dragance Posted January 13 Posted January 13 7 minutes ago, jms_uk said: To bi vazilo ako je iz non-EU do EU. Ne postoji opcija za non-EU to non-EU. Mislim da ima i primera da je na sudu potvrdjeno (tipa LH Indija-Nemacka-USA)... Iako su letovi preko Amsterdama? Čudno mi to ako je tako.
jms_uk Posted January 13 Posted January 13 Just now, dragance said: Iako su letovi preko Amsterdama? Čudno mi to ako je tako. Da, zato sto se za putovanje smatra od-do, a ne pojedinacni segmenti.
x500 Posted January 20 Posted January 20 U Beogradu je danas malo haoticno na aerodromu. Prvo je neko uleteo na pistu da se malo provoza. Onda je doslo do pomeranja letova :( LH1406 je krenuo sa zakasnjenjem, pa je sleteo u Zagreb i sada dolece u BEG. Njegov parnjak LH1407 je trebalo da poleti u 13:40 kasni oko 5h. 1
destiny Posted January 20 Posted January 20 On 25. 12. 2024. at 9:48, Pramheda said: Je l' leteo neko skoro sa BG aerodroma? Vidim u medijima info da su počeli sa radom skeneri pasoša za srpske državljane. Letela ja juce. Isla na tu opciju, par sekundi, green light i krenem ka security skeneru, kad me policajac, koji sedi tu odmah iza pasos skenera, pozva da dodjem da udari pecat! Pitam ga koja je onda svrha tih samoskenirajucih stanica, ako opet moramo na pecatiranje, on se smeje, u fazonu "ne znam ni ja". Ako letite iz Amsterdama s EU pasosem, idete na takav skener pasosa i to je sve - nema pečatara posle toga. Hajde da se nadamo da ce se to desiti i na "Nikola Tesla" 1
Shan Jan Posted February 4 Posted February 4 Tek sam sada video, Air Serbia je otvorila i direktnu liniju do Sangaja. Mozete pazariti povratnu kartu za 450 evra : https://www.airserbia.com/sr-latn/avio-karte-beograd-šangaj 1
Shan Jan Posted February 5 Posted February 5 17 minutes ago, Tsai said: Jel leti preko Rusije? Vrlo verovatno. Koliko vidim let traje 11 sati. Kineske kompanije koje idu ka nama koriste ruski vazdusni prostor. @jms_uk sigurno zna. Meni nije jasno kako moze da se isplati karta od 240 evra u jednom smeru na tolikoj destinaciji. Jedino da nije napravljen neki dil gde mi ili Kinezi ili obe strane promovisemo taj let. Mislim da je to uposlen ovaj novi, treci A330. Prethodna dva su valjda na letovima do Njujorka i Chicaga. Treba da dodje i cetvrti, iskreno me zanima gde ce taj da leti, tipujem na Los Angeles mada mozda bude i Australija ili Indija. Ja bih iskreno voleo neku crnu Afriku, za Keniju ili Etiopiju bi mozda mogli i sa A320 al znam da za to nema sanse
vememah Posted February 5 Posted February 5 Flightradar za jedan takav let prikazuje da ne ide preko Rusije. https://www.flightradar24.com/data/flights/ju986#38fe0a47 1
smooth.Op Posted February 5 Posted February 5 1 hour ago, Shan Jan said: Mislim da je to uposlen ovaj novi, treci A330. Prethodna dva su valjda na letovima do Njujorka i Chicaga. Treba da dodje i cetvrti, iskreno me zanima gde ce taj da leti, tipujem na Los Angeles mada mozda bude i Australija ili Indija. Ja bih iskreno voleo neku crnu Afriku, za Keniju ili Etiopiju bi mozda mogli i sa A320 al znam da za to nema sanse To što im je stigao treći A330 ne znači da su u ovom trenutku uvećali broj operativnih aviona. Upošljavanje trećeg aviona će pre svega omogućiti da se prethodna dva servisiraju i da se njihove kabine izjednače sa novim avionima. Na taj način će sva četiri širokotrupca imati istu konfiguraciju i proizvod, a to je biznis kabina koju je Etihad koristio. Za četvrti avion je planirano da u nadolazećoj letnjoj sezoni bude bekap. Koristiće ga da spreče kašnjenja ili otkazivanja i za neke čartere. 1 2
jms_uk Posted February 5 Posted February 5 10-11 sati, oba grada su dovoljno juzno da ne moraju ici preko Rusije 1 1
Venom Posted February 5 Posted February 5 U čemu je fora sa Wizzom i pomeranjem leta? Pomerili su mi oba leta sa prijatnog popodnevnog termina za uveče. Kad mi je stigao mail setih se da su to uradili i pre dve godine. Tad sam mislio da je to bio izuzetak. I sad jebada za povratak, dolazimo u 7 uveče i imamo još tri sata vozom. Kreteni.
jms_uk Posted February 5 Posted February 5 Nisu jedini - puno njih to rade (samo neko krace, neko duze). Vecina tih rasporeda se inicijalno postavi i do 330 dana unapred, a onda kad prodje neko vreme dolazi do tih promena usled raznih faktora (sto same aviokompanije, sto npr. aerodroma i sl.). Americke kompanije (prvenstveno na domacim letovima) umeju da izmenjaju vreme i po 3-4-5-6 puta, ako si uzeo kartu dosta ranije (ali nekad samo po par minuta napred/nazad). 2
Venom Posted February 6 Posted February 6 Nije mi se nikad desilo do Wizza, mada mislim da sam pre ovoga leteo jednom s njima možda pre desetak godina. Ovaj put nije toliko bezveze, pre dve godine su sve obrnuli na glavu, umesto prvi let prepodne stavili ga uveče, nazad umesto popodne išli iz BG-a u 7 ujutro.
Recommended Posts