Jump to content
IGNORED

Polovnjaci

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

Mazdu nemoj. Nemoj ni Pežoa. Mazda je jeziva za održavati, a sa Pežoom 300 čuda. Focus je ok, 500L je qrton od auta, Megan je mnjah + se puno krade.

Posted

Možda može i Astra J da se uklopi u taj budžet/godište...

Posted

Mazdu nemoj. Nemoj ni Pežoa. Mazda je jeziva za održavati, a sa Pežoom 300 čuda. Focus je ok, 500L je qrton od auta, Megan je mnjah + se puno krade.

Moze detaljnije vezano za Mazdu 3, pogotovo benzinca.

@uskebasi sta ti je privlacno u automobilu 2015 koji je presao 170.000km (i to plac tvrdi)?

Posted
7 hours ago, Milosh76 said:

Moze detaljnije vezano za Mazdu 3, pogotovo benzinca.

Govorim uopšteno. Koliko ovlašćenih servisa ima u Beogradu? Jedan. U Srbiji još dva. Google daje još 3 neovlašćena u BG. Ko je ikada imao posla sa servisima zna kolika je šansa da se ubode neki s poštenim i ljudskim pristupom.

Sad sam pogledao oglase, za ponuđene parametre dominiraju 308 i C4. Šta znam, možda se nešto promenilo od kada ih je i poslednji konkurent u branši imao u ponudi, povedi nekog limara, majstora ili nakupca svakako.

Posted
10 hours ago, Milosh76 said:

@uskebasi sta ti je privlacno u automobilu 2015 koji je presao 170.000km (i to plac tvrdi)?

Privlacno je to sto je 3 godine star i sto je velika verovatnoca da je zaista presao tih 170k, a vecinom su na placevima auti sa jacim paketima opreme. Takođe, veliki je izbor takvih automobila i cene su tu negde +-500 EUR, pa moze da se probere dobar primerak (narocito zato sto nije hitna kupovina i manje vise mi nije bitna lokacija gde se nalazi). Majstora vodim svakako.

E da, Astru J sam zaboravio, a to je još jedan od automobila koji dolaze u obzir.

U principu mi treba auto koji cu moci sa vozim 4-5 godina (20k godisnje u proseku), a da nemam neke nenormalne troškove.

Druga opcija mi je nov auto do 12-13k, ali mi se bas ne daju tolike pare.

Posted

Za 3 godine 170.000km, taj je za godinu dana prelazio skoro 3 puta vise nego sto ti prelazis godisnje. Ili je bio sluzbeni ili taksi, a svakako ne vredi te pare.

Posted

jebemu, ako imas dobre mehanicare, to moze biti dobra kupovina.

moj brat je recimo uzeo audija od skoro 200k, koji je bio nepune 3 god star. al on se bavi prevoznim sredstvima i kapiram da ima gomilu ljudi koji ce ispod cene da mu zavrse stagod, tojest makar ga nece izvarati i odrati.

ja se recimo ne bih usudio na takvu akciju.

Posted
1 hour ago, Milosh76 said:

Za 3 godine 170.000km, taj je za godinu dana prelazio skoro 3 puta vise nego sto ti prelazis godisnje. Ili je bio sluzbeni ili taksi, a svakako ne vredi te pare.

sve zavisi od automobila, neki se na 170k tek razrade

ja sam za 3 godine prešao nešto malo manje od 300k i taj auto bih preporučio bilo kome kao veoma isplativu investiciju

Posted

100.000 km godisnje? Svaka ti cast..a sme li se znati da li je u pitanju privatni ili poslovni auto?

Posted (edited)

^+1

200k nije problem za dobro auto. gotivim francuze al su u toj kategoriji malo svileni

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted
3 minutes ago, Milosh76 said:

100.000 km godisnje? Svaka ti cast..a sme li se znati da li je u pitanju privatni ili poslovni auto?

ako mene pitas, nemam pojma, kupljen je u nemackoj u nekoj agenciji. ako pitas kako ga brat koristi, kupljen je kao privatni, ali sad ga rabi i poslovno. ali ko sto kazem, bavi se stvarima vezanim za prevozna sredstva, i mnogo mu je manji problem da nadje "postenog" servisera nego nekom civilu.

Posted

200k km nije problem ako znas kako je odrzavan, ko ga je odrzavao, u kom periodu su menjani delovi, koliko je vozaca bilo, kako vozac vozi,  da li je otvoren put ili gradska voznja....?

E kad to 100% znas, onda tih 200.000 km nije problem, a na nasim placevima ne mogu da garantuju ni poslednjih 1000 km, a kamoli 200.000km

Posted
8 minutes ago, Braća Strugacki said:

sve zavisi od automobila, neki se na 170k tek razrade

:laugh:

Posted

u turskoj sam se vozio loganom koji je prešao 700k i ništa mu nije falilo

vozim samo tuđe automobile koji se održavaju po ps-u

Posted

pa da, i triger je imao onu istu metlu 19 godina.