Frank Pembleton Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 11 hours ago, kud_genijalci said: moka pot Imam neki prašnjavi ovakav moka pot, ali mi fali gumica koji se stavi na "stomak" tog pota. Je l' ima negde da se kupi samo ta guma? I uzgred da pitam, ima i kod nas i čitav pot? Ima po ovim Coincasa prodavnicama pa gvirni ja uzimao ali koliko se se sećam nisu imali sve veličine. Ne znam koja je tvoja verzija..
Frank Pembleton Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 (edited) 12 hours ago, Perodeformero said: https://www.ikea.com/rs/sr/catalog/products/70299025/#/90299029 Probao je nekoliko puta, pre u do bna! malo mi skarabudženo to izgleda... ovo je prava stvar https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQvR5yz26_695evEmUhidAIMXhQyC1hsH1FQdrQELy8epsSaGAOkg Edited October 12, 2018 by Frank Pembleton
kud_genijalci Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Još jedno pitanje. ovo bi tehnički korektno trebalo da ide an Kičen aplajensis, ali vidim da ste tu i još je sveže pitanje. Znali ono ptašnjavo je ovo: E sad, brine me ovo šrafče, da li tu možda nešto fali pa će sva voda ispari u majčinu kroz to?! A evo jadnog filtera bez gumice::::
halloween Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Sa Zanzibarom se ne bih Igrala, može da bude opasan aparat ako se koristi, a ima nedostatke. Pogotovo ako je ventil zapušen. Imam fantastičan aparat tek mu je godinu dana, ali ću da odnesem kod ovog čoveka da ga pogleda i servisira ako je potrebno. https://www.kupujemprodajem.com/Ugostiteljstvo-Oprema/Aparati-za-kafu/Espresso-kafe-aparati-showroom-Beograd-14591849-oglas.htm?filter_id=272526230
Singer Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Još jedno pitanje. ovo bi tehnički korektno trebalo da ide an Kičen aplajensis, ali vidim da ste tu i još je sveže pitanje. Znali ono ptašnjavo je ovo: E sad, brine me ovo šrafče, da li tu možda nešto fali pa će sva voda ispari u majčinu kroz to?! A evo jadnog filtera bez gumice:::: To ti je filter za pritisak i unutra sipaš vodu do njega, ne preko.U kućnoj varijanti pijem samo tu kafu ima već par decenija.Dok kafa nije postala “trendy” i barista i educated - ja sam ovo zvao kućni espreso a izgleda da je moka. Koffein je prodavao aparate a imao je i gumice. Coincasa isto, najbolje da ti neko donese iz žabarije, tamo su dve pare a nakupuje ti brdo pa si miran godinama.Pro tip - ne pereš ga stalno već kad se dobrano zamasti
Singer Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Sad nešto gledam, taj filter što si slikao treba da bude na gornjem delu fiksiran a oko njega gumica, donji deo ima sud sa pipkom - nazovimo ga levak
aram Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 (edited) Ja u životu nisam čuo da se ikom išta desilo sa bokalčićem za moku, osim u lošim rai serijama. E, da, oko pranja - nikad deterdžent! Edited October 12, 2018 by aram
kud_genijalci Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 (edited) Ja se više i ne sećam gde je stajala gumica - vidiš prašinu i paučinu, to je stajalo na visećem delu u kujni godinama - da li ispod ili odzgo. Taj fitler je preko levka, koga si pomenuo, levak napunim kafom, onda stavim filter. A gde ide gumica, nemam pojma, jedino da ponesem (opran, naravno) aparat tamo gde rekoste da imaju gumice pa da pitam i da proverim prečnik. Edited October 12, 2018 by kud_genijalci
Singer Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Ček što bi se desilo?Ja sam jednom zaboravio da sam stavio na ringlu i otišao u kupatilo - tuširanje, brijanje... kad sam se vratio gore kafa vri a dole se malo usijalo Ohladio se i ko da nič nije bilo
3opge Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 7 minutes ago, kud_genijalci said: Ja se više i ne sećam gde je stajala gumica - vidiš prašinu i paučinu, to je stajalo na visećem delu u kujni godinama - da li ispod ili odzgo. Taj fitler je preko levka, koga si pomenuo, levak napunim kafom, onda stavim filter. A gde ide gumica, nemam pojma, jedino da ponesem (opran, naravno) aparat tamo gde rekoste da imaju gumice pa da pitam i da proverim prečnik. prvo daj taj lonac na dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, za svaki slucaj
Singer Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 Ček što bi se desilo?Ja sam jednom zaboravio da sam stavio na ringlu i otišao u kupatilo - tuširanje, brijanje... kad sam se vratio gore kafa vri a dole se malo usijalo Ohladio se i ko da nič nije biloTaj tvoj, procenjujem, je skuvao jednu dozu. Vlasnik probao, pljunuo stavio lonče za tursku/domaću i odložio na policu gde si ga zatekao.Iz nekog razloga ka to zovem ibrik
aram Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 (edited) Pevac kvotuje sam sebe a što bi se desilo ne znam, vidiš da halovin kaže da mož da bude opasan aparat, ima ta neka fama da je to ko ekspres lonac... a oni, poznato je, svaki čas eksplodiraju Edited October 12, 2018 by aram
Singer Posted October 12, 2018 Posted October 12, 2018 prvo daj taj lonac na dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, za svaki slucajMa jok, prokuva u vodi i posle pusti jednu turu sirće/bikarbona pa posle toga jednu blanko samo voda pa jednu dozu “tanko kafe” (ne pun filter) i posle sledeća tura kafe ko duša! [emoji1305]
Recommended Posts