Jump to content
IGNORED

Amy Winehouse

Zoe

Recommended Posts

Posted (edited)
Ovi sto tvrde da je Amy "proizvod" poistovjecujuci je sa kojekakvim Britney& Co. cupkalicama. Istina je zapravo posve obrnuta (sto poneki vjerojatno i znaju); tek nakon Amy se pokrenula i industrija te proizvela jos nekoliko pjevacica na "Amy fazon" - poput npr. Adele,itd.
ali, ali ....Amy jeste proizvod. Prototip. Verzija 2.0 je otprilike
, a iza nje već, kako si sama rekla, ide parada klonova. Žali bože talenta, i to je to. EDIT: e da, reći ću i ovo, sasvim prosečan talenat, nije ogroman. Izdvaja je specifičan retro stil i ekscesi. Kad već pominješ YT kucni amy+covers pa ćeš čuti bar jedno 3 ili 4 isto tako kvalitetna vokala. a ja sam apsolutni sluhista. Atestiran. :D Edited by steins
  • Replies 964
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

59

• Zoe

46

• Caligula

42

• yolo

39

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
ali, ali ....Amy jeste proizvod. Prototip. Verzija 2.0 je otprilike
, a iza nje već, kako si sama rekla, ide parada klonova.
Proizvod je samo utoliko sto je proizvela samu sebe. Prototipi i verzije su se poceli proizvoditi nakon nje (originala). Nego, bolje mi kazi zasto ne mogu postaviti You Tube kad koristim insert mediu?
Posted
adame, a sto je problem sto joj je moby pjevao rehab?pa da su joj to menadzeri pjevali na uvce 3x dnevno, mozda bi bilo drugacije i bolje za nju.zena je bolesna, nema tu ni trunke romantike.
pa bas zato sto je zena u problemu ne treba na njoj fatati dosetke i praviti karijeru. nekako pokazuje koliko je jadan. sve i da je ne mirise nije bas morao da je sutne kad je pala.
Posted
zao mi nje i jos jednog ludackog talenta koji nestaje zbog slabosti. verujem da su ovako izgledali poslednji nastupi dzenis dzoplin.
Pridruzujem se.I Flegmina kafa fanovima dvojici od 200 (ili 170 fanova, kako ko kaze koliko ih je bilo dva puta na koncertu) Andre Vilijamsa, ne zbog Andre Vilijamsa, vec zbog prepotentnog stava.
Posted
EDIT: e da, reći ću i ovo, sasvim prosečan talenat, nije ogroman. Izdvaja je specifičan retro stil i ekscesi.
'Ajde i ja da se s njim složim. Dodao bih još da se nije zadržala samo na retro stilu i toaleti, muzika joj je, manje ili više, već viđeno.
Posted
Proizvod je samo utoliko sto je proizvela samu sebe. Prototipi i verzije su se poceli proizvoditi nakon nje (originala). Nego, bolje mi kazi zasto ne mogu postaviti You Tube kad koristim insert mediu?
odmah da ti kažem, pojma nemam. :D ne razumem se baš u kompjutere.de mi reci, molim te, kako je to proizvela samu sebe?
Posted
odmah da ti kažem, pojma nemam. :D ne razumem se baš u kompjutere.
Huh, steta. A bas sam htjela pokazati jedan video nakon kojeg bi morao poreci da je tek prosjecan talent. Ako si zaista atestiran kao sto tvrdis. :D
de mi reci, molim te, kako je to proizvela samu sebe?
Zato sto je originalna u svim segmentima. Ona se sluzi retro stilom na svoj osebujan nacin, ne imitira nikoga. Ima specificnu boju glasa, izgradila je vlastiti image, sama pise stihove i radi na glazbi; ukratko, ona NIJE serijski proizvedena pjevacica.
Posted
A u tome svemu je najjadnije sto je postala "slucaj" o kojem raspredaju ljudi koji nemaju blage veze o talentima, a jos manje o muzickoj industriji. Ovi sto tvrde da je Amy "proizvod" poistovjecujuci je sa kojekakvim Britney& Co. cupkalicama. Istina je zapravo posve obrnuta (sto poneki vjerojatno i znaju); tek nakon Amy se pokrenula i industrija te proizvela jos nekoliko pjevacica na "Amy fazon" - poput npr. Adele,itd.Mislim, zaista je potrebno ne imati sluha pa reci da ovo nije ogroman talent :Edit: ne znam zasto mi ne uspijeva da postavim YouTube, al' nema veze.
Dobro, nije bas tako.Uvek je bilo britanskih belih soul pevacica. I nije Amy pokrenula taj trend. Godinu-dve pre Back to Black harala je Joss Stone.Ako je Adele modelirana na nekoga pre ce biti da je to Alison Moyet.
Posted
'Ajde i ja da se s njim složim. Dodao bih još da se nije zadržala samo na retro stilu i toaleti, muzika joj je, manje ili više, već viđeno.
Vec vidjeno, plagijat, itd.Nekada su se muzicari vrednovali po izvedbama. Nisu li pedesetih i sezdesetih gomile muzicara obradijvale jednu te istu pesmu. I opet su zapamcene. Stavise, i Dasti Springfild i Dion Vorik su zapamcene po intepretacijama Berta Bakaraka. Nije muzika nuzno originalnost, niti je originalnost muzika.
Posted
Pridruzujem se.I Flegmina kafa fanovima dvojici od 200 (ili 170 fanova, kako ko kaze koliko ih je bilo dva puta na koncertu) Andre Vilijamsa, ne zbog Andre Vilijamsa, vec zbog prepotentnog stava.
Pošto sam jedan od dvojice, objasni mi molim te gde vidiš prepotentan stav?Može i na pm da ne trujemo dalje ovaj topik.Zanimljivo je da na pdf-u muzika, gde uglavnom i boravim odavno nije bilo ovako opširne diskusije, čak iako se uzme u obzir uobičajena lenjost da se o nečemu što se sluša i piše.
Posted
Dobro, nije bas tako.Uvek je bilo britanskih belih soul pevacica. I nije Amy pokrenula taj trend. Godinu-dve pre Back to Black harala je Joss Stone.
Amy traje duze od "Back to Black" i nije krenula s karijerom nakon Joss. Njih dvije su otprilike iste godine ( 2003. ako se ne varam) objavile prvi album. I nikad mi nije palo na pamet da ih usporedjujem, osim sto obje pjevaju soul. Sto se tice Adele, to je sjajan vokal, ali nju opet ne bih ni po cemu usporedila sa Alison, bar ne po pjesmama koje sam cula od nje.P.S. I dalje cekam nekog tko je raspolozen da mi objasni kako da postavim YouTube klip. :)
Posted

@Budja: Nisi me razumeo. 50-ih i 60-ih nisu baš gomila pevača i grupa obrađivali jednu te istu pesmu, rekao bih da je kroz dekade broj prostih covers-a rastao, ali oni i nisu problem, problem je kad ukradeš bas liniju (i to ne bilo kakvu bas liniju, već jednu od najprepoznatljivijih i najlepših u istoriji popularne muzike) i 80% aranžmana, prepevaš drugim stihovima, a proglase te:

Zato sto je originalna u svim segmentima. Ona se sluzi retro stilom na svoj osebujan nacin, ne imitira nikoga. Ima specificnu boju glasa, izgradila je vlastiti image, sama pise stihove i radi na glazbi; ukratko, ona NIJE serijski proizvedena pjevacica.
Kako se to retro-stilom služi na poseban način? Sama radi na muzici - tako može svako do poslednjeg s ovog foruma.
Posted
Pošto sam jedan od dvojice, objasni mi molim te gde vidiš prepotentan stav?Može i na pm da ne trujemo dalje ovaj topik.Zanimljivo je da na pdf-u muzika, gde uglavnom i boravim odavno nije bilo ovako opširne diskusije, čak iako se uzme u obzir uobičajena lenjost da se o nečemu što se sluša i piše.
Pardon, trojica su bila na koncertu AW (onog manje poznatog), dvojica imaju prepotentan stav (Vulejov, Kiric).
Posted

bio i ja (u ns) i odma proglasio svirkom godine.