triple_nippled Posted November 17 Posted November 17 sirotiLJo i bogu si teska.... od ona tvoja tri, uzmi mazdu 3.... ili...kupi hondu jazz!!! bolji auto za te pare neces da kupis! za coveka koji ima zenu i dete i nece da jebe sa strane, honda jazz je idealan auto (: 1
Bambula Posted Monday at 08:29 Posted Monday at 08:29 11 hours ago, Caligula said: Auto bro a da ga ne odrzavam bas mnogo i skupo To je kod polovnog pogotovo sa placa, skoro pa nemoguće.Mali i veliki servis obavezno, ako ima servisnu knjižicu dobro je zagledaj, jer nije strano našim prodavcima da nabave istu,pa celu servisnu istoriju majstor koristio istu olovku da je popuni Ono što vizuelno možeš da proveriš je dal je imao neko jače čukanje,pogledaš dal se slažu godišta na staklima,jedino šoferku možeš da tolerišeš ako nije isto godište.Pogledaš oznake na farovima i štopovima dal su iste i dal je isti proizvodjač.Ako se ne slažu onda ti je jasno da je menjano, a menja se kad je udarano.Pogledaš zazore na haubi,vratima.Zagledaš šrafove koje drže sklopove karoserije tipa krilo,vezni lim, ti šrafovi imaju fabričku zaštitu i vidi se dal su odvijani ako se farba ili menja, pa ti i to dosta govori. Pogledaš kako su potrošene gume, to će dosta da ti kaže o stanju trapa. Prvo i osnovno kad pridješ autu, pipneš haubu, ako je topla samo se zahvali i produži dalje. Kad upališ,pogledaš dal baca neki dim, ako je manuelni menjač, dok radi u leru stisni kvačilo i ako menja zvuk bolje da odustaneš. Kad odeš na probnu vožnju, testiraš kao da je tudje, a ne kao većina iz nekog straha vozi lagano Naglo ubrzavanje,kočenje promena smera sve to odradiš i vidiš kako se auto ponaša.Test vožnja traje najmanje 15ak min, da se auto zagreje i da senzori pokupe parametre i da imaju vremena da izbace grešku ako je ima, jer uglavnom ljudi kratko provozaju hladan motor, kupe auto, pa kad krenu sa placa zasvetli cela tabla. Svako dugme koje ima stisni i vidi dal radi ono za šta je namenjeno. Ako to zadovolji, onda teraš kod majstora na dodatnu proveru. 4 4
Caligula Posted Monday at 09:01 Posted Monday at 09:01 11 hours ago, triple_nippled said: ili...kupi hondu jazz!!! bolji auto za te pare neces da kupis! za coveka koji ima zenu i dete i nece da jebe sa strane, honda jazz je idealan auto (: Ružno auto! Hvala svakako, mislim da cu na kraju da prelomim na mazdu 3 @Bambula hvala na iscrpnim savetima, povescu iskusnog mehanicara svakako.
booyaka Posted Monday at 09:30 Posted Monday at 09:30 Ostavi u rezervi barem 500€ za eventualne popravke. 1
zorglub Posted Monday at 10:27 Posted Monday at 10:27 1 hour ago, Bambula said: Prvo i osnovno kad pridješ autu, pipneš haubu, ako je topla samo se zahvali i produži dalje. Ovo ne razumem? 1
Eleniko Posted Monday at 12:23 Posted Monday at 12:23 Ispred Skupštine neka poslanička sirotilja prodaje Astru 1.7 dizel karavan 5.900e 2013.godište. Korektno avto, mile cruncher, nisam se nadao da je tako jeftino, ja bi to pogledao.
Time Crisis Posted Monday at 13:36 Posted Monday at 13:36 3 hours ago, zorglub said: Ovo ne razumem? Pa neko ga je već zagrejao, da se ne vidi šta se dešava pri hladnom startu 1 1
BWA Posted Monday at 13:41 Posted Monday at 13:41 On 16. 11. 2024. at 18:04, askeladden said: Ima na oglasima Qashqai benzin+gas 2008 crn.Vidi to . Taj kaskai 1 6 troši ko ferari a plin mi je ono.. 1.5 dci u toj seriji kaškaia je sasvim solidan ako nije puno izakan. Problem sa 1.5 dci motorima je što ekstremno malo troše pa posledično puno prelaze. 1
x500 Posted Monday at 14:01 Posted Monday at 14:01 (edited) Nemam diretno iskustvo sa polovnim kolima, zato je moje razmisljanje vrlo teorisko. Postoji trougao: cena, velicina auta i kvalitet. Ako je budjet ogranicen, onda mora da se gleda manji auto da bi kvalitet bio zadovoljavajuci. Ako bih ja kupovao auto za cca 6000 eur, onda bi gledao (pre svega) neku Daciju, mali Reno i PSA, eventualno mali Opel ili Fiat. Sve ostalo, ako je dobro, onda je i skuplje. Metricki gledano - cena polovnog vozila / cena novog daje ocekivani kvalitet. Sve sto je ispod 30-35% moze biti izvor problema za vlasnika i srece za majstora. Edited Monday at 14:02 by x500
Zli Gli Posted Monday at 18:41 Posted Monday at 18:41 6 hours ago, Eleniko said: Ispred Skupštine neka poslanička sirotilja prodaje Astru 1.7 dizel karavan 5.900e 2013.godište. Korektno avto, mile cruncher, nisam se nadao da je tako jeftino, ja bi to pogledao. Nije ovo jeftino za karavana, moze dobar hecbek da se uzme za te pare to godiste. Ja prodajem za druga odlicnu sivu karavan isto 2013. dizel 1.7 onaj sa 131ks i niko na 5000e nije nazvao mesec dana skoro a auto odlicno ocuvan. 1 1
Eleniko Posted Monday at 18:45 Posted Monday at 18:45 2 minutes ago, Zli Gli said: Nije ovo jeftino za karavana, moze dobar hecbek da se uzme za te pare to godiste. Ja prodajem za druga odlicnu sivu karavan isto 2013. dizel 1.7 onaj sa 131ks i niko na 5000e nije nazvao mesec dana skoro a auto odlicno ocuvan. Ne pratim tržište Opela pa sam odreagovao. Čita li @Caligula ovo?
Caligula Posted Monday at 20:14 Posted Monday at 20:14 Gledam oglase, gledam ovde bice na kraju ili neki proveren Kashkai ili Mazda 3 suzio sam izbor max
Milosh76 Posted Monday at 20:23 Posted Monday at 20:23 9 minutes ago, Caligula said: Gledam oglase, gledam ovde bice na kraju ili neki proveren Kashkai ili Mazda 3 suzio sam izbor max Koje godiste? Benzin mazda, dizel Kaskai? Da li ti treba limuzina/hacbek ili dzip?
BWA Posted Monday at 20:45 Posted Monday at 20:45 22 minutes ago, Caligula said: Gledam oglase, gledam ovde bice na kraju ili neki proveren Kashkai ili Mazda 3 suzio sam izbor max Ja sam imao kaskaia 2012. 1.5.dci. Solidan je to auto. Istina, imao sam dosta otvorenog puta pa nije bilo problema sa dpf-om, diznama i sl. Pokušaj utvrditi tačnu kilometrazu, to možeš vidjeti i po enterijeru, mada nije pravilo. Ono što je sigurno, ukoliko je motor u dobrom stanju, bukvalno ćeš se džabe voziti. Troši ko upaljač. A i lijepo izgleda, bitno je i kupiti auto koji ti se sviđa. Ako ti se ne sviđa, može te i dobro služiti ali džaba, nije to to. 1
Recommended Posts