Jump to content

Istorijski kviz

Featured Replies

Oprostite mi što se neprilično odnosim prema vašoj strasti.

• Replies 1.1k
  • Views 133.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• holden kolfild
    holden kolfild

antonije isakovic i leposava milanin?

• holden kolfild
    holden kolfild

mislim da jeste, jer je bivsi komsija imao zajedniku fotku sa njim. a i isakovic je furao ovaj friz do smrti. sad mi malo zao sto sa miletom nikada nisam popricao o njegovom drustvu =)  

• Hamlet Strašni
    Hamlet Strašni

Mein Kampf?

Posted Images

Koja je najmanja zemlja koja je bila kolonijalna sila?

Najmanja po broju kvadratnih km, ili po broju stanovnika?Ako su kvadratni km u pitanju, onda Holandija? ili Belgija?A ako je broj stanovnika u pitanju, onda Svedska ili Skotska?

Po povrsini, a verovatno i po broju stanovnika. Nije ni jedna od navedenih.

Jel neka severnonemacka drzava? Hanover recimo

portugal je u to vreme bio najmanji :unsure:

Denmark?

Republika Svetog Marka?

I dalje nista

Fak...ostalo mi je nesto u malom mozgu, neki africki grad na obali ili na reci blizu gde se uliva u more, osnovan na pocetku od neke male evropske drzave...al sad ne mogu uopste da se setim sta, i da li uopste je sve to tacno...

Bas tako + jedno karipsko ostrvo.

Ha ha, mali mozak ne laze, nasao, iskopao...Vojvodstvo Kurland (Kurlandija/Kursas/Kuronija), drzali nesto malo teritorije u danasnjoj Gambiji.

Denmark?
P'rdon. Kurland nije bila suverena država.
Ha ha, mali mozak ne laze, nasao, iskopao...Vojvodstvo Kurland (Kurlandija/Kursas/Kuronija), drzali nesto malo teritorije u danasnjoj Gambiji.
:thumbsup: Kurlandija je bila vazalna drzava, ali su kolonije u Gambiji i na Tobagu bile njihove, a ne Litvanske. Velika Litvanija nije imala kolonije.

Velika Litva nije ni postojala u datom perijodu.