Jump to content

Istorijski kviz

Featured Replies

kornelije sula?

Ne Matilda, nije on, ali pogodila si državu.

Edited by Valkyrie

principat il dominat?

BAš principat ;)

Avgust?

Taj.Na samrti je okupljene prijatelje koji su plakali upitao ''Jesam li dobro odigrao svoju ulogu u komediji života?''Na potvrdan odgovor je rekao ''Pošto je komad dobro odigran, onda svi aplaudirajte i vesela nas lica ispratite''** - po Svetoniju..Teraj dalje

neeeeecu :cry:

Mancunian said:
neeeeecu :cry:
E oćeš, zabušantu nijedan večiti! angry.gif Pucaj!

`Ajd dok se Mancunian smisli, ja sam ionako ostao duzan od pre neki dan.Gde je i na koji nacin pokusan drugi atentat na Hitlera?

ako izuzmemo teorije zavereprvi u pivnici dinamitomdrugi paklenom masinom u avionu na povratku iz Zitomira 43 ali je satni mehanizam zakazao usled niske temperature koja je vladala na visini na kojoj je avion leteoright?pitanje: idemo lakse nesto za pocetak....francuska uporista kod dien bien fua su imena dobila po...

lulana said:
ako izuzmemo teorije zavereprvi u pivnici dinamitomdrugi paklenom masinom u avionu na povratku iz Zitomira 43 ali je satni mehanizam zakazao usled niske temperature koja je vladala na visini na kojoj je avion leteoright?pitanje: idemo lakse nesto za pocetak....francuska uporista kod dien bien fua su imena dobila po...
Nije se vracao iz Zitomira. :wink: Uporista su dobila imena po navodnim ljubavnicama pukovnika Kastrija , francuskog zapovednika.

hmm verovatno si u pravu za Zitomir ali negde sa istoka se vracaoa bilo je lako ovo za dien bien fu a?ajd dalje

lulana said:
hmm verovatno si u pravu za Zitomir ali negde sa istoka se vracaoa bilo je lako ovo za dien bien fu a?ajd dalje
U pravu si za istok, samo je drugi grad, `ajd nek ostane, ako zeli jos neko da pogadja.A za dien bien fu, sta da ti kazem, cesto pustaju emisiju o tome na Historiju.Inace moja pitanja su odvec laka, a neverovatno mi se spava, tako da mozda sutra smislim neko malo zajebanije.

hmmm nigde nikog...valjda su svi na politici cool.gif 'ajd ovako:omiljeno oruzje srpskih neregularnih jedinica iliti cetnika u ratovima pocetkom 20tog veka su bile rucne bombe - popularno poznate tada pod kojim imenom?

• Author
  lulana said:
hmmm nigde nikog...valjda su svi na politici cool.gif 'ajd ovako:omiljeno oruzje srpskih neregularnih jedinica iliti cetnika u ratovima pocetkom 20tog veka su bile rucne bombe - popularno poznate tada pod kojim imenom?
Kasikare? :D