June 22Jun 22 30 minutes ago, Lezilebovich said:Na ulasku u Srbiju. Iskreno da kazem, nisam ni video da postoje automati kod izlaska iz Srbije na aerodromuDa, tu nema pecata ni na salteru, ali @bisa pominje izlazak iz zemlje.
June 22Jun 22 8 hours ago, goofs said:Na kojim aerodromima, tj. odakle-dokle si išla?Poprilično sam siguran da kad ulaziš u tuđu pasoš-teritoriju (znači ne kad se šetaš po Šengen zoni) moraš da imaš pečat na ulasku i pečat na izlasku. Zato pasoš i služi, da bi onaj tamo na Bliskom istoku video gde si sve putovao, bez da ima uvid u interne MUP sisteme drugih država.Iz istog razloga ulazak u Srbiju sa domaćim pasošem nije bitan.U Srbiju uvek ulazim i izlazim sa srpskim pasošem. Uvek mi udare pečat i na ulasku i na izlasku (bilo na aerodromu, ili kad ulazim/izlazim u Bosnu ili Hrvatsku automobilom).Po ostalom delu sveta koristim pasoš jedne od zemalja EU. Bez obzira da li izlazim ili ulazim, bez obzira da li idem na šalter ili na mašinu, bez obzira da li putujem u Srbiju ili u neku drugu zemlju EU, ili na drugi kontinent (npr. u Vietnam iz Londona), nikada mi ne udaraju pečat. U poslednjih par godina prošla sam kroz Frankfurt, Minhen, Bergamo, Dablin, Bazel, Cirih, Keflavik, Pizu, Zagreb, Amsterdam, Beč, Innsbruck.... Neki od njih su imali mašine, negde sam išla na šalter, ali nemam ni jedan pečat u pasošu. Na izlasku iz Dablina, na primer, uopšte se ne prolazi pasoška kontrola. Sad, što kažeš, kako onaj tamo zna gde si sve putovao, pojma nemam... Da li je uopšte bitno da zna?
June 22Jun 22 1 minute ago, bisa said:Sad, što kažeš, kako onaj tamo zna gde si sve putovao, pojma nemam... Da li je uopšte bitno da zna?Meni lupaj u pečate, još ne stignem i do granice, imam još 6-7 strana slobodinh, izdat mi pasoš 2021... :( Lupio mi je jebeni pečat na presedanju u Cirihu, a neće na drugim granicama...Srpski pasoš naravno...
June 22Jun 22 35 minutes ago, bisa said:U Srbiju uvek ulazim i izlazim sa srpskim pasošem. Uvek mi udare pečat i na ulasku i na izlaskuVec duze vreme (bar od 2023.) ne udaraju pecate na ulasku u Srbiju sa srpskim pasosem, na beogradskom aerodromu, IME.33 minutes ago, radisa said:Lupio mi je jebeni pečat na presedanju u Cirihu, a neće na drugim granicama...Ako si tu usao u Sengen, to je normalno.
June 22Jun 22 1 minute ago, jms_uk said:Vec duze vreme (bar od 2023.) ne udaraju pecate na ulasku u Srbiju sa srpskim pasosem, na beogradskom aerodromu, IME.Ako si tu usao u Sengen, to je normalno.Ma naravno, hoću da kažem, da mi lupaju pačate za sve živo... Eventuulano mi nekad propuste na našoj granici kad ulazim (dok nije bilo automata na erodromu, ali i kolima kad se vraćam)... Stranci me uglavnom čudno gledaju kad uzmu da listaju pasoš, pa nikao da nađu slobodnu stranu... :(
June 22Jun 22 Udaraju pečate u srpski pasoš svuda, osim na ulazu u Srbiju (često i na drumskim granicama) + vize zauzmu celu stranicu, i često neki graničari lupaju pečate bez reda i poredka posred stranice.Promenio sam pasoš 3 godine pre isteka jer je bio skoro popunjen. Sreća je da izdavanje ličnih dokumenata relativno dobro funkcioniše, barem u mojoj opštini. Edited June 22Jun 22 by FOX river
June 23Jun 23 Slećem u Hong Kong, terminal 1 u 8:50 po lokalnom vremenu, i sledeći let je u 16:55 istog dana za Fidži. Kapiram da je to dovoljno vremena da sednem na voz i odem do grada na par sati? Nemam puno iskustva sa presedanjima, meni deluje dovoljno da budem 3-4 sata u gradu.
June 23Jun 23 9 hours ago, Behemoth said:Slećem u Hong Kong, terminal 1 u 8:50 po lokalnom vremenu, i sledeći let je u 16:55 istog dana za Fidži.Kapiram da je to dovoljno vremena da sednem na voz i odem do grada na par sati? Nemam puno iskustva sa presedanjima, meni deluje dovoljno da budem 3-4 sata u gradu.Da, Airport Express voz ide 25min do grada.Hong Kong International AirportAirport Express, To and From Airport - Hong Kong Internat...Travel comfortably between the airport and Central in just 24 minutes on the Airport Express.
June 24Jun 24 Pa to, video sam da postoji taj voz, i deluje mi da je dovoljno vremena, cak i da ostavim kofere negde na aerodromu, posto mi let nije vezan. Hvala.
June 24Jun 24 Hong Kong International AirportBaggage Storage, Airport Facilities & Services - Hong Kon...Those who need to store baggage temporarily can use the secure short-term baggage storage facility on Level 3 of Terminal 2.(ima i mapa)Hong Kong International AirportAirport Express, To and From Airport - Hong Kong Internat...Travel comfortably between the airport and Central in just 24 minutes on the Airport Express.Imaš na YT nekoliko video-klipova vožnje od aerodroma do grada.https://www.youtube.com/results?search_query=hong+kong+airport+train
June 24Jun 24 On 22. 6. 2025. at 16:11, jms_uk said:Da, tu nema pecata ni na salteru, ali @bisa pominje izlazak iz zemlje.Nema pečata na šalteru ali ima nakon što se prođe iza vrata. Provereno 100%, s obzirom da sam putovao tri puta od početka meseca.e: Izvinjavam se što ulećem ovako. Edited June 24Jun 24 by Meduzalem
June 24Jun 24 8 hours ago, Meduzalem said:Nema pečata na šalteru ali ima nakon što se prođe iza vrata. Provereno 100%, s obzirom da sam putovao tri puta od početka meseca.e: Izvinjavam se što ulećem ovako.Na ulasku u zemlju sa srpskim pasosem?
June 25Jun 25 6 hours ago, jms_uk said:Na ulasku u zemlju sa srpskim pasosem?I na ulasku i na izlasku.