i jedu ga u slast al meni to i dalje nije jasno.

Izmarinira se u gomili secera i soja sosa pa se przi i upije ulje tipa sojino ulei na kraju prelije sa jos sosa baziranog na seceru i sircetu.Zvuci zdravo,za decu i rekovalescente preporuceno

• 4 weeks later...
Posted

Sta da radim sa maslinovim uljem po ovoj vrucini? Dal da ga drzim u frizideru ili moze u kuhinji/spajzu?

Posted
On 23.6.2021. at 19:45, munze said:

Sta da radim sa maslinovim uljem po ovoj vrucini? Dal da ga drzim u frizideru ili moze u kuhinji/spajzu?

ako nije izlozeno svetlu, ne mora u frizider.

• Hvala 1
Posted

1 hour ago, nenad said:

ako nije izlozeno svetlu, ne mora u frizider.

Znači ovo što u Lidlu kupim u plastičnoj flaši maslinovo ulje ne bi trebalo da držim na otvorenom gde je izloženo dnevnom svetlu? Šta će se desiti?

Posted

Ako je iole cemu - nista.

Ali ipak nemoj.

A sto se mulja i frizidera tice - :isuse: 

Posted

Da, da, maslinovo samo na sobnoj i to negde u ormanu, ne mora biti bas u tamnoj flasi, pogotovu ta fabricka, ali zato i ne na Suncu, dnevnoj. Imam neko dalmosko domace, u providnoj staklenoj, ali ga drzim u ormaricu gde mi inace stoji ulje, sirce i sl.

Kada smo vec ovde, da li se na Kalenicu i dalje prodaje ono divno domace mulje iz Bara? Zna li neko? Uff zaboravila sam broj tezge...

• +1 1
Posted
On 27.5.2021. at 15:18, askeladden said:

Izmarinira se u gomili secera i soja sosa pa se przi i upije ulje tipa sojino ulei na kraju prelije sa jos sosa baziranog na seceru i sircetu.Zvuci zdravo,za decu i rekovalescente preporuceno

to kao da si opisao

image.png?width=980&quality=85

;-)

sad zaozbiljno - prvo tofua ima raznih, i po sortama i po kvalitetu/ukusu.

neki su ljudski gadni, neki su ukusni.

meni je omiljeni svileni tofu koji ide u lagane japanske supe - em je ukusan em se savrseno slaze sa ostalim blagim ukusima

pad thai sa tofuom je takodje keva - ne smeta ostalim ukusima da dodju do izrazaja a doprinese i nesto svoje

mislim da je sustinska kada ga zovu sir od soje, pa ljudi ocekuju (mlecni) sir a dobiju nesto drugo. i to je onda naravno sranje jer veze nema sa sirom :) 

• 6 months later...
Posted

Extra mi zvuči ovaj prvi recept, ali nije baš kristalno jasno koje vrste kobaja bi tu pristajale u pogledu živosti? Baš žive (ako da, kako s crevom manipulisati nakon kuvanja), polužive (one mekane vojvođanske) ili dimljene suve - klasika? I kako da ne dođe do raspada? (očigledno imam nula praxe s kuvanjem kobasicama kad ovako nešto pitam). 

https://www.theguardian.com/food/2020/aug/08/yotam-ottolenghi-recipes-for-summer-fruits-sweet-sour-plums-sausages-cheesy-fruit-stromboli-frozen-raspberry-soft-serve?CMP=Share_AndroidApp_Other

Posted
On 30.1.2022. at 22:46, centrifuga said:

Extra mi zvuči ovaj prvi recept, ali nije baš kristalno jasno koje vrste kobaja bi tu pristajale u pogledu živosti? Baš žive (ako da, kako s crevom manipulisati nakon kuvanja), polužive (one mekane vojvođanske) ili dimljene suve - klasika? I kako da ne dođe do raspada? (očigledno imam nula praxe s kuvanjem kobasicama kad ovako nešto pitam). 

https://www.theguardian.com/food/2020/aug/08/yotam-ottolenghi-recipes-for-summer-fruits-sweet-sour-plums-sausages-cheesy-fruit-stromboli-frozen-raspberry-soft-serve?CMP=Share_AndroidApp_Other

ove sto on koristi su zive kobaje za przenje. koje bi na tiganj, pod gril il na rostilj, te i ovde. drugaciji su zacini i sastav al su zive da zivlje ne mogu biti.

menscini da su za ove sto on koristi najbolja zamena malo deblje rostilj kobaje. ne bi trebalo da se raspadne al i ako se to desi, sumnjam da ce biti manje ukusno. :D

• Hvala 1
Posted

Dobio sam neku domaću dimljenu vešalicu u vakumu. Da li može to da stoji u frižideru ili da bacim u zamrzivač ipak?

Posted (edited)
11 hours ago, *edited by mod said:

Dobio sam neku domaću dimljenu vešalicu u vakumu. Da li može to da stoji u frižideru ili da bacim u zamrzivač ipak?

pa ako je u vakumu ne bi trebalo da ide u zamrzivac....mi suvo meso vakumiramo i drzimo u frizideru...misim zamrzivac ponistava vakum tj. suvo meso se i vakumira da ne moralo u zamrzivac jer se u zamrzivacu js dodatno isusi i bude bzvze

Edited by ivy
  • +1 2
  • 7 months later...
Posted

Da li je neko nekada zamrzavao ono choux testo za princes krofne?

Na šta to liči nakon odmrzavanja?

Čitam na netu da moze ali nešto sam skeptičan a bilo bi mi korisno večeras da ga smincam a sutra pečem (moje će biti slane sa grijerom i ruzmarinom - sve to u testu)

Posted

@centrifuga

pa za jedan dan ne bi trebalo da mora da se zamrzava...to je sve kuvano,ne vidim problem da bude samo u frizideru

• Hvala 1