Jump to content
IGNORED

Polovnjaci

nesha taxista

Recommended Posts

Posted (edited)

u srbiji ima mnogo vise opela nego fiata sa tim motorima posto se u italiji izgleda i nisu nesto otvarali za te najjace verzije kao kompanijsko ili lizing vozilo. i za opelove servise je sve ovo poprilicna misterija, ovlasceni rade po no-brainer principu, skini deo, stavi nov, izvolte racun na 1000E, privatnici jos i nesto pokusavaju. ima lik u futogu koji radi te klapne i sad se pojavio neko ovde u beoautu koji to radi, kod njega je set novih klapni 100E.ako se dobro secam, tu treba ici na 8v motor a ne 16v. 8v motor nema te klapnice i ako nisam nesto pobrkao, fiat je u nekom trenutku i prestao da pravi tu 16v verziju. ovi po forumima napolju preporucuju da se uzme 120KS motor i kome to nije dosta, da se chipuje motor. ima tih tunebox kutijica koje dizu snagu za 30-50 konja i koje ovaj motor trpi bez problema.EDIT: i naravno niposto na vozilo sa DPF filterom, ne znam da li je to uslov za neki od ovih visih euro standarda ali to je katastrofa u najavi za srbiju.

Edited by gazza1
Posted

Muka mi je i od ovlascenih i od neovlascenih...Cipovanje je dobra stvar i cim dovedem motor u potpuno ispravno stanje, a tu sam negde, dacu tih 120 evra. Iskljucivo zbog medjuubrzanja jer mi je sto se tice krajnje brzine i ovo dovoljno.

Posted

vi bre, ex vozaci alfe, niste normalni :D ...sedi na plinsku bocu, sto da cipujes mucenog dizelasalim se, naravno. meni je 120ks vise nego dovoljno, kapiram da ne bi mogao ni da natocim tu budzenu verziju...da ne pominjem da mi je ovo daleko bezbednija varijanta zbog vozackog stila. 8v, 120ks sa sestostepenim menjacem je juuuust fine...Stilo mi je bio prvi izbor ali sad me covek istripovao sa pominjanjem Grande Punta Sport. mnogo lepo izgleda ali sumljam...prenizak, nepregledan na zadnjim stubovima, mali gepek...ionako me svi cudno gledaju sto uzimam troja vrata pored zive bebe

Posted

Ex? Ja tek postao Alfista. cool.gif Ako ti naidje i 16v da je u super stanju nemoj da ga propustas.Kratko sam pricao da deckom koji je bio jedan od cenjenijih majstora u Delti, ali sada je otvorio servis sa ortakom u Ledinama. Bas sam ga pitao za usisnu i klapne i on mi je reklao da se cesce desava na 2.4 motorima...medjutim, izgleda da je i 1.9 problematican. Juce sam bas probao cipovani Stilo 115 ks. Bas dobro povlaci. Dosta bolje od moje Alfe. Nisam imao gde da ga razvucem, ali 1-2-3, ...kida. Problem je samo biti disciplinovan i ne maltretirati kvacilo, menjac i plivajuci.Sto se tice Grande Punta sport, ne znam koliko je spusten, ako je -30, onda jos i nekako, ali vise sa obicnim amortizerima nije dobro. Meni je Alfa fabricki spustena, jeste da dobro lezi, ali, veruj, rado bi vratio na normalan klirens. Nisu srpski putevi za to. Osim toga, Punto JTDm ne verujem da bi te izasao ispod 7500.

Posted

da, znao sam da si na neki nacin alfoindoktriniran :D definitivno necu ici na ove brze varijante, 120ks mi je puna kapa, a Stilova prednja maska dovoljno niska da vec prosao pakao parkiranja po Bg... da ne pominjem sneg (ili gepek), koji su mi kljucne prepreke (ili potrebe). majstor me je odavno upozorio za klapne na 16v, a taj Mareli je najdalji kompromis do kog mogu da dobacim

Posted
da, znao sam da si na neki nacin alfoindoktriniran :D definitivno necu ici na ove brze varijante, 120ks mi je puna kapa, a Stilova prednja maska dovoljno niska da vec prosao pakao parkiranja po Bg... da ne pominjem sneg (ili gepek), koji su mi kljucne prepreke (ili potrebe). majstor me je odavno upozorio za klapne na 16v, a taj Mareli je najdalji kompromis do kog mogu da dobacim
Pa ja sam mislio da si ti svetski čovek, iskusan. Kad ono, ti rešio da kupiš italijanski automobil?!?!?!?Koji ti djavo bre? Beži od toga.
Posted

ne kaze dzabe nas narod ne lipsi magarce do zelene granejedino ako ce srpski majstor da napravi klapnu.... tako da sam se upravo oprostio od 266E za celu novu usisnu granu. hvala ebayu sto postoji inace bila jos stotka gore!

Posted

Iskreno, mislio sam da je skuplje. Kakva je sad to glava, cuo sam da su ubacili neke modifikovane klapne.

Posted
Iskreno, mislio sam da je skuplje. Kakva je sad to glava, cuo sam da su ubacili neke modifikovane klapne.
u srbiji ako kupis kod ovih dobavljaca ili u ovlascenom cena je 31.000 din a svejedno se ceka pa mi bilo zgodno da mi je ortak donese iz nemacke sledece nedelje za 60-70 evra manje i bar znam da je originalna a ne neka divca remontovana, turska itd.pa kao, bolja od stare, promenili su klapne, sad se prodaje pod drugim serijskim brojem. meni se stara raspala na 146.000km, jos toliko da vozim jebenog opela nema sanse. sto je najgore, sad kad citam sta kazu na opel forumima, tacno sam je cuo pre 2-3 nedelje u voznji, zena me pitala sta nam se ovo cuje, uvek na istom broju obrtaja. sledeci dan prestalo - klapne se raspale:)to je ovo1429_1.jpg1429_2.jpgali zasto bi sve u srbiji bilo dobro kada uvek ima senka sumnje, sad me loze da treba da se radi apdejt ECU sa ovom novom usisnom granom. do qrca, jedino ako su za to culi u simanovcima....da ne kazem da ima zvaka da se uz to menja i neki motor koji sve to tera, kakav nemam pojma.jedino sto mogu da uradim je da zapevam onu staru srpsku - pomozi boze
Posted

Sta reci...valjda ce sad da te sluzi kako valja.Apdejt ECU ne bi trebalo da bude problem, meni su na Fordu u Grandu to uradili onako usput, tj za dz. Ponekad se sa setom setim svog Audija 80...koliko je samo to opusteno bilo.

Posted
Ponekad se sa setom setim svog Audija 80...koliko je samo to opusteno bilo.
e prijatelju, samo ponovo povedite raspravu o 1.9TDI motoru od 90konja. pa u desetercu cu da ga opevam!
Posted
Pa ja sam mislio da si ti svetski čovek, iskusan. Kad ono, ti rešio da kupiš italijanski automobil?!?!?!?Koji ti djavo bre? Beži od toga.
globalizacija, prijatelju, nema mesta vise tim industrijskim predrasudama :D bas zato sto sam svetski, uradio sam SWAT analizu, ukrstio je sa PEST, i zakljucio da mi je to best buy polovnjak. a imao sam i first hand iskustvo :P ozbiljno: da imam para za novi, uzeo bih Japanca. da imam malo manje, Korejca. trenutno vozim zabara (moj), Francuza (skvo), Japanca (tazbina) i Nemca sa motorom koga sad uzimam u zabaru...i veruj mi - za moju plateznu moc, vozacke potrebe i navike, servis, ovo je idealna masina. ja nisam covek koji kupuje preko kolena i imam oko sebe ljude koji rade sa (najrazlicitijim) autima...i ovaj Stilo je najsiri konsenzus
  • 2 weeks later...
Posted
Kakva je sad to glava, cuo sam da su ubacili neke modifikovane klapne.
malo sam zagledao pre ugradnje. fakat, nove klapne su deblje i napravljene su od potpuno drugacijeg materijala - stare se doimaju da su neki aluminijumski flah ili neka slicna legura dok su nove crne i ili je neki teflon ili slicno sranje ili je neka haj tek plastika (ako to nije plastifikacija metala). sta god da je - potpuno sam sokiran kako mi auto sada radi. dobro, radio sam i veliki servis i jos jednom cistio EGR ventil ali - isuse boze i marijo draga, izgleda da je meni ta usisna grana bila u qrcu od samog pocetka mog vlasnistva (uzeo ga sa 132k sad ima 145k). zvuk motora se potpuno promenio - drnda ko traktor samo na leru, a sve van toga urlice kao neki turbo benzinac (direktno me podsetio na staru lanciu koju sam nekada vozio) ali generalno je tisi nego pre i sasvim je jasno odvojeno cuju motor i turbina. ne samo da strahovio vuce u svakoj situaciji nego se promenio odziv na gas, nema situacije u kojoj razmislja ili ostaje bez daha, cak i kada u visim prenosima ostanem na malom broju obrtaja. najludje i najnejasnije mi je da je turbo rupa potpuno nestala a ranije je bas jako cimao na 2200rpm, narocito u nizim brzinama.moram da priznam da sam imao zesci zent da li nasi majstori umeti da mi oprave auto ali evo, napravih 600km za jedan dan na turi koja je pokrila sve moguce rezime voznje, cist autoput, bosanske gudure, malo ravno, malo planine, sa nesto gradske voznje i utisci su perfektni. moram da pohvalim dragana iz calibre koga su nesto zapljuvavali neki klinci po forumima, covek je radio stvari za koje nisam verovao da majstori u srbiji hoce da rade (tipa da nakaci kompjuter na auto i onda ga vozi 20-30 km da bi pratio recimo kako se ponasa DPF u voznji, kakav je diferencijalni pritisak itd itd).naravoucenije je da je ovo zaista fenomenalan motor - kome treba dizel a voli da iz obesti pegla honde akord po gradu (dobro, obicne od 2.0:)), ovaj CDTI ili multijet 150 je do kese dobar, samo ga treba odrzavati u optimalnom stanju. to jeste drkanje, recimo svakih 5k km kompletna provera svih kriticnih sklopova - DPF, EGR, ubrizgavanje, turbina - ali kad sve radi kako treba, motor je spektakularan i stvarno mi tesko da zamislim dizel koji moze da bude bolji spoj vucnih kvaliteta i sportskih performansi.