Razzmatazz Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 zna li ko u cemu je fazon sa "ali ne stariji od 6 meseci"? mislim, imamo jmbg (cemu li uopste sluzi), policijske i opstinske baze podataka...U parama. Svaki put kad vadiš, plaćaš taksu.
le petit nicolas Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 to je jasno, nego me je zanimalo mastovito birokratsko obrazlozenje te neophodnosti.poz
gospa buba Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 (edited) to je jasno, nego me je zanimalo mastovito birokratsko obrazlozenje te neophodnosti.pozpa to je valjda ranije bio kao neki 'mehanichki apdejt' baze :P, da mozesh da se rodish, udash, razvedesh itd, i mresh vishe puta samo u tih 6 meseci, a da te ne primete... sto je sada besmisleno. ja sam sad uredno na prijavi boravka poturila bajate dechije izvode, selimo se 200 metara, taman josh da im vadim nove papire <_<a za drzavljanstvo ista pricha (btw, a sto se ovo ne sastavi sa majchinskom temom o elektrichnim pasoshima i lichnim kartama?) Edited August 7, 2008 by thermal bug
djvaske Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 to je jasno, nego me je zanimalo mastovito birokratsko obrazlozenje te neophodnosti.pozDržavljanstvo se da i promeniti, odnosno odreći svoga i uzeti neko drugo.
Ros Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 pa to je valjda ranije bio kao neki 'mehanichki apdejt' baze :P, da mozesh da se rodish, udash, razvedesh itd, i mresh vishe puta samo u tih 6 meseci, a da te ne primete... sto je sada besmisleno. ja sam sad uredno na prijavi boravka poturila bajate dechije izvode, selimo se 200 metara, taman josh da im vadim nove papire <_<a za drzavljanstvo ista pricha isto to mi je rekao jedan inspektor mup-a pre mesec dana kad sam mu postavio isto pitanje. u "rodish, udash, razvedesh,..." je dodao i "promenish pol" ;)
jms_uk Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Državljanstvo se da i promeniti, odnosno odreći svoga i uzeti neko drugo.nije ni to bas tako lako.
djvaske Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 nije ni to bas tako lako.Niko ne kaže da je lako, ali se da izvesti a onda se potvrda o prethodnom državljanstvu može zloupotrebiti.Ni meni nije drago da se svaki put lomatam na drugi kraj Srbije zbog istog, ali je objašnjenje racionalno a ivaljda ce uskoro zaživeti e-government pa će stizati poštom (ne lipši magarče...).
jms_uk Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Niko ne kaže da je lako, ali se da izvesti a onda se potvrda o prethodnom državljanstvu može zloupotrebiti.Ni meni nije drago da se svaki put lomatam na drugi kraj Srbije zbog istog, ali je objašnjenje racionalno a ivaljda ce uskoro zaživeti e-government pa će stizati poštom (ne lipši magarče...).ako si musko starije od 23god i nisi regulisao vojnu obavezu - onda ne moze nikako.
le petit nicolas Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 pa to je valjda ranije bio kao neki 'mehanichki apdejt' baze :P, da mozesh da se rodish, udash, razvedesh itd, i mresh vishe puta samo u tih 6 meseci, a da te ne primete... sto je sada besmisleno. ja sam sad uredno na prijavi boravka poturila bajate dechije izvode, selimo se 200 metara, taman josh da im vadim nove papire <_<sto je uvek besmisleno. po toj pameti, trebalo bi traziti dokumente "ne starije od juce".u poverenju, gde to prolaze bajati papiri? moze i na pm.poz
gospa buba Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 (edited) sto je uvek besmisleno. po toj pameti, trebalo bi traziti dokumente "ne starije od juce".u poverenju, gde to prolaze bajati papiri? moze i na pm.pozeee, zavisi, juche popodne ili danas pre podne :Pne mora na pm, prijava boravka nbg. bila sam spremna i da plachem ako treba. d dark sajd :Dps. mislim da se promena pola ne vidi u papirima. tj ne bi smela da se vidi. mada opet Edited August 9, 2008 by thermal bug
bus Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 ps. mislim da se promena pola ne vidi u papirima. tj ne bi smela da se vidi. mada opet Misliš da li ti i u dokumentima promene pol? Meni se čini da da (ovde).
gospa buba Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Misliš da li ti i u dokumentima promene pol? Meni se čini da da (ovde).da, naravno da ga promene, ali valjda tako da ne moze svaka mastiljara da ima uvid u dogadjaj?ono, na svakom shalteru: aaa, to ste vi? ^_^
bus Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 (edited) Pa ako si Zorica Brunclik, onda ti to uvek kažu. :DEDIT: Isuse, pa ona Volksdeutscherin! :o Mora da jeste. Edited August 10, 2008 by crveni autobus
расејан Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 (edited) Pa ako si Zorica Brunclik, onda ti to uvek kažu. :D EDIT: Isuse, pa ona Volksdeutscherin! :o Mora da jeste. Може бити, ама ми се нешто чини да би препев презимена испао незгодан - нешто око запишаног или ту негде. Јел' има неко овде да дивани алти швобиш?Едитх: БТЊ, то се код њих сад зове Донаушвабен. Чак имају и улицу са тим именом негде у неком Цвајслингену Edited August 10, 2008 by расејан
cyberwor/L/d Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 (edited) Може бити, ама ми се нешто чини да би препев презимена испао незгодан - нешто око запишаног или ту негде. Јел' има неко овде да дивани алти швобиш?Evo, ja spekulisem (dozvolimo velikodusno velike marginale) da je "lik" Mittelniederdeutsch varijanta od "liek" (deo jedra). Ne bi bilo cudno jer se mnd govorio u doba Hanse kad se naveliko trgovalo + brodovima stizalo. Mozda se neki matroz preplasio kad se uspeo uz neko jedro pa se , da izvinite, umokrio od straha (to se desava) I tako od pomokrenog jedra nasta mozda neka sala ili Spitzname ... Jos jedared, ovo je samo puko nagadjanje od postojecis elemenata. :rolleyes:edit: Eto, ima dosta Seemanssprache i u danasnjem Hochdeutcsh. Hm ... a i restlovi starinskih formi u danasnjim imenima nije strano ... Edited August 11, 2008 by cyberwor/L/d
Recommended Posts