halloween Posted August 2, 2020 Posted August 2, 2020 Sorbe od crne ribizle Ballino iz Lidla. Nekritična sam, meni su svi sladoledi lepi (osim jagode sa veštačkom aromom), a od ove ribizle sam potpuno šiznula koliko je dobar. Ima i limun, nije loš.
I*m with the pilots Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 10 hours ago, van_Dyke said: Pirot Ozbiljno 10 dinara? U cemu je fora? (I sta je unutra?)
msv Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Tradicija u Pirotu, mada kugle su male. Crna ovca bi dole zatvorila istog dana.
van_Dyke Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 2 hours ago, I*m with the pilots said: Ozbiljno 10 dinara? U cemu je fora? (I sta je unutra?) Ne znam, ortak mi je poslao juce, ali slika je 100% autenticna😀
Ardian Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Kugle su male i sladoled je vodenast, ali 10din je 10din. 1
msv Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 15 minutes ago, van_Dyke said: Ne znam, ortak mi je poslao juce, ali slika je 100% autenticna😀 Autentična je slika, nekad je kugla mogla da se nađe i za 5 dinara. Takvo tržište
Baldrick S. Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Tajna je da je sladoled malo šećer više voda, da opravdaju viceve o piroćancima. Odmah ispod golemog mosta, nekad bio 5 dinara ali je inflacija učinila svoje. Do sad niko umro nije niti imao neke posledice od istog a sama cena je višegeneracijski mit me₫ stanovnicima južne Srbije a samo mesto je vrlo često destinacija znatiželjnih turista iz Niša, Leskovca i Vranja koji bi da se sami uvere kakav je to sladoled od (5) 10 dinara. Ja kupio jednom, sladoled ko sladoled (da ste odrasli u Jugoslaviji osamdesetih, skoro svakoj poslastičarnici tada je ovo bio standard - mala kugla, brzo spremanje, zaledjena vodica sa bojom i ukusom i dostupno radničkoj klasi).Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 2
zmanic Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Ne fali ništa sladoledu. Nije ni nešto od čega se pada na teme.
*edited by mod Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Istina. Bolje je uzeti neki kolač koji su od 80-150 dinara ili lepo Kačamak za 100 dinara Sent from my GM1913 using Tapatalk
Fakundo Sava Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 7 hours ago, I*m with the pilots said: Ozbiljno 10 dinara? U cemu je fora? (I sta je unutra?) Kugla je 10 dinara a kornet je 100 ,pa ti jedi ako hoćeš iz šake 1
zmanic Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Nema bre nikakve prevare, nikakve mućke. Dve glavne radnje drži familija goranaca generacijama unazad, odavno su u Pirotu, poznati su i uvaženi u gradu, imaju još drugih ugostiteljskih radnji itd... Sladoled je samo trik za druge poslastice. Ne jednom sam vodio prijatelje sa strane da se snabdeju sa po 3-5 kg kolača za poneti i za poklon familiji. Do sada se niko nije žalio. 1
I*m with the pilots Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Ma znam za te nase poslasticarnice, i jedan Pelivan u koji vec tri generacije mojih idu je slicna prica, ali bas kugla d e s e t dinara. //Poslednjeg puta je u toj nasoj kugla bila 40 dinara, ali nisam bila vec preko tri godine, cenim da je sada 50. Onaj obicni kornet je uvek bio besplatan a "slatki" je kostao po pravilu 10 dinara manje od jedne kugle
zmanic Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Sutra slikam cene sladoleda u nekoliko radnji i kačim ovde.
Anonymous Posted August 4, 2020 Posted August 4, 2020 Mogao bi usput da okačiš i cenu najboljeg bureka kog sam u životu jeo, sa pirotske pijace, pa da ljudima postane jasno kako nas ovde u prestonici deru za smeće koje prodaju pod imenom prehrambenih proizvoda.
Recommended Posts