morgana Posted December 2 Posted December 2 11 minutes ago, Luther said: Nemam pojma, ja sam tako radio sa mokapotom za 2 kad mi je trebala 1. E sad ne sećam se na šta je to ličilo jer mi je to iznuđeno rešenje u prostorima gde namam espresso mašinu. Probaj kod nekoga. Ili možeš da piješ triplu kafu. bila bi slaba, a volim bolesno jaku. mada ova ideja o triploj kafi nije losa 5 minutes ago, x500 said: Manje kafe = vodnjikava kafa :( pa da. nista od pulcine za sada :(
Eleniko Posted December 2 Posted December 2 26 minutes ago, morgana said: kako mi se svidja alessi pulcina moka pot ali kod nas je u prodaji, kako nalazim, samo verzija za 3 soljice, a meni treba za jednu. kod nas - u CG ili ovde, i gde ovde
morgana Posted December 2 Posted December 2 Just now, Eleniko said: kod nas - u CG ili ovde, i gde ovde u srbiji, u bgd sam (u cg nema)
Eleniko Posted December 2 Posted December 2 alessi je nekada uvozio simpo vranje ne znam gde je sada 1
morgana Posted December 2 Posted December 2 Just now, Eleniko said: alessi je nekada uvozio simpo vranje ne znam gde je sada potrazicu simpo, hvala. nisam znala da su (bili) uvoznici. alessi sad prodaje novolux, plus moka potove jos par prodavaca specijalizovanih za kafu.
Eleniko Posted December 2 Posted December 2 Just now, morgana said: potrazicu simpo, hvala. nisam znala da su (bili) uvoznici. alessi sad prodaje novolux, plus moka potove jos par prodavaca specijalizovanih za kafu. nemoj da gubiš vreme za simpo, oni su uvozili ranih 2000-tih pa su posle rasprodavali suvišne artikle koje su ovde nudili kao bisere svinjama. nema toga ovde odavno. a ja tada nisam pio kafu pa se nisam obezbedio ali dobro, nije neka drama, došao je bialetti. 1
morgana Posted December 2 Posted December 2 1 minute ago, Eleniko said: nemoj da gubiš vreme za simpo, oni su uvozili ranih 2000-tih pa su posle rasprodavali suvišne artikle koje su ovde nudili kao bisere svinjama. nema toga ovde odavno. a ja tada nisam pio kafu pa se nisam obezbedio ali dobro, nije neka drama, došao je bialetti. ma da, bialetti se lako nadje. svidio mi se dizajn ovog alessi, a govoreci o funkciji nije vazan.
Luther Posted December 2 Posted December 2 (edited) Ja teorijski ne vidim zašto bi bila slaba kafa. Recimo staviš pola mere kafe i trećinu vode i trebalo bi da bude jaka kafa u toj za 3 kafe. Tu samo empirija pomaže. Ja nemam nijedan mokapot za 3 kafe pa ne znam na šta bi to ličilo a ni ove za 2 ne upotrebljavam jer imam espresso mašinu. Evo jedna lepa moka a ima i Lavazza moka i Bialetti Brikka (taj pravi superpenu) ali sve je to slaba zamena za pravi espreso ako je moguće popijen u Italiji. Edited December 2 by Luther 1
morgana Posted December 2 Posted December 2 3 minutes ago, Luther said: sve je to slaba zamena za pravi espreso ako je moguće popijen u Italiji. zivot je i nacelno slaba zamjena za zivot u italiji probacu jednu dozu u moka potu za dvije, cim mi bude pri ruci. 1 2
Recommended Posts