Jump to content
IGNORED

najave za filmske dogadjaje

I*m with the pilots

Recommended Posts

Posted

Meni se gledaju Agent sreće, Pseći snovi i Neptunova nevera, ali nisam nešto istraživao program i čitao kritike, glavni kriterijum će biti mogu li  da smestim projekcije u raspored.

Inače, imamo topik o Beldocsu na potforumu, ko prvi odgleda nešto nek se upiše tamo.:D

• Hvala 1
Posted

Isto sam brzinski pregledala program i videla neka dva tri interesantna filma koji mi ne odgovaraju zbog termina.

Nadam se da cu stici da pogledam Favoriten o ucenicima osnovnih skola u Becu, gde je veliki udeo dece kojima nemacki nije maternji jezik. 

Mozda uhvatim jos nesto..

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Југословенска кинотека ће од 1. до 14. јула приказати циклус филмова једног од највећих светских глумаца Доналда Садерленда, који је преминуо 20. јуна у Мајамију у 89. години, остављајући у свом импресивном опусу низ под‌једнако убедљивих ликова јунака и негативаца, војника и љубавника.

У ремек делу европске кинематографије „20. век“ (1976) Бернарда Бертолучија остварио је споредну, али апсолутно незаборавну улогу фашисте Атиле Манчинија. Први и други део те изузетне епске драме биће приказани 5. и 6. јула.

Следи 7. јула „Казанова“ (1976) Федерика Фелинија, са Садерлендом у лику чувеног заводника. Из исте, 1976. године је и авантуристичка драма и трилер „Ноћ орлова“ Џона Старџеса, која се приказује 8. јула.

Садерленд је у том периоду ишао из филма у филм, па су на програму Кинотеке од 9. до 11. јула чак три његова остварења из 1978. године – француска крими драма и мистерија „Крвни сродници“ Клода Шаброла, авантура и крими драма „Велика пљачка воза“ Мајкла Крајтона и С/Ф хорор „Инвазија трећих бића“ Филипа Кауфмана.

У жанровски разноврсан избор Садерлендових филмова за 12. и 13. јул уврштени су крими комедија „Човек, жена и банка“ (1979) Ноела Блека и породична драма „Обични људи“ (1980) Роберта Редфорда.

Програм 14. јула затвара акциона авантура и трилер „Свемирски каубоји“ (2000) Клинта Иствуда.

https://www.kinoteka.org.rs/omaz-donaldu-saterlendu-u-kinoteci/

• Hvala 1
  • 2 months later...
Posted

I meni je taj (po opisu) najbolji ali u petak idem na balet.

Eyeroll Whatever GIF

Zanimljivo deluju i Balomanija i Gospodin Bo.

• Wub 2
  • Haha 3
Posted

7+1 veličanstvenih :lolol:

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...