zmanic Posted December 31, 2024 Posted December 31, 2024 Ja tipujem na prostoriju. Verovatno knauf, tanki zidovi, pod sa laminatom bez draperija tepiha etc., nema absorbera ni na podu ni na zidu. Ta priča. Prebaci SVE u drugu prostoriju pa tamo isprobaj. Tu će se videti da li problem u elektronici ili geometriji. 1
jms_uk Posted January 2 Posted January 2 (edited) I gramofoni i kablovi za zvucnike Edited January 2 by jms_uk 1
Guuundogan Posted January 2 Posted January 2 @Mil@n skini neki test cd koji ima sve frekvencije posebno pa pustaj i proveri na kojoj je problem. I ja mislim da je prostorija tj. polozaj u sobi i nema to mnogo veze sa decibelima. Tipujem da se desava na 50 hz. Imas na netu da vidis za tvoje dimenzije sobe gde se nalaze modovi za tu frekvenciju pa ces saznati koju poziciju da izbegnes da sredis bar tu frekvenciju. 1 1
Frank Pembleton Posted January 3 Posted January 3 Jel postoji "ovlašćeni servis" za Denon hi-fi komponente?
Mil@n Posted Friday at 13:00 Posted Friday at 13:00 Evo razvoja situacije... Zamenio sam zvučnike za Wharfedale Evo 4.3 Na prvo slušanje, bilo je brujanja u istim pesmama na istim delovima ali tipa 50, 60% manje ako ne i više. U pure direct režimu to je još bolje i neam ga uopšte, a pogotovu kada bas malo smanjim. Što se tiče kvaliteta zvuka moram da priznam da mi je čistiji zvuk bio na Diamondu-u, nekako jasniji, ali to je na jako malom uzorku od svega nekoliko pesama i moram malo da eksperimentišem sa tim. Sada većam da li da uzmem novi AVR što sam svakako planirao jer mnogi misle da ovaj ne hendluje dobro zvuk što je vrlo moguće jer je entry level AVR.
3opge Posted Friday at 13:29 Posted Friday at 13:29 28 minutes ago, Mil@n said: Evo razvoja situacije... Zamenio sam zvučnike za Wharfedale Evo 4.3 Na prvo slušanje, bilo je brujanja u istim pesmama na istim delovima ali tipa 50, 60% manje ako ne i više. U pure direct režimu to je još bolje i neam ga uopšte, a pogotovu kada bas malo smanjim. Što se tiče kvaliteta zvuka moram da priznam da mi je čistiji zvuk bio na Diamondu-u, nekako jasniji, ali to je na jako malom uzorku od svega nekoliko pesama i moram malo da eksperimentišem sa tim. Sada većam da li da uzmem novi AVR što sam svakako planirao jer mnogi misle da ovaj ne hendluje dobro zvuk što je vrlo moguće jer je entry level AVR. tvoj problem definitivno nisu zvucnici.
Mil@n Posted Friday at 13:36 Posted Friday at 13:36 1 minute ago, 3opge said: tvoj problem definitivno nisu zvucnici. Sa ovima je mnogo bolja situacija, ali da, glavni problem je akustika sobe jer je manje više prazna sa dosta glatkih površina i nema ništa da upija zvuk. A i AVR koji imam sigurno ne radi najbolji posao u pogledu obrade zvuka.
Eleniko Posted Friday at 13:37 Posted Friday at 13:37 (edited) Kladio bi se na pokarabasane faze u spajanju svih kablova, pogotovo što je AVR. Rasčupaj sve pa ispočetka spoji sve. Ono brujanje je školski simptom, i usput proveri da li ti neki kabl baca na masu kod spoja sa konektorom. Edited Friday at 13:38 by Eleniko
3opge Posted Friday at 13:42 Posted Friday at 13:42 5 minutes ago, Mil@n said: Sa ovima je mnogo bolja situacija, ali da, glavni problem je akustika sobe jer je manje više prazna sa dosta glatkih površina i nema ništa da upija zvuk. A i AVR koji imam sigurno ne radi najbolji posao u pogledu obrade zvuka. akustika sobe ne moze da ti generise brujanje u zvucnicima.
Mil@n Posted Friday at 13:43 Posted Friday at 13:43 Just now, 3opge said: akustika sobe ne moze da ti generise brujanje u zvucnicima. Rekao bih da može jer čim izmestim zvučnike iz ćoškova, bolja je situacija.
Recommended Posts