Jump to content
IGNORED

Amy Winehouse

Zoe

Recommended Posts

Posted
ovo je čudno, imajući u vidu da se baviš humanitarnim radom, radom na toleranciji i razumevanju. i da si ovde kupio ideje kako pomoći jednom kučetu.ona čiji nastup nazivaš carskim pati od borderline personality disordera. ona je jedna od od onih koji se seckaju, attention whoreisma radi, kako si napisao u postu koji su ti izbrisali pre nekoliko meseci.bože, koga sam ja poštovao onoliko godina... :isuse:
sta da ti kazem, nikad nije kasno da upoznas njegovo pravo lice, narocito na internetu :isuse:hvala za verujem tacnu medicinsku dijagnozu i porciju tvoje, vase, naucne ili ne znam vec koje istine koja, kao sto sam vec napisao pre nekoliko stranica kada sam rekao da me posle svega tudje misljenje o ovom slucaju ne zanima, nece nista promeniti.konacno, imas i ignore listu kao poslednju opciju u mom slucaju. izvini zbog slomljenog sna :lol:
  • Replies 964
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

59

• Zoe

46

• Caligula

42

• yolo

39

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Postaviću onda i tebi isto pitanje koje sam postavio i Zorgetu. Ne morate se fokusirati na onaj tekst. Zanima da li uopšte dozvoljavate da neki fan u onome vidi nešto autentično bez nekrofilnog voajerizma i želje za atrakcijom. Hvala.
super je što braniš svoje ortake (drugi put?) preko foruma. bez ironije. to govori nešto o tebi.nije dobro to što nema nikakve romantike, nikakvih palih anđela, to što joj se dešava nije nikakav bunt, već bazična sjebanost jedne osobe, koja, eto, ima talenta. nema potrebe za onolikom pompeznošću. pisao je članke koji bi se mogli podvesti pod psihologiju, ali ovde je mašio poentu. u stvari, možda je i u pravu. sve ovo je možda romantično nama, koji kuckamo iz soba i kancelarija, i to je legitiman doživljaj. kladim se da njoj nije njen život romantičan.ne sumnjam da je iskren fan i da je dobronameran, a ne senzacionalista. samo mi je tekst ispao skroz pogrešan.
Posted
sta da ti kazem, nikad nije kasno da upoznas njegovo pravo lice, narocito na internetu :isuse:hvala za verujem tacnu medicinsku dijagnozu i porciju tvoje, vase, naucne ili ne znam vec koje istine koja, kao sto sam vec napisao pre nekoliko stranica kada sam rekao da me posle svega tudje misljenje o ovom slucaju ne zanima, nece nista promeniti.konacno, imas i ignore listu kao poslednju opciju u mom slucaju. izvini zbog slomljenog sna :lol:
pa, meni je žao, majke mi. al to ti život.
Posted
Ali nije se u tekstu odredio prema tome kao nečemu pozitivnom i vrhunskom već je samo primetio pojavu i pravac kretanja. Kalemgdanski događaj je njemu značajan zato što je stvaran. Stvaran je zato što je neko pokušao da pomiri (očito autentičnu) autodestrukciju sa tržišnim principima i nije uspelo. Jebi ga. U tom smislu je ovaj događaj životniji nego zauzdani i odrađeni nastup. Ne kaže da je njeno raspadanje umetničko delo samo po sebi ali jeste autentičnije od onoga što je mogla da ponudi publici u tom trenutku. Jebi ga, ko baš želi može da učita voajerizam i nekrofiliju. Ja to ne vidim.
mene bas uznemirava ovo sto sam boldovala. zivotniji dogadjaj??? zivotniji dogadjaj i autenticnost???jeste li svi vi kompletno poludeli. ili sam ja poludela?devojka koja se onako raspada na bini vise nije umetnik. postaje nn ljudsko bice kojem treba pomoc i svaki odnos na relaciji umetnik/publika staje tu i tada.ona svoj raspad nije duzna da nudi publici zeljnoj zivotnjih dogadjaja u zamenu za zauzdan i odradjen nastup.zavesa je tu morala da padne. i tacka.necu vise da otvaram ovu temu.
Posted

brate mili ajd čitajte onaj tekst. iskreno, jebe mi se, ako je samo meni jasan onda fakat ne valja.

Posted
moguce. mislio sam gde je sada da izanalizira 1 fenomen. setio sam se onog teksta o joy division, savrsenom redu i haosu, crnom i belom labudu.
Tekst je odličan. A pohvaliću se i da mi je Rastko ortak. :) Par puta sam ga zvao na forum: "Dođi, dobra je ekipa." Neće.
imas linak za ta muda od labuda?
Mislim, tekst mu nije toliko filozofski 'ladan i relativizujuci kako si ga ti sad recenziro@Gazza: ma jebo te Rastko, covek napisao lep, romansiran, pitak tekst (upadljivo izostavljajuci bitne stvari) koji ja ne bi mogao da sastavim za deset svojih zivota, priznajem. Nego lucidno primetih da nije sve u romansiranosti, leposti i pitkosti. Ja se primam na temeljnije stvari
Može li linak za tekst?
Posted (edited)

da rezimiramo: Beogradjani koji su uzivali u Ejminom raspadanju su palancani (3orge)Beogradjani koji su uzasnuti Ejminim raspadanjem su palancani (Gazza)mislim da je forumaska potreba da se drugom forumasu ucita palanka - duboko palanacka.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted

ti si palančar na kvadrat

Posted
pa?potpisujem oba.
nista, samo ukazujem na summa summarum stavova. postoje dve veoma vatrene struje koje onu drugu stranu optuzuju da nosi duh palanke. zasto to? niti je uzivanje u spektaklu tudje propasti nesto palanacki (niti posebno patoloski, to je nesto cega ce uvek biti, u ovom ili onom obliku), niti je nemogucnost da se prevazidje empatija prema nekome ko se pred tobom rusi kao kula od karata nesto palanacki. od najobicnijih razlicitih ispoljavanja ovakve ili onakve ljudskosti ovde se pravi diferencijacija na kul i ankul. e to je palanacki, ta nesposobnost da se licno razdvoji od kolektivnog.
Posted (edited)
brate mili ajd čitajte onaj tekst. iskreno, jebe mi se, ako je samo meni jasan onda fakat ne valja.
Ma tekst jebe kevu, sve je lepo slozeno, povezano, izanalizirano, ali ga jebe mikro polazisteKao npr. neki random roman Paola Koelja - sve ispovezivano, pisac te vodi kroz svoje svetove, uoblicava stvarnost da bi te na kraju dotukao kreshendom - ali ti redovno ostajes (posle Koelja) nedotuchen. Preterao sa formom te ignorisao stvarnost. A stvarnost je da je Ejmi demantovala sva moguca advokatisanja i romansiranja, i to u nekoliko navrata.Svet vazda zeljan heroja.
Može li linak za tekst?
evo Edited by CowBoy
Posted
Ja procitala po drugi put. Izvinjavam se tvom drugu, ali meni je onaj tekst tesko proseravanje. Lepo je napisano, i decko je ocigledno i pametan i nacitan i prati muziku i sve... ali ja prosto imam utisak da se ovom dogadjaju pridaje znacaj koga ovaj realno nema. Ne razumem (i nikada necu, btw) cemu tolika mistifikacija.Tacno da Ejmi sutra umre (a naravno da ne prizeljkujem da devojka umre) opet ne mislim da sam prisustvovala necem "specijalnom" ili "stvarnom" ili "autenticnom" prosle subote. Bice da sam ja prokleto nezahvalna za pruzeno "iskustvo", ali sto se mene tice odrzan je koncert koji je pevacica usrala zato sto se pojavila pijana/drogirana/all the above. Inace, obozavam muziku Ejmi V. I njene pesme nisu nikakav dzez nego pop, ili ajde mozda cak i neki neo-soul, da ne cepidlacim sad. "Tears dry on their own" me nenormalno razveseli svaki, ali svaki put kad je pustim ili negde cujem u prolazu. Ali jbg, devojka je istovremeni teski narkoman i alkoholicar pride. Odlazak na njen koncert je uvek, i u vreme kada se pojavio Back to Black, bio rizik. I to je to. Nista vise, nista manje. Nisam ni ljuta ni besna na nju sto je ispalila, samo mi ju je sada povrh svega nenormalno zao. Ali koncert je svejedno bio sranje i ona nje nikakav pali andjeo, carica, legenda ili sta joj se vec spocitava.
Posted

tako je dabo, samo neutralno i po sredini puta! svakom prema zaslugama :lol:

Posted
tako je dabo, samo neutralno i po sredini puta! svakom prema zaslugama :lol:
Ma imam ja svoje misljenje ali mi se ne iznosi posto je suvise radikalno za ovaj forum i izazvalo bi polemike sa losim polaznim tackama. Samo me cudi kako lako potezete epitet "palanacki", kada za to realno nema osnova.
Posted
necu vise da otvaram ovu temu.
Povraća mi se od ovog topika.