Jump to content
IGNORED

Istorijski kviz

casperbgd

Recommended Posts

Posted

1 top nazi je bio predsednik međunarodne organizacije koja i danas postoji, poznata svuda u svetu. O kome je reč? Nije Valdhajm i UN...

Posted

U pitanju je BIS (Bank for International Settlements), imali su par nacista u upravnom odboru

Posted

Izvinjavam se na nepreciznosti, organizacija je baš poznata i ugledna, gledam sad na sajtu ima 188 zemalja članica, a i ovaj što je bio prešjednik (ne član uo) je bi baš opaka faca...bilo je još par nazija prešjednika al ovaj je most notorius...hint - pilićareva desna ruka

Posted

Koja zemlja Juzne Amerike je aktivno ucestvovala u II svetskom ratu i gde su se njeni vojnici borili?

Posted

Brazil, u Digićlendu?

Posted
Brazil, u Digićlendu?
Brazil -tacno,Digićlend-?
Posted

zemlja koja je domovina Digića dry.gif

(Italija, jel) biggrin.gif

Ovo poviše ne znam, morao bi guglat a to ne bi bilo fer. Ulažem 1 Simona Wiesenthala.

Posted
zemlja koja je domovina Digića dry.gif

(Italija, jel) biggrin.gif

Ovo poviše ne znam, morao bi guglat a to ne bi bilo fer. Ulažem 1 Simona Wiesenthala.

Italija-oko 20000 vojnika je bilo na italijanskom frontu,aktivno od 1944. godine.Interesatno je da je jedan od generala koji je komandovao ovim snagama sezdesetih godina ucestvovao u vojnoj hunti.
Posted

Kako je Kina u I svetskom ratu zelela da potpomogne ratne naposre svojih saveznika iz Velike Antante?

Posted (edited)
Izvinjavam se na nepreciznosti, organizacija je baš poznata i ugledna, gledam sad na sajtu ima 188 zemalja članica, a i ovaj što je bio prešjednik (ne član uo) je bi baš opaka faca...bilo je još par nazija prešjednika al ovaj je most notorius...hint - pilićareva desna ruka
Interpol?Za badenca, Brazil, mornarica im se krljala sa Nemcima po Atlantiku a poslali su 25.000 u Italiju.edit: rodjer bio brzi Edited by hazard
Posted

Ajde ja jedno pitanje - iz kojeg uporišta na Indijskom oceanu djelovaše/desjtvovaše podmornice Doenitzove Kriegsmarine?

Posted
Interpol?Za badenca, Brazil, mornarica im se krljala sa Nemcima po Atlantiku a poslali su 25.000 u Italiju.edit: rodjer bio brzi
Jes, Interpol i Rajnhard Hajdrih.
Posted
Ajde ja jedno pitanje - iz kojeg uporišta na Indijskom oceanu djelovaše/desjtvovaše podmornice Doenitzove Kriegsmarine?
Trebalo bi da je Penang(Malezija), zar ne?