Caligula Posted November 16 Posted November 16 Just now, renne said: Ili odi do Boban auta u dunavskoj Imaju bas plac ili samo oglase? Proveravam, tnx
booyaka Posted November 16 Posted November 16 Instaliraj Polovni automobili aplikaciju, tu ćeš naći šta god da tražiš.
Caligula Posted November 16 Posted November 16 (edited) Pa u tome i jeste poenta, tamo trazim i ima svasta nesto, kozmeticki perfektno ali realno kupujem macku u dzaku. Praticu ovih dana, tnx za info o aplikaciji, za to nisam znao Edited November 16 by Caligula
Boksi Posted November 16 Posted November 16 (edited) @Caligula Prenosim Prvo istražiš prednosti i mane izbrane marke i tipa i koje su ‘bolesti’. Bolje kupovina od vlasnika i da odeš na FB grupu fanova odredjenog vozila sa najvećim brojem članova jer je najveća verovatnoća da ćeš tamo naći mažen i pažen primerak. Što se tiče kupovine na auto-placevima više od 80% vozila je uvoz iz inostranstva. Tu imaš manje troškova (nema plaćanja prenosa vlasništva i ne znam šta još). Ne gledati automobile uvezene iz Italije ili juga Švajcarske (misli na Ticino kanton) i Francuske. Pokazalo se da su najbolje očuvani automobili iz Holandije, Norveške i Švedske. Sve gledaš. Prvo spolja, da li ima razlika u boji laka, čak i minimalnih. Sve linije i spojeve. Dalje, svetla, prozore, centralnu bravu, sve da testiraš pojedinačno, sve sitnice, svaki detalj. Nebo kakvo je. Da li je farban volan (protrljaš ga ili držiš malo duže ruke na volanu; ako jeste ostaće nešto na rukama, nekada i jedva primetno). Sad neki deo o ležajevima i pomeranju točka koji ja ne znam da prepričam Preskačemo. Enterijer govori dosta. Na auto-placevima šminkaju ih iznutra koliko mogu. Zato moraš biti detaljan. Kad nadješ nešto što ti se svidja i zadovoljava voziš auto kod mehaničara da testira, proveri i očita. Ili vodiš mehaničara tamo negde, ali ovo prvo je bolja varijanta jer može da podigne auto… Edited November 16 by Boksi 1
brusli Posted November 16 Posted November 16 Ja sam oterao auto u dobar servis pre kupovine, tek kad su potvrdili da je sve u redu, sklopljen je posao. 1
Milosh76 Posted November 16 Posted November 16 Na placu cesto kazu da moze auto da se vozi samo u krugu placa,sto je smesno jer tako nista ne mozes da proveris. Obavezno probna voznja, obavezno pregled kod pouzdanog majstora za takav auto. Lik koji radi Nemce, slabije obicno zna Japance... 1
Eleniko Posted November 16 Posted November 16 2 hours ago, renne said: Ili odi do Boban auta u dunavskoj ovaj bas navalio za sitroena
booyaka Posted November 16 Posted November 16 Imaš i Car Vertical proveru, kod većine jutjubera koji se bave automobilima imaš kodove za 30% popusta na proveru vozila. 2
zorglub Posted November 16 Posted November 16 6 hours ago, askeladden said: uradis veliki servis za fazon 300 e Nađi mi u BGu za 1.2TSI delove i majstora za VS za 3 glave i ja ti dodam još dve. PS: Za ASXa sam čuo da je đubre, ali nemam direktna iskustva. 1
Time Crisis Posted November 17 Posted November 17 On 16. 11. 2024. at 16:15, Caligula said: Ej strucnjaci uletela neka kinta pa bih da kupim nesto do 6000E, Da li su tih 6000e samo za auto, a imaš odvojeno i dovoljno para za održavanje ili treba da pokriju i auto i održavanje?
Milosh76 Posted November 17 Posted November 17 A kako zamisljas da auto star 10-15 godina bude tip-top? Nepisano pravilo kad kupis auto, odradis mali servis, ako treba kocnice, trap... To ti je minimum 500e. Pa tek onda sipas gorivo i vozis. 2
booyaka Posted November 17 Posted November 17 Svakako ako nema servisnu knjižicu trebalo bi da uradiš barem mali servis, a ako si u mogućnosti i veliki servis. Rizično je takođe da kupuješ auto ako nema dva ključa, možda je kraden. 2
Recommended Posts