Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Eo štakaže perpleksiti...

da li je turska kafa jeftinija od espresa u beogradskim kafićima?

### Cena turske kafe i espresa u beogradskim kafićima

U beogradskim kafićima, **turska kafa (poznata i kao domaća kafa)** i **espresso** su među najtraženijim vrstama kafe. Evo poređenja njihovih cena:

| Vrsta kafe | Prosečna cena (RSD) |

|--------------|---------------------|

| Turska kafa | 200–240 |

| Espresso | 180–240 |

- **Turska kafa** se u većini kafića naplaćuje oko 200 dinara, dok u nekim restoranima može biti i do 240 dinara[1][2].

- **Espresso** se najčešće kreće od 180 do 240 dinara, u zavisnosti od lokala i brenda kafe[1][3].

### Zaključak

**Turska kafa nije značajno jeftinija od espresa** u beogradskim kafićima — njihove cene su gotovo identične, a u nekim slučajevima espresso može biti čak i nešto jeftiniji, posebno u manjim kafićima ili lancima. Razlike u ceni su minimalne i zavise pre svega od lokacije i tipa ugostiteljskog objekta[1][3][2].

(Dalje ide 10500 linkova..)

Edited by makaronee

• Replies 1.2k
  • Views 139k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Kad bi ljudi manje vremena trošili na ispijanje kafe bila bi i cena pristupačnija

On 8. 7. 2025. at 10:42, Boksi said:

Da li je turska kafa u kafanama jeftinija od espresa?

Jeste.

• 3 weeks later...

Nisam siguran za dostupnost u Srb, ali 1 topla preporuka za espreso u kućnoj varijanti za one kojima odgovara light roast. Izmami mi osmeh na lice pre svakog pravljenja u inače jako skromnom setupu koji rabim.

2735-d-espresso_barista_gran_crema-beans

Spoiler

heart

IMG_4382.jpeg

Edited by bios

• 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

James Hoffman mnogo kenja, ubedice vas da bez potrosenih minimum

$2000 ne mozete napraviti espresso.

Preporuka za DeLonghi Dedica Arte, kvalitativni skok u odnosu na Gevi masinu koju sam rabio.

Edited by 3opge

3 hours ago, 3opge said:

Preporuka za DeLonghi Dedica Arte, kvalitativni skok u odnosu na Gevi masinu koju sam rabio.

Jesi to kupio u Srbiji?

4 hours ago, 3opge said:

1 hour ago, Frank Pembleton said:

Jesi to kupio u Srbiji?

Znam da je ima u Srbiji, nedavno je bio veliki popust, hteo da kupim za druga

On 8. 9. 2025. at 20:26, 3opge said:

Znam da je ima u Srbiji, nedavno je bio veliki popust, hteo da kupim za druga

Kupila sam na popustu za 23k, zbog boje hiljadarka vise.

Neka redovna cena je oko 30k. Moze se naci za 20 i nesto.

Meni je skroz super kafa mada nisam strucnjak. Mnooooogo bolje od nekog starog aparata koji sam imala. Lepo izgleda, malo mesta zauzima

1 hour ago, Sandradjer said:

Kupila sam na popustu za 23k, zbog boje hiljadarka vise.

Neka redovna cena je oko 30k. Moze se naci za 20 i nesto.

Meni je skroz super kafa mada nisam strucnjak. Mnooooogo bolje od nekog starog aparata koji sam imala. Lepo izgleda, malo mesta zauzima

Ako kupujes mlevenu kafu onda je to sve, ako je meljes nadam se da imas dobar mlin. One jeftine sa nozevima ne treba koristiti za espresso jer ne moze da se podesi finoca, za najbolji ukus treba malo eksperimentisati sa finocom. Takodje na makini mozes da podesavas duzinu ekstrakcije, drzis dugme pritisnuto koliko dugo hoces da ekstraktuje i pustis kad mislis da je gotovo, makina memorise taj interval, sledeci put dovoljan je samo jedan kratak pritisak za podeseno vreme.

2 hours ago, 3opge said:

Ako kupujes mlevenu kafu onda je to sve, ako je meljes nadam se da imas dobar mlin. One jeftine sa nozevima ne treba koristiti za espresso jer ne moze da se podesi finoca, za najbolji ukus treba malo eksperimentisati sa finocom. Takodje na makini mozes da podesavas duzinu ekstrakcije, drzis dugme pritisnuto koliko dugo hoces da ekstraktuje i pustis kad mislis da je gotovo, makina memorise taj interval, sledeci put dovoljan je samo jedan kratak pritisak za podeseno vreme.

Hvala na savetima. Kuoujem mlevenu. Ne stizem da se pozabavim, znam samo da kliknem na ono dugme. Jos kaFucino ne znam da napravim

• 3 months later...

Nakon par godina vernosti Lavazza Tierra Colombia (koje se više i ne sećam kada sam poslednji put video kod nas) i Brasil, pijem Vergnano Granaroma

Ovo je mešavine arabike i robuste, koja se meni, zbog nešto intenzivnijeg ukusa više dopada od srodnih Lavazza (Aroma Crema, Aroma e Gusto), ali ne dostiže kompleksnost i bogastvo aroma onih gore pomenutih.

Cijena je oko 2000-2200 dinara za kilogram, na slobodnom (onom neopterećenom akcizama i megalomanskim maržama) tržištu.

• 2 months later...

Imlekova kafa u čaši Nera je iznenadjujuće jaka i neslatka za kafu iz konzerve/flaše/čaše..

Ne znam koju vrstu sam pila ali se sećam da sam se čudila jačini i neslatkosti..

Obično su preslatke.. Ova je baš kafasta i neloša..

• 4 months later...

Imam ovaj aparat skoro 2 godine i mogu da samo da potvrdim ovo što priča ovaj influenser. Ne moraju da se daju stotine ili hiljade za vrhunski espresoTM

Gaggia Carezza Deluxe 200 baksa, ja uzao na black friday za 150 plus OXO grinder za 80-tak. Nikakve zamerke na oba divajsa.