Jump to content

gde da nadjem? kako se zove?

Featured Replies

Odlično, hvala-

11 hours ago, kud_genijalci said:

moka pot

Imam neki prašnjavi ovakav moka pot, ali mi fali gumica  koji se stavi na "stomak" tog pota.

Je l' ima negde da se kupi samo ta guma?

I uzgred da pitam, ima i kod nas i čitav pot?

Ima po ovim Coincasa prodavnicama pa gvirni ja uzimao ali koliko se se sećam nisu imali sve veličine. Ne znam koja je tvoja verzija..

:laugh:

qEm-7S.gif

Još jedno pitanje. ovo bi tehnički korektno trebalo da ide an Kičen aplajensis, ali vidim da ste tu i još je sveže pitanje.

Znali ono ptašnjavo je ovo:

zanzibar-1.jpg 

E sad, brine me ovo šrafče, da li tu možda nešto fali pa će sva voda ispari u majčinu kroz to?!

zanzibar-3.jpg 

A evo jadnog filtera bez gumice::::

zanzibar-2.jpg

:lolol:  

Sa Zanzibarom se ne bih Igrala, može da bude opasan aparat ako se koristi, a ima nedostatke. Pogotovo ako je ventil zapušen. Imam fantastičan aparat tek mu je godinu dana, ali ću da odnesem kod ovog čoveka da ga pogleda i servisira ako je potrebno. 

https://www.kupujemprodajem.com/Ugostiteljstvo-Oprema/Aparati-za-kafu/Espresso-kafe-aparati-showroom-Beograd-14591849-oglas.htm?filter_id=272526230

Još jedno pitanje. ovo bi tehnički korektno trebalo da ide an Kičen aplajensis, ali vidim da ste tu i još je sveže pitanje.
Znali ono ptašnjavo je ovo:
zanzibar-1.jpg&key=7966916a6010ad85e529284af8864f9cbcced0df908f92bfacc6e30fb0c88ace 
E sad, brine me ovo šrafče, da li tu možda nešto fali pa će sva voda ispari u majčinu kroz to?!
zanzibar-3.jpg&key=094d638fe9305f90a289a70aafc594c44fa2d76a64ed202f2951993b1ded055e 
A evo jadnog filtera bez gumice::::
zanzibar-2.jpg&key=d94ccdef3ec54f82828d0888ef1a31a015af89a993a27ea0c9941e1002f45dbd

To ti je filter za pritisak i unutra sipaš vodu do njega, ne preko.

U kućnoj varijanti pijem samo tu kafu ima već par decenija.

Dok kafa nije postala “trendy” i barista i educated - ja sam ovo zvao kućni espreso a izgleda da je moka. Koffein je prodavao aparate a imao je i gumice. Coincasa isto, najbolje da ti neko donese iz žabarije, tamo su dve pare a nakupuje ti brdo pa si miran godinama.

Pro tip - ne pereš ga stalno već kad se dobrano zamasti :sleep:

Sad nešto gledam, taj filter što si slikao treba da bude na gornjem delu fiksiran a oko njega gumica, donji deo ima sud sa pipkom - nazovimo ga levak

Ja u životu nisam čuo da se ikom išta desilo sa bokalčićem za moku, osim u lošim rai serijama. 

E, da, oko pranja - nikad deterdžent! 

Edited by aram

Ja se više i ne sećam gde je stajala gumica - vidiš prašinu i paučinu, to je stajalo na visećem delu u kujni godinama - da li ispod ili odzgo. Taj fitler je preko levka, koga si pomenuo, levak napunim kafom, onda stavim filter. A gde ide gumica, nemam pojma, jedino da ponesem (opran, naravno) aparat tamo gde rekoste da imaju gumice pa da pitam i da proverim prečnik.

Edited by kud_genijalci

Ček što bi se desilo?

Ja sam jednom zaboravio da sam stavio na ringlu i otišao u kupatilo - tuširanje, brijanje... kad sam se vratio gore kafa vri a dole se malo usijalo :happy:

Ohladio se i ko da nič nije bilo

7 minutes ago, kud_genijalci said:

Ja se više i ne sećam gde je stajala gumica - vidiš prašinu i paučinu, to je stajalo na visećem delu u kujni godinama - da li ispod ili odzgo. Taj fitler je preko levka, koga si pomenuo, levak napunim kafom, onda stavim filter. A gde ide gumica, nemam pojma, jedino da ponesem (opran, naravno) aparat tamo gde rekoste da imaju gumice pa da pitam i da proverim prečnik.

prvo daj taj lonac na dezinfekciju, dezinsekciju  i deratizaciju, za svaki slucaj

Ček što bi se desilo?

Ja sam jednom zaboravio da sam stavio na ringlu i otišao u kupatilo - tuširanje, brijanje... kad sam se vratio gore kafa vri a dole se malo usijalo happy.gif

Ohladio se i ko da nič nije bilo

Taj tvoj, procenjujem, je skuvao jednu dozu. Vlasnik probao, pljunuo stavio lonče za tursku/domaću i odložio na policu gde si ga zatekao.

Iz nekog razloga ka to zovem ibrik

Pevac kvotuje sam sebe :hail:

a što bi se desilo ne znam, vidiš da halovin kaže da mož da bude opasan aparat, ima ta neka fama da je to ko ekspres lonac... a oni, poznato je, svaki čas eksplodiraju :fantom:

Edited by aram

prvo daj taj lonac na dezinfekciju, dezinsekciju  i deratizaciju, za svaki slucaj

Ma jok, prokuva u vodi i posle pusti jednu turu sirće/bikarbona pa posle toga jednu blanko samo voda pa jednu dozu “tanko kafe” (ne pun filter) i posle sledeća tura kafe ko duša! [emoji1305]