Yoyogi Posted August 30, 2024 Posted August 30, 2024 ROTEL i NAD su uvek bili high-end, entuzijasti, tragajuci za besprekrnim zvukom su ih kupovali i u njima uzivali. Tehnicki, unutra su imali fiber optic infrastrukturu za bezshumnost i brzinu. Imali su i side-effect: za klasicnu muziku, simfonije, hvatali su i dahtanje dirigenta ili rumbling metroa ispod studija, to se inace ne bi culo. Ne znam koliko je to danas vazno kada kvalitet zvuka daju Youtube i sta ima da se nadje na netu. Vecini javnosti, to je dovoljno dobro. 1
Eleniko Posted August 30, 2024 Posted August 30, 2024 10 hours ago, Yoyogi said: ROTEL i NAD su uvek bili high-end 1
Guuundogan Posted August 30, 2024 Posted August 30, 2024 dzizs... ne postoji adekvatna reakcija za ovakve postove...
autsajder Posted September 9, 2024 Posted September 9, 2024 On 30. 8. 2024. at 10:17, Yoyogi said: Imali su i side-effect: za klasicnu muziku, simfonije, hvatali su i dahtanje dirigenta ili rumbling metroa ispod studija, to se inace ne bi culo. Jedan test je bio da se pusti Totoafrika i odgovori na pitanje šta se čuje na početku snimka, a ne pripada mu. Danas je dovoljan mp3 na 320, mobilni sa malo boljim EQ appom i obične Sonijeve bubice.. Spoiler smijeh muškog glasa u lijevom kanalu Bazični head-fi je davno demistifikovao namjerne i slučajne skrivalice na snimcima. High-end sam slušao samo na tematskim sajmovima. Magija takvih sistema je više u opštem obuhvatanju čula i psihe (zvučno, vizuelno, a naročito cijenom), nego u tehnikalijama. Mislim da se Rotel i NAD, ipak, ne prodaju u istim radnjama sa takvom opremom.
scab Posted September 20, 2024 Posted September 20, 2024 godinama tražim ove pozerske audiorama 700 zvučnike, danas na buvljaku ih napokon nađem budzašto i ne kupim jer mi nisu dovoljno očuvani 1
3opge Posted September 21, 2024 Posted September 21, 2024 On 9. 9. 2024. at 13:33, autsajder said: Jedan test je bio da se pusti Totoafrika i odgovori na pitanje šta se čuje na početku snimka, a ne pripada mu. Danas je dovoljan mp3 na 320, mobilni sa malo boljim EQ appom i obične Sonijeve bubice.. Hide contents smijeh muškog glasa u lijevom kanalu Bazični head-fi je davno demistifikovao namjerne i slučajne skrivalice na snimcima. High-end sam slušao samo na tematskim sajmovima. Magija takvih sistema je više u opštem obuhvatanju čula i psihe (zvučno, vizuelno, a naročito cijenom), nego u tehnikalijama. Mislim da se Rotel i NAD, ipak, ne prodaju u istim radnjama sa takvom opremom. The law of diminishing returns radi nepogresivo, sa eksponencijalnim povecanjem cene kvalitet se poboljsava neznatno.
Ras Posted September 24, 2024 Posted September 24, 2024 Vinyl Alliance i Vinyl Record Manufacturer’s Associaton sačinili su prvi izveštaj o emisiji ugljen-dioksida u procesu proizvodnje i distribucije i tokom životnog veka vinilne ploče: First-Carbon-Footprint-report_VRMA_VA_30-May-2024_final.pdf (vinylalliance.org)
eumeswil Posted September 24, 2024 Posted September 24, 2024 (edited) On 21. 9. 2024. at 10:07, 3opge said: The law of diminishing returns radi nepogresivo, sa eksponencijalnim povecanjem cene kvalitet se poboljsava neznatno. Top stereo zvučnici za kućne uslove sa dovoljno prostora su oko 17k u turn-key varijanti, a u DIY oko 4k. Dovoljno dobro za 95% ljudi košta 1k u DIY. Sve ostalo je prodavanje magle kurčevih audiofilskih firmi. Edited September 24, 2024 by eumeswil
Mil@n Posted December 23, 2024 Posted December 23, 2024 Onaj hifi forum je bulja Kod domaćeg prodavca ima odličnih popusta na zvučnike a baš sam u potrazi za istim, nekim flor stand ovima za 7, 8 glava. Svelo se da biram između wharfedale diamond 12.4 i evo 4.3 modela jer je na popustu i wharfdale 12.c centralni zvučnik koji sam takođe hteo da promenim. Ići će najverovatnije na denon x3800h, znam da je to AVR i da nije najbolje rešenje za uživanje u muzici ali podjednako su mi bitni filmovi i kućni bioskop.
zmanic Posted December 23, 2024 Posted December 23, 2024 (edited) Izbegavam odavno da bilo šta pišem tamo, ali ovo sam preporučivao nekome drugome tamo: https://www.facebook.com/ultra.audiohead/posts/pfbid02tK8MrvSABWu6x8Av2whBzArRXy7tdDnd7dx3DQfHgkmq4HRYkcC2TVMruSbJUbhrl Ima još interesantnih zvučnika kod tog prodavca, https://ultraaudio.kpizlog.rs/ a prvi savet mi je NE KUPUJTE BEZ PRETHODNOG SLUŠANJA. Od 2.0, 2.1 ... pa do 9.4 i na dalje važi jedno nepromenjeno pravilo "Imate samo dva uha a i ona slabe vremenom!" Edited December 23, 2024 by zmanic 2
Mil@n Posted December 23, 2024 Posted December 23, 2024 (edited) 14 minutes ago, Guuundogan said: A sta ce ti centralni zvucnik? Imam 5.1.2 sistem. @zmanic Ovo je iz plejera. Akcije idu i preko 50% za neke modele. Diamond 12.4 je oko 30k sa 65, a evo 4.3 je 41 sa 70k. Ne znam da li vredi evo više 10k po zvučniku. Te cene su stvarno korektne, pa ne bih rizikovao sa polovnim bilo čim + nisam preterano zahtevan korisnik u pogledu kvaliteta zvuka, trenutno imam Yamaha set od tipa 350e i meni to fino sasvim, za te pare naravno. Edit: nazvaću sutra i videti da li može da se posluša to što me zanima. Edited December 23, 2024 by Mil@n
zmanic Posted December 23, 2024 Posted December 23, 2024 Evo jeste bolji. Malo zajebaniji za postavljanje i zahtevniji, ali pruža bolju sliku. Ja više preferiram Diamond, više smo se sretali i sa njima zna, šta i kako treba.
Guuundogan Posted December 23, 2024 Posted December 23, 2024 Kolega s posla ima Klipsch R-605FA pack zvuci to odlicno, ali nije my cup of tea
Heaviside Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 (edited) Pogledaj i Elac. Debut 2.0 serija je po mnogim ozbiljnim izvorima najbolje što ima za te pare i uklapa se taman u tvoj budžet i bez popusta. Debit F 6.2 ili F5.2 ako hoćeš FS, mada po meni u tom cenovnik rangu treba razmisliti i o BS + dobar SW umesto FS. Meni ta serija zvuči odlično, ali priznajem da nisam ozbiljan audiofil. KEF Q serija kod mene bude često na 50% popusta, a Q750 je vrhunski zvučnik, po meni za klasu iznad tih izlistanih ali je i skuplji. Ako bi ga našao na 50% ušao bi ti verovatno knap u budžet. Edited December 24, 2024 by Heaviside 1
Recommended Posts