Jump to content
IGNORED

Istorijski kviz

casperbgd

Recommended Posts

Posted

Hamlete Strasni apsolutno tacno! Baba po majci mu je bila Ana Jaksic. Kazu da je dosta uticala na njegovo odrastanje i verovato doprinela, ne samo genima, njegovoj prekosti. Nije on dzabe bio frtalj Srb.Od Velikog moskovskog Princa sirenjem sve do Pacifika napravio je imperijalnu Rusiju i postao prvi car Rusije.Vas dvojica mora da ste rodjaci jer u anglosaksonskoj varijanti zvucite slicno, Horrible i Terrible.Strrrasni izvoli.

Posted

Tja. Ja sam norvezanin, mozda po nekoj vikinskoj liniji.Elem. Koje dve evropske drzave su izmedju dva rata imale zajedničku granicu da bi je nakon rata izgubile...by tapatalk

Posted (edited)

Jeste, ajd dalje. Promakao mi odgovor :blush:edit: a i cehoslovacka i rumunija

Edited by Hamlet Strašni
  • 4 weeks later...
Posted

Ne znam da li sam postavljao nešto slično ali hajdemo ovako: Šta je zajedničko kralju Norveške Olafu V, predsedniku DDR-a Valteru Ulbrihtu i šahu Rezi Pahlaviju (sem što su svi vladali u dvadesetom veku)?

Posted

Koji Reza Pahlavi? Prvi, ili sin, Mohamed Reza Pahlavi, poslednji iranski sah?Ako je ovaj prvi, onda je mozda to da su sva trojica umrli od infarkta?

Posted

Mislio sam na poslednjeg iranskog šaha. Nema veze sa zdravstvenim stanjem.

Posted

Okačilo im Veeeliku Zvijezdu Jugoslavije?

Posted

Били су масони? :D

Posted

Rodžer je nešto nanjušio ali još uvek nije siguran šta. ;)

Posted

Olaf i Pahvali imaju zajednicke mnoge ordene, izmedju ostalog Croix de la Guerre, orden jugoslovenske zvezde i neke britanske.Al ne vidim nigde da je Ulbriht imao bilo sta slicno.

Posted

Tito im je dodelio trt mrt. Jesam li pogodio? :mellow: Drugim rečima, može li neko neodređenije pitanje? Šta se nalazi u svemiru, a da nije planeta? Koliko trava ima istočno od Vršca a zapadno od Kijeva? Zajedničko za Muju, Gustava II Adolfa i Pinočea?

Posted

tako nekako, filipe, to je taj rad :rezignirano:

Posted

Izvinjavam se, pogotovo što mislim da je ipak bilo pitanje na tu temu. Sadili su drveće jedno pored drugog na ušću. Ovo je tačno određeno, koji je najstariji parlament u bivšoj britanskoj imperiji (kada je imala najeći obim, pre WW2)?