Jump to content
IGNORED

Aerodromi i letenje

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted (edited)

samo da jebem mater onima koji su:

1. projektovali CDG 

2. organizovali prevoz izmedju terminala na CDG preko Male Krsne i Nove Pazove

3. organizovali security na CDG, sve povodom usrane olimpijade

hvala

Edited by 3opge
  • +1 1
  • Haha 4
  • Tužno 1
Posted
6 hours ago, Boksi said:

@beyoncé šta bi na kraju?

ništa, čekali smo 3 sata u avionu da se situacija stabilizuje da poletimo (a čekali smo posle i da dopunimo gorivo).

ono što me zbunjuje u medijskim saopštenjima je to što se ne pominje da je vazdušni prostor nemačke bio zatvoren, kako je kapetan nekoliko puta eksplicitno rekao, i da se problem sveo na frankfurtski (i dizeldorfski) aerodrom, iako je očigledno bio širih razmera (i u člancima piše da je bio nationwide). pitala sam se i šta se dešavalo za tih sat i nešto sa avionima koji su se zatekli iznad nemačke u tom trenutku, a bilo ih je mnogo. ne razumem se u letenje, verovatno postoje dodatni mehanizmi kontrole.

Posted
24 minutes ago, beyoncé said:

ništa, čekali smo 3 sata u avionu da se situacija stabilizuje da poletimo (a čekali smo posle i da dopunimo gorivo).

ono što me zbunjuje u medijskim saopštenjima je to što se ne pominje da je vazdušni prostor nemačke bio zatvoren, kako je kapetan nekoliko puta eksplicitno rekao, i da se problem sveo na frankfurtski (i dizeldorfski) aerodrom, iako je očigledno bio širih razmera (i u člancima piše da je bio nationwide). pitala sam se i šta se dešavalo za tih sat i nešto sa avionima koji su se zatekli iznad nemačke u tom trenutku, a bilo ih je mnogo. ne razumem se u letenje, verovatno postoje dodatni mehanizmi kontrole.

:isuse:

Ako te ne mrzi, kad stigneš, okači neku fotku Brisela, čisto da me želja mine. Hvala :)

Posted
2 hours ago, Boksi said:

:isuse:

Ako te ne mrzi, kad stigneš, okači neku fotku Brisela, čisto da me želja mine. Hvala :)

hoću, kad sednem za komp :)

• Hvala 1
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Nedavno je bilo pitanje da li ili ne putovati sa Air China. Kako se upravo javljam sa PEK u povratku za Evropu sa NZ, da podelim utiske. Cena je bila izuzetno povoljna: £790 povratna LHR-AKL što je skoro upola jeftinije nego sa “tradicionalnim” avio kompanijama. 
LHR-PEK beše stariji model 777, dok je do NZ leteo 787-9 sa novijim sedištima i modernijim IFE ekranom. LHR je imao i besplatan wifi, ali 789 ne.

Hrana je nemaštovita i na svim letovima (tamo i sada u povratku) opcije u ekonomskoj su chicken with rice and beef with rice. Baš tako, bez ikakvih prikrivanja fensi rečnikom o čemu se radi. Da kažem da nije bilo loše.

osoblje je top. Sedišta ok, pa i za mene kao slona. Doplatio sam smešnu cenu od £180 za dva dodatna sedišta do mene, ali u dolasku sam imao samo jedno sedište. 

IFE je blagi užas, ali nadje se nešto. PEK aerodrom je preglomazan, ali 2/3 prodavnica je uvek zatvoreno i bilo koje doba dana. Pušenja u terminalu nema nigde (kome treba) .  

Moja preporuka da za cenu koju naplaćuju je zaista super. Uzmite u vid da sam 190+ i 100kg, pa fama o malim sedištima nije tačna. 
Navikao sam na upgrade u Biz klasu, ali sada je sve od mojih para, pa ne žalim. 

Edited by dragance
  • +1 1
  • Hvala 3
  • 4 weeks later...
Posted

Kolega danas kupovao online karte za WizzAir za Ajndhoven. Ubacio sta zeli, platio karticom, krenuo da se chekira... popunio podatke za pasos, ime i sl. I pred kraj pise da izabere ili Vizu ili boravisnu dozvolu (tako nesto zaboravio sam).

Prvo je ostavio prazno, pa je vracen jer nije sve popunio i tu je pisalo da Holandija zahteva da se popuni taj dodatni deo. Nazalost nisam slikao, pa ne mogu da dokumentujem. Da li je neko imao slicna iskustva?

Posted

moguce da nije kliknuo da ima biometrijski pasos pa zato softver trazi vizu

• +1 1
Posted

Pre mesec dana u Eindhovenu, lik iz Srbije ima kartu samo u jednom pravcu, nema za nazad, ne prica ni engleski ni holandski, ubace mene da mu pomognem. Kaze nema povratnu, jer dolazi da kupi auto, koji je nasao online. Ovi ne odustaju, gde online, kad, zasto, daj website, daj auto, daj prepisku...

Potrajalo to, ja na kraju rekla da moram dalje, on ostao i dalje da objasnjava - ne znam kako se zavrsilo.

Zato, ili povratna karta ili neko pozivno pismo, rezervisan hotel...bilo sta, sto ce ih zadovoljiti da necete ostati u NL

Posted
41 minutes ago, destiny said:

Pre mesec dana u Eindhovenu, lik iz Srbije ima kartu samo u jednom pravcu, nema za nazad, ne prica ni engleski ni holandski, ubace mene da mu pomognem. Kaze nema povratnu, jer dolazi da kupi auto, koji je nasao online. Ovi ne odustaju, gde online, kad, zasto, daj website, daj auto, daj prepisku...

Potrajalo to, ja na kraju rekla da moram dalje, on ostao i dalje da objasnjava - ne znam kako se zavrsilo.

Zato, ili povratna karta ili neko pozivno pismo, rezervisan hotel...bilo sta, sto ce ih zadovoljiti da necete ostati u NL

I sa tim mi sestra mi kaze da su je istresli iz cipela, iako je imala i povratnu, i karte i sve za neku konferenciju u Amsterdamu. Jos kaze upozorila si me da ne idem kod ovih belih jer maltretiraju mladje zene otprilike krenula si na "posao". Ne da se secam da sam je to upozorila, ali mene fakat bas odavno nisu zadrzavali EU carinici sa implicitnim optuzbama da sam ustvari krenula na neki placen angazman odredjene prirode ( :( )

• Tužno 1
Posted
17 hours ago, Tsai said:

moguce da nije kliknuo da ima biometrijski pasos pa zato softver trazi vizu

Prenecu mu, nije kliknuo u pravu si.

Mada se ta opcija za vizu ne gubi ako klikne da ima biometrijski pasos.